Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

П'ятниця, 06 серпня 2021 09:35

Невдалий виступ у спортивній ходьбі

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

На Олімпійських іграх-2020 у Токіо розпочалися змагання зі спортивної ходьби. Розіграли перші медалі у чоловічій ходьбі на дистанцію 20 кілометрів.

Україну у цьому виді змагань представляли два спортсмени: Іван Лосєв та Едуард Забуженко. Обидва фінішували одними з останніх та завершили виступи на цій Олімпіаді.

Також на цій дистанції мав змагатися інший українець – Назар Коваленко, який вже брав участь у двох Олімпіадах. Проте Коваленка, який уже прибув до Токіо, усунули від змагань через порушення допінг-правил. Коваленко отримав наказання від Athletics Integrity Unit (AIU) разом із іншими українськими легкоатлетами Михайлом Гаврилюком (метання молота) та Наталією Пироженко-Чорномаз (естафета 4х400 метрів). Причиною стало те, що спортсмени вчасно не здали три позазмагальні тести на допінг. Коваленко назвав це рішення "вбивчим".

Участь у чоловічій ходьбі на 20 кілометрів взяли 57 спортсменів. Двох із них було дисккваліфіковано, і ще три не фінішували. Змагання проходили в один етап: вже після проходження дистанції вирішились призери Олімпіади.

Дивиться щоденні огляди на YouTube: Olympic Sunrise. Дві нагороди, фінал, мить до медалі, перспективи та крик душі легкоатлеток та підсумки дня

Найкращим результатом серед українців стало 49-те місце Івана Лосєва . Він подолав маршрут за 1:33:26 , що стало найгіршим результатом атлета в сезоні. Українець додав майже десять хвилин.

Його рекордом на цій дистанції є 1:19:33, який він встановив у лютому 2014 року на турнірі в Алушті. Лосєв фінішував на 12:21 хвилини пізніше за чемпіона, італійця Массімо Стано, який показав годину 1:21:05 і виборів перше у своїй кар'єрі "золото" Олімпійських ігор.

Інший українець Едуард Забуженко став останнім серед тих, хто змогли успішно фінішувати, тобто 52-м . Він показав результат 1:39:38 . Це також значно поступається його особистому рекорду – 1:19:29, який він показав у марті 2021 року на чемпіонаті Турції, та є найповільнішою годиною сезону на 16 хвилин.

Переможським у цьому виді програми став поляк Давид Томала, який пройшов дистанцію за 3 години 50, 08 сек. Срібло отримав Джонатан Гілберт із Німеччини - 3.50,44, а бронзу з годиною 3 години 50 хвилин 59 секунд отримав канадієць Єван Данфі

За матеріалами: suspilne.media

Read 296 times Last modified on П'ятниця, 06 серпня 2021 12:13

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha