Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Неділя, 21 лютого 2021 21:50

Київські вболівальники перемогли рефері в сніжки, а Динамо з Десною зіграло лише в нічию

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Київські вболівальники перемогли рефері в сніжки, а Динамо з Десною зіграло лише в нічию © twitter.com/DynamoKyiv

Між матчами за вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи з бельгійським "Брюгге" київське "Динамо" в рамках 15-го туру української Прем'єр-ліги зіграло проти чернігівської "Десни", яку не змогло обіграти у першому колі.

Поєдинок де-юре хоч і був для киян гостьовим, але де-факто все ж таки був домашнім, адже не просто пройшов у столиці на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського, а ще й за підтримки місцевих уболівальників.
Після поєдинку з бельгійцями Мірча Луческу зробив три зміни у стартовому складі команди: Караваєв, Шепелєв та Родріго вийшли замість Попова, Шапаренка та Де Пени.
У наставника «Десни» Олександра Рябоконя усі зміни у старті були вимушеними: Огіря та Копопля – дискваліфіковані, а Білошевський не міг грати за умовами орендної угоди з «Динамо». Тому з перших хвилин матчу на поле вийшли Полегенько, Єрмаков та Арвеладзе.
Перший гольовий момент створили чернігівці. На 15-й хвилині поєдинку Калитвинцев навісив з правого флангу в центр штрафного майданчика на Тотовицького, але той не влучив головою по м'ячу, а Гуцуляк з гострого кута не зміг добити «смугастого» у ворота.
«Динамо» мав чудовий шанс відкрити рахунок у другій половині першого тайму, коли Кендзера головою пробивав після навісу з кутового, але на висоті опинився голкіпер – Паст у падінні дістався м'яча. Команди пішли на перерву за нульового рахунку на табло.
І все ж таки відкрила рахунок у матчі «Десна». На початку другого тайму Калитвинцев добре навісив на голову Будковському, який стрибнув вище за Забарного та головою забив під поперечину. Бущан виявився безсилим – 1:0.
З виходом Миколи Шапаренка на заміну «Динамо» почало створювати більше моментів та тиснуло на суперника. «Десна» грала грамотно від оборони, відповідаючи контратаками. На 80-й хвилині Віктор Циганков впав у штрафний майданчик суперника, але арбітр не призначив пенальті, а покарав вінгера киян за симуляцію.
Наприкінці матчу гру було зупинено, оскільки на поле полетіли «сніжки». Це була реакція вболівальників на брутальний фол Безбородько проти Миколенка. А за чотири хвилини, коли гра відновилася, той же Безбородько, який вийшов на заміну, відмахнувся від Миколенка і був вилучений за другу жовту картку. Денис провів на полі лише п'ять хвилин.
"Динамо" зуміло скористатися чисельною більшістю. Гітченко зіграв рукою у штрафному майданчику, і рефері після перегляду VAR вказав на точку. Віктор Циганов реалізував пенальті та зрівняв рахунок у матчі. "Динамо" втратило два очки, але залишається лідером. Тепер гандикап над «Шахтарем» складає лише одне очко.

Українська Прем'єр-Ліга. 15-й тур.

"Десна" – "Динамо" – 1:1

Філіп Будковський (53) – Віктор Циганков (92, пенальті)

Віталій Єрмаков (9), Леван Арвеладзе (69), Денис Безбородько (83) – Артем Бесєдін (45+1), Жерсон Родрігес (69), Віктор Циганков (80), Віталій Миколенко (89)

Денис Безбородько (87, дві жовті картки)

«Десна»: Євген Паст, Павло Полегенько, Йоонас Тамм, Максим Імереков, Андрій Мостовий, Віталій Єрмаков, Леван Арвеладзе (Андрій Гітченко, 70), Владислав Калитвинцев (Єгор Картушов, 82), Олексій Гуцуляк (Деніс Безбородько, 8 Тотовицький, Філіп Будковський (Євген Чепурненко, 94)

"Динамо": Георгій Бущан, Олександр Караваєв, Віталій Міколенко, Ілля Забарний, Томаш Кедзера, Сергій Сидорчук, Володимир Шепелєв (Микола Шапаренко, 65), Жерсон Родрігес, Віталій Буяльський, Віктор Циганков, Артем Бесєдін (Владислав Супря)

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон "Динамо" імені В.Лобановського (Київ)

Денис Шаховець , Sport.ua

Read 810 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha