Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 15 серпня 2020 10:28

Барселона – Баварія – 2:8. Побиття немовляти

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Барселона – Баварія – 2:8. Побиття немовляти © twitter.com/fcbayern

Вивіска п'ятничного чвертьфіналу приваблювала футбольну спільноту. І це незважаючи на те, що «блаугранас» цього сезону виступають нестабільно. Від «Барселони» завжди чекають багато чого, адже вона має такий персонаж як Ліонель Мессі, здатний поодинці вирішити долю матчу.

Але саме "Баварія" була фаворитом. Але ж хто знав, що настільки.

Протистояння на стадіоні "Та Луш" завершилося катастрофою для каталонського клубу. Команди розпочали зустріч «без розвідки» і з байдужим ставленням до оборонних дій. Більше у провальній грі захисної лінії «досягнули успіху» номінальні господарі, звідси і такий жалюгідний для «блаугранас» результат. Мюнхенці помилок суперникам прощати не стали.

А перше загострення відбулося біля воріт «Баварії», коли Суарес ледь не зачепився за м'яч у безпосередній близькості до воріт. Відповідь мюнхенців виявилася результативною: Перишич з лівого флангу зробив ідеальну за точністю передачу на Мюллера, який обігрався з Левандовськи і завдав точного удару. Горювали каталонці недовго, організувавши свою гольову атаку. Альба від лівого кута штрафного майданчика зробив простріл на Суареса, а в епізод втрутився Алаба, який підрізав м'яч над Нойєром. Ефектний гол, лише трохи не в ті ворота.

Каталонці продовжили атакувати та ледь не забили ще. Суарес у ближньому бою не пробив голкіпера, а після навісу Мессі м'яч влучив у штангу. Відбувся і сольний прохід аргентинця – перший та останній у поєдинку. Здавалося, «Барселона» намацала свою гру. Але немає. Мюнхенці зібралися, а «блаугранас» продовжили безладно діяти біля свого штрафного майданчика. У середині тайму помилка Серхі Роберто завершилася перехопленням Гнабрі, який вивів на ударну позицію Перішича. Вінгер «Баварії» з гострого кута не схибив. Далі той самий Гнабрі, якому асистував Алькантара, збільшив перевагу своєї команди. А потім простріл Кімміха без особливого спротиву з боку суперників замкнув Мюллер.

Каталонці не знали, що протиставити агресивному пресингу опонентів. Ще й тер Штеген, вибиваючи м'яч на ближнього, двічі мало не поплатився за свою необачність. Але й так мюнхенці до перерви зробили заділ, завдяки якому навряд чи в когось з'явилися сумніви щодо їхньої підсумкової перемоги. Не виникли вони, скажімо відверто, навіть коли Суарес у другому таймі відіграв один гол. "Баварія" виглядала монолітним колективом і візуально без особливих зусиль відновила статус-кво. Девіс на лівому фланзі знущався з Семеда і виклав м'яч на ногу Кімміху, який розстріляв ворота.

Після цього «червоні» зменшили оберти, але періодично продовжували загрожувати воротам тер Штегена. У каталонців нічого не виходило, і було помітне їх бажання якнайшвидше закінчити участь у цьому кошмарі. Але не вдалося зробити і цього. В останній десятихвилинці мюнхенці почали добивати збентежених суперників, чому сприяло абсолютне потурання оборони «Барселони». Завдав результативного удару і головного голеадору «Баварії» Левандовськи, хоч на повторі і була видимість невеликого офсайду. Але арбітр, скориставшись допомогою VAR, не наважився забрати взяття воріт у поляка. А довершив побиття каталонців Коутіньйо, права на якого належать саме «Барселоні».

«Баварія» вийшла у півфінал і чекає на свого суперника, який визначиться в суботу. А за оргвисновками в стані «Барселони» ми спостерігатимемо, швидше за все, вже найближчим часом.

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу.
"Барселона" – "Баварія" – 2:8
Луїс Суарес (57), Давид Алаба (7, автогол) – Томас Мюллер (4, 31), Іван Перішич (21), Серж Гнабрі (27), Йосуа Кімміх (63), Роберт Левандовскі (82), Філіппе Коутіньо (85) , 89)
Луїс Суарес (54), Жорді Альба (60), Артуро Відаль (92) – Жером Боатенг (42), Альфонсо Девіс (52), Йосуа Кімміх (85)
"Барселона": Марк-Андре тер Штеген, Жорді Альба, Клеман Лангле, Жерар Піке, Нелсон Семеду, Серхіо Бускетс (Ансу Фаті, 70), Серхі Роберто (Антуан Грізманн, 46), Артуро Відаль, Френкі де Йонг, Луїс Ліонель Мессі
«Баварія»: Мануель Нойєр, Жером Боатенг (Ніклас Зюле, 76), Йосуа Кімміх, Давид Алаба, Леон Горецька (Корентін Толіссо, 84), Тьяго Алькантара, Іван Перішич (Кінгслі Коман, 67), Серж Гнабрі (Серж Гнабрі) ), Альфонсо Девіс, Томас Мюллер, Роберт Левандовскі
Арбітр: Дамір Скоміна (Копер, Словенія)
Стадіон «Да Луш» (Лісабон, Португалія)

sport.ua

Read 667 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha