Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Неділя, 18 лютого 2018 00:19

Сестри Семеренко залишилися поза топ-15

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

Анастасія Кузьміна стала переможницею у мас-старті.

Олімпійський мас-старт – останній шанс на завоювання особистої медалі у Пхенчхані. Занадто багато нереалізованих досі амбіцій у Кореї зумовило досить нервовий характер перегонів у жінок.

Проте, схоже, ні нерви, ні вітер не помічала Анастасія Кузьміна, яка вже на цій Олімпіаді досягла двох медальних успіхів. Для того, щоб провести кращу гонку свого життя, щоб цей старт став взагалі ідеально-зразковим, словацькій спортсменці не вистачило зовсім небагато – останнього пострілу.
З самого старту гонки Настя захопила лідерство, почала диктувати темп і розтягла групу на добрих 30 секунд – так не характерно для мас-старту на першому колі! І при цьому стріляла бездоганно! До четвертого рубежу її перевага над суперницями досягла майже 50 секунд, і Кузьміна, володіючи кращим ходом у гонці, могла собі дозволити навіть два промахи. Але вона закрила перші чотири мішені у заключній стійці, після чого питання про переможницю більше не стояло. Розуміла це і сама Настя, і питанням додаткового престижу для неї стало пройти гонку з чотирма нулями. Заради цього вона зробила довгу, майже 10-секундну паузу перед 20-м пострілом, і… все одно промахнулася! Тим не менш, на фініші перевага тепер уже триразової олімпійської чемпіонки над найближчою конкуренткою склала майже 20 секунд. Золото на трьох поспіль Олімпійських Іграх! Фантастика!
Ще однією спортсменкою, для якої цей мас-старт став справжнім викликом, була Дар'я Домрачова, яка чотири роки тому захоплювала Сочі трьома перемогами. На цих Іграх Даші постійно чогось не вистачало, щоб дотягнутися до п'єдесталу пошани. Але сьогодні все зрослося: лише один промах на третьому рубежі, третя швидкість дня – і заслужене срібло!
Бронзову нагороду виборола норвежка Тіріл Екхофф, для якої третє місце в олімпійських мас-стартах вже стає традицією. Але не буде перебільшенням сказати, що більшість біатлонних фанатів у всьому світі бажали цієї медалі іншій спортсменці. Загальні погляди були прикуті до Кайс Макаряйнен, для якої це був, мабуть, останній шанс на олімпійську медаль... Видатна фінка зробила для цього майже все. Крім одного – закрити мішені у завершальній стійці. І в той час, як Екхофф, що чисто відстрілялася, вирушила за подіумом, Кайса пішла на штрафне коло, що стало найдраматичнішим у її кар'єрі.
Крім призерів, вкотре хотілося б відзначити шведку Ханну Еберг. Дівчина, яка займає 58-е місце в загальному заліку Кубка світу, всю дистанцію Олімпіади провела на дуже високому рівні! Чотири попадання у топ-вісімку у особистих перегонах – це не вдалося навіть Лаурі Далмайєр, яка сьогодні фінішувала 16-ою. Овації стоячи, гере Піхлер!
А ось для українок Пхенчхан так і завершився без місць десятці найкращих у власних стартах. На гонку Віти та Валі Семеренко дивитися було… боляче. Незважаючи на всі старання дівчат, прагнення щосили бути вищими, сил цих просто не було. Звідси й напівхвилинні програші на кожному колі. Почасти якийсь оптимізм напередодні естафет можуть дати шість чистих вогневих рубежів із восьми у сестер у цій гонці. Але при вкрай низькій швидкості (25-й та 26-й хід у гонці з програшем більше двох хвилин) це вилилося у 19-те місце для Валі та 24-е – для Віти. Очевидно, не той результат, заради якого наші дівчата виходили на старт.
Тепер українські спортсмени мають кілька днів для підготовки до естафетних перегонів. А біатлонна програма Олімпійських Ігор продовжиться завтра мас-стартом у чоловіків.
Мас-старт. Жінки
1. Анастасія Кузьміна (0+0+0+1) 35:23.0
2. Дарія Домрачева (0+0+1+0) +18.8
3. Тиріл Екхоф (1+0+1+0) +27.7
...
19. Валя Семеренко (1+0+0+0) +2:16.9
24. Віта Семеренко (0+0+3+0) +3:02.3
Джерело: sport.ua
Фото: © Getty Images
Read 906 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha