Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 21 серпня 2021 13:36

Олімпіада в Токіо завжди буде асоціюватися з Беленюком

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

Український тренер зі свободної боротьби Руслан Савлохов високо оцінив виступ 30-річного українця Жана Беленюка на Олімпіаді у Токіо. Біленюк завоював золото у греко-римській боротьбі у ваговій категорії до 87 кг. Ця золота медаль стала єдиною для українських спортсменів на цих змаганнях.

«Чи є результати українських борців греко-римського стилю заслугою молодого тренера Володимира Шацьких? Очевидно, так. Там є дисципліна, залишився лідер, на якого можна рівнятися. Беленюк таким залишився, хоча йому було непросто поєднувати тренування та політичну діяльність. Жан та людина, яку не треба підганяти чи додатково мотивувати. Тим паче, у нього з тренером Володимиром Шацьким склалася ідилія. Таке у спорті буває дуже рідко. Собственно, відповідальна робота тренера і ученика дали той результат, яким ми зараз захоплюємося. То за умови, що Беленюк боровся у Токіо травмованим. І це не просто слова.

Olympic Sunrise. Підсумки останнього дня. У миті від золота, американці - на вершині та шок для РОК

Я спілкувався з лікарями, які оглядали Жана. Вони розповіли, що травма руки була дуже серйозною. Враховуючи проблеми зі здоров'ям, Беленюк і Шацьких перебудували тактику і стратегію так, що Жан відборовся, мов професійний шахіст. Він розклав весь свій турнірний шлях, не залишивши без уваги жодної дрібниці. Повірте мені: Беленюк став олімпійським чемпіоном з однією рукою. Враховуючи це, крім золота Ігор я вручив би Жанові ордена “За мужність” і “За стійкість”. Кажу як тренер: ті, що зробив Беленюк, вражає. Та хірурги казали мені, що боротьба Жана у Токіо — за межею логіки. Він ризикував серйозно травмувати руку так, щоб завершити виступи і потім довго її лікувати, у кожній сутичці.

Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі

Взагалі, в Україні Ігри в Токіо залишатимуться в історії, як Олімпіада Беленюка. Ось в Атланті ми мали дев'ять золотих медалей. Згадаєте, хто їх здобував? Ви журналіст, тому згадаєте. А звичайна людина, навіть коли вона любить спорт, може не згадати. Натомість Олімпіада в Токіо завжди асоціюватиметься з Беленюком. Бо він у нас єдиний чемпіон. То за умови, що всі наші медалісти великі молодці. Шкірна медаль заслуговує на величезну шану. Радів за шкірного з наших призерів. Стільки емоцій, скільки зараз перед телевізором, не переживавши на жодній з тих шести Олімпіад, у яких брав участь у статусі тренера особисто. Але головне — золото. І медальний залік складають найперше виходячи з кількості золотих нагород. Тому для нас Олімпіада в Токіо – це Ігри Беленюка. Не ображаючи великого плавця Михайла Романчука та розумничку-дівчину Людмилу Лузан, яка здобула дві нагороди у веслуванні на кануї», — вважає Савлохов.

Sport.ua

Read 168 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha