Print this page
Середа, 07 липня 2021 15:33

Дві вихованки Кіровоградщини увійшли до складу олімпійської збірної що представлятимуть країну в Токіо

Автор: 
Rate this item
(3 votes)
Дві вихованки Кіровоградщини увійшли до складу олімпійської збірної що представлятимуть країну в Токіо (с) Associated Press

Сьогодні, 7 липня, під час засідання Виконкому Національного олімпійського комітету України за поданням національних федерацій та згідно з міжнародною та національною системою відбору було затверджено поіменний склад Олімпійської збірної України для участі в Іграх ХХХІІ Олімпіади у Токіо-2020.

На жаль, складне сито відбору не вдалося пройти жодному спортсмену Кіровоградської області. Тим не менше, серед учасників Олімпійських ігор у Токіо будуть дві вихованки легкої атлетики нашої області.

Вихованка Олександрівської ДЮСШ ім.М.П.Іванова, дворазова чемпіонка ІІ Європейських ігор 2018 року у Мінську, учасниця Олімпіади у Ріо-де-Жанейро 2016 року Тетяна Мельник, яка зараз представляє Київ, стартуватиме в Токіо на дистанції 400 метрів.

Ще одна киянка чемпіонка Європейських ігор Яна Качур, яка свої перші кроки у королеві спорту робила у Гайворонській ДЮСШ, увійшла до складу естафетних команд 4 по 400 метрів серед жінок та 4 по 400 метрів мікст.

Зазначимо, що до складу олімпійської збірної України серед дзюдоїстів у ваговій категорії до 90 кг потрапив Кеджау Ньябалі, який на минулих Олімпійських іграх у Ріо, згідно з паралельним заліком, виступав за Кіровоградську область. Цього разу Кеджау на головних спортивних іграх сучасності представлятиме Київ.

Серед атлетів Кіровоградщини до останнього моменту на участь у токійській Олімпіаді претендували учні Геннадія Здітовецького, стрибуни на висоту Дмитро Яковенко, який виступав на Олімпіаді-2016 року в Ріо, та Олег Дорощук. Та виконати надзвичайно високий олімпійський кваліфікаційний норматив – 233 см і відібратися за особистим рейтингом нашим хлопцям не вдалося.

Всього Україну на Олімпіаді в Токіо будуть представляти 158 олімпійців у 25 видах спорту (30 дисциплін). Наші спортсмени виступатимуть у бадмінтоні, боксі, боротьбі вільній (та жіночій) греко-римській, важкій атлетиці, велоспорті (шосе, трек, маунтенбайк), веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і кано (веслувальному слаомніці) , карате, кінному спорті, легкій атлетиці, плаванні, плаванні артистичному, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, стрибках на батуті, сучасному п'ятиборстві, тенісі, тенісі настільному, триатлоні та фехтуванні.

Ігри ХХХІІ Олімпіади в Токіо триватимуть з 23 липня по 8 серпня 2021 року.

cbn.com.ua

Read 241 times Last modified on Середа, 07 липня 2021 17:07

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha