Print this page
Середа, 23 вересня 2020 13:22

Гент-Динамо. Прогноз та анонс на матч

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Гент-Динамо. Прогноз та анонс на матч © ФК Динамо

«До групового турніру Ліги чемпіонів – один крок. Але цей крок треба пройти. Це буде тяжке протистояння у двох іграх. "Гент" - хороша, конкурентоспроможна команда. Ми її бачили минулого року проти «Олександрії».

Треба налаштовуватись найсерйознішим чином» - ось так охарактеризував майбутній матч проти віце-чемпіонів Бельгії президент «Динамо» Ігор Суркіс. Але якщо відверто, то в словах керівника столичного клубу більше дипломатії, ніж аналізу. Тому що «Гент», який торік грав із «Олександрією» та «Гент» нинішній – це дві великі різниці. І Ігор Михайлович цього не може не знати.

«Гент» зразка минулого сезону – справді серйозна бойова одиниця. Команда була на ходу і на євроарені, і в чемпіонаті Бельгії. Але після того, як Ліга Жюпіле 2019/2020 пішла на карантин і не повернулася, «Гент» змінився майже до невпізнання. Причому на гірший бік.

Команда у міжсезоння зазнала серйозних втрат. Насамперед треба говорити про те, що «Гент» залишив креативний півзахисник Девіс, який за 32 мільйони євро перебрався до «Лілля». Втратив віце-чемпіон Бельгії основного голкіпера Камінскі і захисника Лустіга. Натомість було придбано відразу п'ятеро нових гравців, але вони поки що до ладу не влилися в колектив.

Як наслідок – команда невдало стартувала у новому сезоні, і її тренеру Єссу Торупу вказали на двері. Ласло Болоні, який змінив датчанина, очолював «Гент» 25 днів, після чого пішов слідом за своїм попередником. Нині на чолі «Гента» – 38-річний Де Деккер, колишній асистент Болоні. Під його керівництвом «буйволи» пройшли у третій кваліфікації ЛЧ «Рапід». А ще у його активі – перемога в останньому турі чемпіонату Бельгії над скромним «Мускроном» – 1:0. До речі, ця вікторія стала для «Гента» лише другою у шести матчах (інші поразки). Після шести зіграних турів «Гент» посідає у турнірній таблиці лише 13-те місце. "З таким "Динамо" шансів у "Гента" немає", - сказав вражений грою киян проти АЗ колишній тренер команди Торуп. Можливо, екс-наставником «буйволів» керувало почуття образи та ущемлене самолюбство, але частково він правий: «Гент» зараз швидше страждає, ніж грає.

До того ж, віце-чемпіони Бельгії мають певні кадрові проблеми. Не у формі наш Роман Безус, який, мабуть, проти свого колишнього клубу не зіграє. Під питанням участь у матчі з киянами Свена Кумса та Лорана Депуатра – ключових гравців. Тож або зараз обігравати «Гент», або ніколи.

Мірча Луческу це чудово розуміє. Очевидно, головний тренер «Динамо» зробить ставку на потрапляння до групового етапу Ліги чемпіонів, де динамівці не були вже три роки. Нині для Луческу це питання – питання честі.

В останньому матчі перед вильотом до Генту – проти «Львова» у рамках третього туру УПЛ – київський Містер закономірно вирішив провести ротацію, давши можливість зіграти тим, хто має мало ігрової практики. Можливість надав, але «практиканти» її не використали: довелося у другому таймі випускати фактично основу, щоб рятувати матч. Перемогу зрештою було здобуто – 3:1, проте далася вона киянам непросто.

Кадрове питання і напередодні першої зустрічі з «Гентом» залишається для «Динамо» найскладнішим: клубний лазарет досі не пустує. Хоча «виписалися» Шабанов і Шепелєв, яких Луческу включив у число Гент. Але, швидше за все, ці двоє в середу не зіграють – практично немає ігрової практики.

Найбільш дискусійне кадрове питання – хто ж зіграє у центрі захисту. Варіантів одразу кілька. Але якщо припустити, що Луческу навряд чи ризикне поставити Шабанова, то їх варіантів цих автоматично стає всього два: або Миколенко зіграє в парі з Забарним, а Караваєва переведуть на лівий фланг, або із Забарним зіграє Сирота, а Миколенко залишиться на своїй позиції . Дискусійною певною мірою залишається і позиція правого вінгера: чи Циганков, чи Родрігеш.

Динамівці раніше перетиналися з «Гентом» – у кваліфайні Ліги чемпіонів у 2010 році. І без проблем пройшли «буйволів» – 3:0 та 3:1. Минулого сезону з «Гентом» зіграла «Олександрія» у групі Ліги Європи – 1:1 на «Львів Арені» та у Генті 2:1. У 2015 році в групі Ліги Європи бив «Гент» та «Шахтар» – 5:0 та 5:3. Тож і історично «Гент» можна вважати зручним суперником для українських колективів.

Зазначимо, що судитиме поєдинок румунська бригада арбітрів на чолі з Овідіу Хаціганом.

Орієнтовні склади:

"Гент": Руф, Фортуна, Пластун, Арсланагич, Овусу, Марех, Дорш, Кастро-Монтес, Ботака, Яремчук, Депуатр

"Динамо": Бущан, Кендзера, Забарний, Миколенко, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко, Де Пена, Родрігеш, Буяльський, Супряга.

Валерій Василенко , Sport.ua

Read 706 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha