Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 30 травня 2020 10:32

Футбол повертається: анонс матчу Олександрія – Зоря

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Два останні місяці українці насміхалися з білоруської ліги з тамтешніми режиссерами трансляцій. Настав час показати північному сусідові, як грають у футбол білі люди – власне, це вже побачили на прикладі Бундесліги, але порівняння топ-матчів УПЛ із топ-матчами Вишийшай має вийти більш показовим. Олександрії та Зорі випала честь показати всю міць вітчизняного футболу.

Команди години на карантині не гаяли – з обох таборів тренери та футболісти говорять про нормальну, хоча й не ідеальну фізичну готовність. Цьому сприяли спаринги: так, за чутками різних журналістів, Зоря одразу після першого послаблення обмежень провела півлегальний матч проти СК Дніпро-1 (враження 1:3), хоча на сайті йшлося лише про повернення до тренувань. Олександрія начебто також зіграла з дніпровцями (2:5), а з 15-го числа "жовто-чорні" вже проводили по два тренування на день. За наступні дві тижні підопічні Володимира Шарана провели "товарняки" з Ворсклою (4:2) та Черкащиною (5:0).
Турнірне значення поєдинку велике. Зоря випереджає Динамо лише за додатковими показниками, а Олександрія перебуває всього на шести залікових балах від третього місця – Десна ж розташувалася між колективами на відстані трьох пунктів. Теоретично, луганці можуть дозволити собі осічку, сподіваючись на враження Динамо у Класичному, але, по-перше, її ще ніхто не гарантував. По-друге, Зоря у наступних матчах, вірогідно, ще не раз втратити очки, а чи будуть киян втрачати частіше? Не факт.

Зрештою, у Зорі попереду ще два поєдинки з "біло-синіми", тож потрібно спробувати відірватися від них. У "жовто-чорних" ж навіть у разі невдачі буде цілих вісім турів для того, щоб вирівняти стан – хоча відстань у дев'ять очок від бронзи виглядає дуже неприємно. Словом, сьогодні всім бажано виборювати.
У тактовному плані команди схожі у ставці на пресинг, але тут багато визначатиме фізична готовність. Далі у стилях Олександрії та Зорі йде розвилка. "Жовто-чорні" більше сподіваються на те, щоби перебігати і задавити суперника, а "чорно-білі" намагаються перекомбінувати. У очних поєдинках краще працював підхід Володимира Шарана – олександрійці переграли підопічних Віктора Скрипника на виїзді, вибили їх із Кубка по пенальті та здобули мінімальну победу вдома.

За годину карантину та прихованих спарингів серйозних втрат команди не зазнали. Кадрові втрати Олександрії та Зорі не виглядають критичними, хоча й не є приємними: так, у "жовто-чорних" лікує травму ахілла 37-річний Запорожан, який, очевидно, завершить кар'єру, а Вантух тиждень тому отримав невелике пошкодження – зараз він би був здоровим. Всі.
Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі
У Зорі головною втратою є Микита Шевченко, який займається індивідуально та точно пропустити гру проти Олександрії. Разом з ним відновлюються Майборода та Козаков – у поточному сезоні УПЛ вони взагалі не грали. Крім того, клуб припинив співпрацю з Лазіо, однак навряд чи хтось взагалі знає про цього футболіста.

Орієнтовні склади на матч Олександрія – Зоря
Олександрія: Паньків – Лучкевич, Дубра, Бабогло, Вантух – Гречишкін – Задерака, Банада, Ковалець, Третьяков – Сітало
Зоря: Махарадзе – Тимчик, Чеберко, Вернидуб, Михайліченко – Іванісеня – Кочергін, Юрченко, Лєднєв – Громов, Кабаєв
football24.ua

Read 914 times Last modified on Субота, 30 травня 2020 10:59

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha