Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Четвер, 02 серпня 2018 22:47

Іван Рудницький: «Зараз ми особливо сподіваємось на розуміння та підтримку відданих уболівальників»

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

Капітан кропивницької «Зірки» в інтерв'ю клубній прес-службі розповів про повернення в команду, де провів п'ять сезонів, згадавши минулі години та поінформував про нинішнє положення справ та обстановку у складі «зіркових» після старту нового сезону.

  • Як відбулося повернення до «Зірки?
  • - Все вийшло досить випадково. Я зателефонував тренеру «Зірки» Олександру Кочурі, з яким разом грали, і поцікавився ситуацією у команді. Вийшло так, що в цей час тренувався вдома і грав на першість області, адже через два переходи, які відбулися за короткий період, не мав можливості певну годину виступати в Україні. Мені запропонували приїхати на перегляд. Ніхто жодних гарантій мені не давав. Отже довелося на зборах докласти чималих зусиль для того, щоб довести, що я можу приносити користь команді.

  • Давай повернемося в минуле і згадаємо ту годину, коли ти раніше грав за «Зірку». Чим запам'ятався той період твоєї кар'єри?
  • -Ну це був, можна сказати, її старт. Адже Анатолій Іванович Бузнік запросив мене до Кіровограда у 19-ти річному віці, коли я на професійному рівні ще не грав. Поступово набирався досвіду і потім став игроком основного складу. Ну і саме під час мого перебування у «Зірці» відбулася зміна керівництва клубу й новий президент – Максим Березкін одразу поставивши амбіційні завдання, які ми намагалися виконувати. Ну ще в цей період мені довелося попрацювати під керівництвом відразу сімох головних тренерів або виконавців обов'язки – Анатолія Бузніка, Ігоря Жабченка, Андрія Антонова, Вадима Євтушенка, Іллі Близнюка, Миколи Федоренка, знову Анатолія Бузніка, а Сергій Лавриненко зробив ставку на інших центральних півзахисників. Скажу так, що Анатолію Бузніку з Віктором Догадайлом я дякую за те, що помітили, попросили і дали першу можливість проявити собі, а Вадиму Євтушенку за те, що Анатолійович став довіряти мені в повній мірі. Та у кожного тренера було щось своє, неповторне і у кожного було чому повчитися. Інша справа, що не всі наставники, з різних причин, змогли повною мірою реалізувати свої футбольні ідеї. Ну а з партнерів найкомфортніше гралося з Олександром Скляром, з яким ми один одного доповнювали в середині поля і який своїми класними діями на оборону давав мені можливість більше працювати на атаку. Я дуже радію, що у Сашка надалі все склалося добре у полтавський «Ворсклі».
  • А як складалася твоя футбольна частка після того, як залишивши «Зірку»?
  • -На жаль, не так, як мені хотілося б. Дуже дошкуляли травми, через які не зміг закріпитися чи в повній мірі проявити себе у тернопільській «Ниві», ФК «Полтава», «Сумах», у клубах Білорусі, Грузії, Вірменії, де все ж таки вдалося пограти та принести певну користь командам , що мене запросили. На щастя, зараз уже все добре і я готовий до серйозних навантажень.
  • Коли погоджувався знову грати за «Зірку», тобі не турбувало те, що ти чи не найдосвідченіший у складі команди, якій буде дуже нелегко у Першій лізі на фоні більш досвідчених конкурентів?
  • Розумів, що буде дуже важко і що до мене будуть більш підвищені вимоги, ніж до молодих футболістів. Але мене тішать ті, що знову граю на серйозному рівні, що мені довіряють тренери, а партнери вибрали своїм капітаном. Ну й надихає підтримка найкращих уболівальників «Зірки». Поки що ми намагаємося брати завзяттям, юнацьким бажанням та самовіддачею. На жаль, позитивного результату поки що немає. Але ми зігруємось, набираємось досвіду і разом будуємо конкурентоспроможний колектив.
  • Чи можна було зіграти краще у двох стартових зустрічах?
  • - Думаю, що з «Волинню» ми діяли неплохо і виконали тренерські настанови. Вони ж нічого суттєвого біля наших воріт не створили. Лучани з більшою впевненістю, з таким самим рахунком, здолали «Металіст 1925», який не приховує своїх амбітних цілей. Не назначи арбітр пенальті у наші ворота у компенсовану годину першого тайму матчу з «Волинню», то все могло скластися по-іншому. У Сумах ми швидко забили, а потім ще один пенальті у наші ворота та втрата концентрації у гольових епізодах призвели до враження. Що ж, треба вчитися на своїх помилках. Тим більше, що календар готує нам нові випробування, особливо у протиборстві з «Дніпром-1», який за своїм складом уже сьогодні не загубився б у еліті. Розуміємо, що буде нелегко і готові, як у боксі, тримати удар.
  • Які функції зараз, крім капітанських, зараз ти виконуєш на полі, чого більше вимагають тренери?
  • - Грати більше від оборони, залишати менше зон суперникам для розвитку атак і намагатися розганяти наші контрвипади. Сьогодні опорний півзахисник не може бути обмеженим і лише руйнувати. Ці годинники минули. Отже, потрібно розширювати свої функції і приносити більше користі команді, як це робили на чемпіонаті світу Канте, Погба чи Матюїді, які продемонстрували майже ідеальну гру в середині поля.
  • Насамкінець, що капітан нинішньої «Зірки» хотів би сказати уболівальникам команди?
  • - Повірте, ми віддаємо всі сили на футбольному полі. І сьогодні, як ніколи, нам потрібна ваша віра, допомога та підтримка. А ще сподіваємось на терпіння та виваженість. Більш досвідчені футболісти злиденну критику переживуть, а від юних гравців вона може зламати психологічно. Давайте разом пройдемо цей важкий шлях і вдача обов'язково прийде. Ми зробимо для цього все, що в наших силах. Обстановка в колективі робоча, настрій, зрозуміло, не найкращий, але бойовий. А впевненість з'явиться, коли здобудемо перший позитивний результат. Головне й після цього не розслаблятися, а наполегливо працювати.

Джерело: ФК "Зірка"

Read 3779 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha