Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 18 листопада 2017 22:15

Два влучні "постріли" Мбокані

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

Київське "Динамо" вийшло на матч із "Зіркою" гранично "зарядженим" на победу. Адже після сенсаційного враження «Шахтаря» у вчорашньому матчі з «Олександрією», підопічні Олександра Хацкевича мали змогу скоротити відставання від головних конкурентів. Й гості досягли бажаної вікторії у Кропивницькому, двачі забивши, зусиллями Д'ємерсі Мбокані, ще у першому таймі.

Після перерви кропивничани намагалися повернути інтригу у матч, але своїми гольовими можливостями не скористалися. Та й киян мали можливість збільшити своє перевагу, та втретє «пробити» Євгена Паста, який провів черговий відмінний поєдинок, віце-чемпіонам України не вдалося – 0:2.

Потрібно відзначити, що на це протиборство центральні оборонці господарів поля Максим Ковалев та Франк Сесе Пепе вийшли, не повністю відновившись після пошкоджень, що й позначилося на діях французького захисника, який не встигав за швидкими візаві та у перерві був замінений. В іншому жодних несподіванок у нашому складі не було. Хіба що Максим Прядун залишився в запасі, а кілька нападників склали Глеб Рассадкін і Сергій Петров. Що ж до киян, то тренерський штаб тримав у думках майбутнє протиборство у Лізі Європи зі «Шкендербеу», але, за винятком травмованих Сидорчука, Кравця, Гармаша та Віді, які мали незначні пошкодження, всі основні виконавці до Кропивницького приїхали. Впереду Олександр Хацкевич знову зробив ставку на Мбокані та Мораєса, залишивши у резерві Бєсєдіна.

Перед початком зустрічі відбулася хвилююча церемонія, коли футболістів обох команд, одягнених у футболки з написом «Мій тато – герой», на поле вивели діти воїнів зі всієї Кіровоградщини, які боронять незалежність та цілісність держави на Сході України. Таким чином футбольний клуб «Зірка» підтримав акцію Всеукраїнського об'єднання учасників АТО «Українці –Разом» та Федерації футболу учасників АТО, що проводитиметься на матчах УПЛ на знак дяки та шани справжнім героям нашої країни та їх батьківщинам.

А одразу після стартового свистка арбітра, майже без розвідки, динамівці вдалися до рішучих дій. Адже вони добре пам'ятали чим завершився поєдинок у минулому сезоні, в якому «Зірка» переграла грізних конкурентів, які дозволили собі щось зверхнє ставлення до підопічних Романа Монарьова. Але, здалося, що цього разу кропивничани вийшли на поєдинок із якоюсь боязкістю. У всякому разі, гості одразу ж захопили ініціативу і пішли у наступ. Господарі ж не йшли за швидкими діями киян. Перший «тривожний дзвоник» пролунав уже на 8-й хвилині, коли Мбокані заробив штрафний, а Піваріч, ударом через «стінку», метрів із 18-ти, перевіривши на міцність стійку наших воріт. Далі після подачі з флангу Олександр Маткобожик головою запустив «парашут» за спину Євгена Паста, але наш голкіпер «потягнув» м'яч із-під поперечини. А далі, вже після метушні у воротарському майданчику, захисники кропивничан виявилися сильнішими, ніж суперники. Трохи згодом уже Максим Ковалев, в останню мить, випередивши Мораєса після проходу Гонсалеса зліва та прострілу вдоль воріт.

Та все ж таки, підопічні Романа Монарьова намагалися «відсунути» гру подалі від своєї штрафної, за рахунок швидких контратак. На жаль, стрімкий вихід із оборони не завжди добре виходив, хоча кілька перспективних випадів вдалися. Спершу арбітр Олександр Дердо не зафіксував фол на Сергієві Петрову, коли той мав можливість вирватися на оперативний простір на правому фланзі. Згодом Рассадкін добре скинувши м'яч на того ж Петрова, який пробивши зльоту, метрів із 18-ти, наче в руки Бущану. А ще в одному епізоді Олексій Чичиков перед штрафною площадкою, перебуваючи на самоті, дуже довго приймав рішення і зробив невдалу передачу на Полегеньку, у якого вже не залишилося можливості віддати націлену передачу від лінії поля.

Незабаром тривала атака киян, після того, як «Зірка» втратила м'яч на чужій половині поля, завершилася ударом Мбокані з вигідної позиції – на счас, нападник «Динамо» не потрапив у ближній кут воріт. Але на 23-й хвилині конголезець таки домігся свого. Після іншого кутових поспіль, Д'ємерсі скористався позиційною помилкою наших захисників, вигравши позицію у штрафному майданчику й головою, з близького відстані, несильно, але точно, пробивши в ціль – 0:1.

Після голу підопічні Олександра Хацкевича не збиралися зупинятися, а намагалися збільшити свою перевагу на рахунку. Після швидкого випаду лівим флангом та передачі Гонзалеса, наш голкіпер Євген Паст записав на свій рахунок суперсейв, коли біля карколомного стрибка витягнув м'яч із-під поперечини, після удару головою Віталія Буяльського. Але за кілька хвилин воротар кропивничан був безсилим. Микола Морозюк навісив зліва, а Мбокані, зависнувши у повітрі, головою зряче відправивши м'яч у дальній кут – 0:2.

Лише потім у «зіркових» пройшла непогана атака. Але, завершуючи класну комбінацію, Павло Полегенько, замість того, щоб «вистрілити» з ходу робочою правою, чомусь почав перекладати м'яч під ліву слабшу ногу і потрапив у захисника опонентів. Кутовий жодних дивідендів «жовто-червоним» також не приніс. А від динамівці у відповідь ще раз перевірили реакцію Євгена Паста і наш голкіпер знову не підвів, відбивши удар Віктора Циганкова у ближню «дев'ятку». Тільки за ці два «спасіння» своїх воріт голкіпер «Зірки» вже заслуговує на те, щоб знову потрапити до числа героїв чергового туру.

Наприкінці першої сорокап'ятихвилинки підопічні Романа Монарьова заробили стандарт на лівому фланзі, але після подачі Ігоря Загальського Георгій Бущан кулаком виніс м'яч зі своєї штрафної. А ще одну контратаку «Динамо» зупинив Євген Паст, який на досвіді, за межами штрафної, ногами перегравши Віктора Циганкова, котрий намагався прорватися на побачення з нашим голкіпером. Перед самісінькою перервою класна комбінація «Зірки», з переведенням м'яча із правого флангу на лівий від Максима Драченка та прострілом Івана Цюпи до штрафного майданчика, ударом не завершилась. На жаль, Гліб Рассадкін, навіть у падінні, зовсім трохи не дотягнувся до м'яча. Тож на перерву соперники пішли за переваги киян у рахунку – 0:2.

У перерві у складі кропивничан відбулася заміна, про яку ми вже розповідали. Замість Сесе-Франку Пепе, котрий повністю не впорався зі своїми функціями, на полі з'явився Назар Маліновський. Внаслідок цього Іван Цюпа став грати на позиції центрального захисника, а Назар закривав ліву брівку. На початку іншого тайму, який кропивничани розпочали рішуче, у господарів пройшла гарна атака. Активний Павло Полегенько віднайшов своєю передачею із правого флангу на лінії штрафної Чичикова, який, на жаль, пробивши набагато вище поперечини. А пізніше здалеку, вже небезпечніше, пробивавши Сергій Петров – Георгій Бущан витягнув м'яч із правого кута своїх воріт.

Проте варто відзначити, що після перерви «зіркові» грали набагато сміливіше, ніж у першій половині зустрічі. У «жовто-червоних» проходило більше атак, щоправда, невелика кількість завершувалась ударами по воротах. Підопічні Олександра Хацкевича, «увімкнувши економний режим», грали по рахунку. Але свої моменти продовжували творити. В одному з епізодів Євген Паст, за рахунок правильно обраної позиції, відбивши небезпечний та націлений удар Віталія Буяльського.

На 61-й хвилині Роман Монарьов провів заміну по позиції: замість Сергія Петрова на полі з'явився Максим Прядун. А «Динамо» грало тим же складом, більше контролюючи м'яч та без особливої загрози воротам суперників.

«Зіркові» справді краще виглядали в іншому таймі, аніж до перерви, але шлюб виконавської майстерності мешкав нашим гравцям створювати гострі моменти. Часто «жовто-червоні» пробивали набагато вище поперечки, після непоганих комбінацій. А ось «Зірку» врятував каркас після удару Жуніора Мораеса, а Віталій Буяльський, котрий добивав м'яч, у падінні, головою не зміг переграти Паста.

На 78-й хвилині у кропивничан була супернагода, аби скоротити відставання. Вихованець київського клубу Павло Полегенько класно, із розвороту, поклавши корпус, пробивши із правого кутка штрафного майданчика, та м'яч за кілька сантиметрів розминувся зі стійкою воріт. Здалеку, згодом, перевірив пильність Євгена Паста Микола Морозюк – голкіпер опинився на місці. А згодом відверто «пробачивши» кропивничан Дерліс Гонзалес, який із вигідної позиції пробивши вище цілі, після проходу та передачі Миколи Морозюка.

Кінцівка поєдинку пройшла у неквапливому темпі, коли м'яч переважно перебував у центрі поля та моментів більше не виникало. Тож фінальний свисток арбітра Олександра Дердо зафіксував перемогу столичної команди зі рахунком 2:0.

На післяматчевій пресс-конференции Олександр Хацкевич відмітив дії своїх підопічних у першому таймі, який динамівці провели з великим натхненням та бажанням. По перерві ж гості, як зазначив головний тренер динамівців, спокійно контролювали ситуацію на полі та довели матч до заслуженої победи. Ну і Олександр Миколайович зазначив, що втрата трьох очків «Шахтарем», безумовно, підвищила мотивацію футболістів і вони цього разу не втратили шансу наблизитися до «гірників» у турнірній таблиці.

Головний тренер «Зірки» Роман Монарьов признав результат закономірним, відзначивши, що десь його план на гру не спрацював і не було необхідної компактності у всіх лініях, що дозволило конкурентам диктувати свої умови. Тож потрібно детально проаналізувати недоліки і намагатися виправитися у наступних матчах.

"Зірка" (Кропивницький) - "Динамо" (Київ) - 0:2 (0:2).

18 листопада 2017 року (субота). Початок о 14:00. Кропивницький. Стадіон "Зірка". 3755 глядачів. +5 С. Чемпіонат УПЛ, 2 коло, 16 тур.

Арбітр : Дердо Олександр (Чорноморськ).

Помічники арбітра : Альохін Ігор (Хмельницький), Плужник Олег (Харків).

Четвертий арбітр : Можаровський Юрій (Львів).

Спостерігач арбітражу : Петров Володимир (Харків).

Офіцер безпеки ФФУ : Шинкаренко Анатолій (Дніпро).

Делегат ФФУ : Маслов Віктор (Дніпро).

«Зірка» : 44. Паст Євген, 7. Драченко Максим (к/к) (22. Гедж Арно, 76), 8. Полегенько Павло, 21. Загальський Ігор, 23. Маткобожик Олександр, 33. Рассадкін Гліб, 38. Петров Сергій (29. Прядун Максим, 61), 45. Пепе Сесе-Франк (9. Маліновський Назар, 46), 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій, 93. Цюпа Іван. Запасні: 41. Льопка Роман, 10. Фаворов Артем, 27. Дрішлюк Кирило, 31. Кондраков Данііл. Головний тренер: Монарьов Роман.

"Динамо" : 1. Бущан Георгій, 8. Шепелєв Володимир, 9. Морозюк Микола (к/к), 11. Мораєс Жуніор (40. Шапаренко Микола, 90), 15. Циганков Віктор (18. Корзун Мікіта, 86), 23. Піваріч Йосіп, 25. Гонзалес Дерліс, 29. Буяльський Віталій, 34. Хачеріді Євген, 44. Кадар Тамаш, 70. Мбокані Дьємерсі (41. Бєсєдін Артем, 83). Запасні: 72. Рудько Артур, 42. Миколенко Віталій, 45. Смирний Євгеній, 94. Кендзьора Томаш. Головний тренер: Олександр Хацкевич.

Голи : 0:1, Мбокані Безуа Дйодонне (23); 0:2, Мбокані Безуа Дйодонне (31).

Попередження : Хачеріді Євген (8).

Джерело: ФК "Зірка"

Read 2731 times Last modified on Субота, 18 листопада 2017 22:21

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha