Print this page
Субота, 30 вересня 2017 23:07

Дербі незадоволених

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Вдруге поспіль дербі Кіровоградщини завершилося нічиєю. Але якщо минулого разу гольових моментів було мало, і спаслася «Зірка» лише на останній хвилині, то у звітному матчі гості виглядали досить впевнено і до 70-ї хвилини ми мали всі підстави говорити про наше перевагу.

Але в кінцівці поєдинку олександрійці, не без допомоги арбітра, додали та також мали чимало можливостей вирвати победу. Та зрештою, все завершилося бойовою «сухою» нічиєю, і обидва тренери визнали цей результат закономірним.

До складу кропивничан повернулися Максим Драченко та Тарас Качараба, котрі з різних причин пропускали минулий поєдинок проти «Шахтаря». У запасі позбувся Ігор Загальський, а також на лаві запасних був новачок «зіркових» Сергій Петров. Звісно ж, варто відзначити і те, що зі старту у складі «Олександрії» діяли екс-гравці «жовто-червоних» Андрій Бацула та Артем Сітало.

Віддати комусь явну перевагу на початку зустрічі було важко. Підопічні Романа Монарьова часто віддавали довгі передачі на забігання Максиму Прядуну, а в олександрійців було два стандарти, проте нічого небезпечного після них господарі поля не створили. Після однієї з контратак гостей Арно Гедж наважився на далекий удар, але м'яч полетів надто високо. Загалом же, на початку матчу гра була дещо сумбурною, хоча «горожани» таки більше години володіли м'ячем, а «Зірка» розраховувала на швидкі контратаки. Але поки що ні ті, ні інше обом суперникам не вдавалося робити гостро. Перший удар у бік воріт Євгена Паста завдавши його тезку Банаду, після углового – неточно.

Ближче до середини першого тайму активізувалися в атаці й «зіркові». В одному з епізодів Ішем Ель Амдауї грамотно підставився під захисника і заробив небезпечний штрафний. На жаль, подачу Олексія Чичикова нейтралізував Юрій Паньків, котрий удало вийшов із рамки воріт. А трохи пізніше Максим Прядун класно вивів на оперативний простір Ішема Ель Амдауї, але на простріл француза в район одинадцятиметрової позначки ніхто не відгукнувся. У відповідь підопічні Володимира Шарана провели швидкий випад правим флангом, і після подачі від Андрія Цурікова Артем Сітало не потрапив у відвір воріт, пробиваючи головою.

Все ж таки, на полі й надалі, протягом усього першого тайму, спостерігалося більше боротьби, ніж конструктиву. Проте в останній десятихвилинці першої половини зустрічі активнішими були «жовто-червоні». Впродовж двох хвилин вони створили дві супернагоди, щоб відзначитися, проте не використали їх. Андрій Бацула на своєму фланзі втратив м'яч, який підхопив Ель Амдауї, але, на жаль, далеко відпустив його від себе. Атака була перспективною, адже наші гравці вдвох виходили на одного захисника. Та на рикошет від оборонця першим здобув Максим Прядун, удар якого у верхній кут блискуче парирував Юрій Паньків. Згодом голкіпер господарів ще раз зреагував на «постріл» в голову від Тараса Качарабі, після подачі з лівого флангу. Це були найкращі шанси на дві команди забити до перерви, але рахунок після цих епізодів, на жаль, не змінився.

Справедливості заради варто відзначити, що «Зірка» грала в другій половині першого тайму цікавіше, ніж оппоненти. Наприкінці сорокап'ятихвилинки наша команда повністю заволоділа ініціативою і дуже шкода, що гострих епізодів, крім тих двох, про які йшлося вище, створити більше не вдалося. Позаду ж непрохідною «стіною» стояло Сесе Пепе, який виграв майже всі єдиноборства у гравців атаки суперників. Але впереду кропивничани все ж таки недостатньо навантажували оборону «Олександрії». Білоруський нападник Глєб Рассадкін хоч і старався, але отримував, здебільшого, верхові передачі. Та й Ішем Ель Амдауї теж був не таким «гострим», як завжди. Тож на перерву оппоненти вирушили за нульову нічию.

На початку іншого тайму, який «городяни» розпочали агресивніше, м'яч олександрійцям перед своїм штрафним «подарував» Олександр Маткобожик, та, на щастя, Артем Сітало забивши із положення поза грою вже після свистка арбітра. У відповідь, за кілька хвилин, переведення м'яча Олексієм Чичиковим із правого флангу на лівий завершилося потужним «пострілом» Івана Цюпи, і знову на висоті був Юрій Паньків, котрий потягнув м'яч із нижнього кута. На жаль, на добивання з наших гравців ніхто не встиг.

У намаганні додати швидкості на фланзі, Володимир Шаран, замість не дуже активного Андрія Цурікова, кинувши у бій Сергія Старенького. На 57-й хвилині пильність Євгена Паста дальнім ударом намагався перевірити Андрій Запорожан, але м'яч пролетів трохи вище за правий від голкіпера «дев'ятки».

Варто відзначити, що в іншому таймі гра вирівнялася. Проте затяжна атака «Зірки», яку завершували наші легіонери, скінчилася справжньою посмішкою удачі для господарів поля. Адже після передачі від Арно Геджа, перебуваючи за два метри від порожніх воріт, по м'ячу не влучивши Ішем Ель Амдауї. Після високого пресингу гостей все частіше на своїй половині втрачали м'яч олександрійці, проте довести до логічного завершення свої нагоди підопічні Романа Монарьова ніяк не могли. Часто нашим футболістам не вистачало однієї точної передачі у вільні зони, яких «Олександрія» надавала достатньо. Полезно весь час у центрі поля відіграв Максим Драченко, який і перекушував атаки господарів, і розвивав атаки для своїх партнерів.

Захопившись атаками, «зіркові» пропустили контрвипад «городян», у якого, після навісної флангової подачі, головою пробивавши Віталій Пономар, проте виконав удар не дуже вдало і м'яч, ставши легкою здобиччю для Євгена Паста. Та про нічию наш тренерський штаб і не думав. У середині іншого тайму Роман Монарьов здійснив дві заміни, спрямовані на підсилення атаки. Замість форварда Максима Прядуна, який добре попрацював протягом своєї ігрової години, вийшов інший молодий перспективний нападник Данііл Кондраков, а опорника Арно Геджа замінив атакувальний хавбек Ігор Загальський.

Від великого бажання, Кондраков одразу порушивши правила на правому фланзі, але після подачі зі стандарту удало на виході кулаком зіграв Євген Паст. Та на цьому неприємності біля наших воріт не припинилися. Сесе-Франк Пепе сфолив уже на іншому фланзі, але після цієї подачі був лише кутовий. Проте, після навісу з кута поля, з метра «розстрілював» Євгена Паста Сергій Старенький, але голкіпер кропивничан зіграв вище за всілякі похвали. Олександрійці ж, загалом, дедалі частіше падали й арбітр реагував на ці падіння призначенням небезпечних штрафних. Зокрема, подачу з одного із таких стандартів виконав Андрій Бацула і після удару Сергія Старенького м'яч влучивши у стійку і відскочив до рук нашого вратаря.

Загалом, протягом останньої п'ятнадцятихвилинки, «Олександрія» помітно завелася в атаці, бажаючи також вирвати победу в цьому дербі. На 80-й хвилині у футболці «Зірки» дебютував новачок, нападник таранного типу Сергій Петров, який замінив Ішема Ель Амдауї. Але слід зазначити, що в останній двадцятихвилинці арбітр зустрічі трактував усі єдиноборства на користь однієї команди – «Олександрії». Отож, той самий Петров двічі отримав удар по голові, але арбітр навіть не зупинив гру. А ось штрафні у бік воріт «Зірки» назначалися після будь-якого падіння господарів. І один із таких «вигаданих» стандартів на 89-й хвилині, зі стовідсотково забивної для себе позиції, не реалізував екс-гравець «Зірки» Андрій Бацула, пробивши повз ліву від Паста «дев'ятку».

У компенсувань до іншого тайму годину, після помилки кропивничан на правому фланзі, пішла разюча подача до штрафного майданчика, який на дальній стійці не стиг замкнути все той самий Старенький, відверто пробачивши «зіркових» за цю помилку. А на останній хвилині Сергій Старенький зреагував на рикошет, але пробивши не дуже вдало, тож Євген Паст забрав легко м'яч до рук.

На післяматчевій пресс-конференции головний тренер «Зірки» Роман Монарьов зазначив, що хоч голів у матчі не було, але було багато моментів як у «Олександрії», так і у кропивничан. З 70-ї хвилини, за словами Романа Геннадійовича, олександрійці почали грати у більшості, мабуть, маючи на увазі те, що арбітр свистів лише в один бік. Крім того, наставник «зіркових» відзначив і оборону, яка відчувала певні кадрові проблеми, але ті гравці, які зіграли сьогодні, в цілому, впоралися зі своїми завданнями.

Володимир Шаран виглядав більш засмученим від результату сьогоднішнього матчу та висловивши багато претензій своїм нападникам. Визнавши нічию справедливою, Володимир Богданович все ж таки підкреслив, що налаштовувалися вони тільки на победу і його підопічні не виконали завдання на матч.

ФК "Олександрія" - "Зірка" (Кропивницький) - 0:0 (0:0).

30 вересня 2017 року (субота). Початок о 17:00. Олександрія. Стадіон КСК "Ніка". 1810 глядачів. +9 С. Чемпіонат УПЛ, 1 коло, 11 тур.

Арбітр : Бондаренко Дмитро (Одеса).

Помічники арбітра : Шланчак Володимир (Городище), Оганєсян Дмитро (Луганськ).

Четвертий арбітр : Новохатній Володимир (Київ).

Спостерігач арбітражу : Лисенчук Сергій (Київ).

Офіцер безпеки ФФУ : Степаненко Максим (Луганськ).

Делегат ФФУ : Шебек Сергій (Київ).

ФК "Олександрія" : 79. Паньків Юрій, 5. Бондаренко Валерій, 11. Цуріков Андрій (27. Старенький Сергій, 55), 14. Полярус Артем (9. Пономар Віталій, 60), 15. Запорожан Андрій (к/к) , 17. Гітченко Андрій, 18. Сітало Артем (7. Куліш Станіслав, 80), 20. Пашаєв Павло, 22. Грицук Василь, 29. Бацула Андрій, 44. Банада Євген. Запасні: 24. Леванідов Владислав, 6. Каленчук Максим, 8. Довгий Олексій, 72. Козак Михайло. Головний тренер: Шаран Володимир.

«Зірка» : 44. Паст Євген, 4. Качараба Тарас, 7. Драченко Максим (к/к), 11. Єль Амдауї Ішем (38. Петров Сергій, 80), 22. Гедж Арно (21. Загальський Ігор, 71) , 23. Маткобожик Олександр, 29. Прядун Максим (31. Кондраков Данііл, 71), 33. Рассадкін Глєб, 45. Пепе Сесе-Франк, 77. Чичиков Олексій, 93. Цюпа Іван. Запасні: 41. Льопка Роман, 6. Кастельс Ортега Марк, 9. Маліновський Назар, 17. Вієйра де Соуза Бруно. Головний тренер: Монарьов Роман.

Попередження : Качараба Тарас (18), Гедж Арно (67), Цюпа Іван (72).

Read 2580 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha