Print this page
Субота, 29 квітня 2017 21:13

"Карпати" знову програли у футбол

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Втретє у цьому чемпіонаті кропивницька "Зірка" здолала львівські "Карпати" і раптом зі рахунком -3:2. При цьому підопічні Романа Монарьова вимушені були відіграватися, але впоралися з нелегким завданням і перемогли, продемонструвавши цікаву та змістовну гру.

Це була гра, що подобається шанувальникам футболу – швидка, динамічна, коли м'яч, протягом всієї зустрічі, майже не затримувався в центрі поля, тому суперники створили велику кількість голових нагод, п'ять із яких – реалізували. Зазначимо, що через травми Владислава Лупашка та Екісі Борхи та дискваліфікацію Єсеолі, Роман Монарьов знову вдався до змін у стартовому складі, де дебютував 17-річний опорний півзахисник Кирило Дришлюк. Після дисккваліфікації до основи повернулися Ігор Загальський та Дмитро Білоног. Також у запасі був Олександр Кучеренко, котрий після хвороби нарешті повернувся до тренувань і вчора відіграв один тайм за молодіжний склад «Зірки».

Матч розпочався на зустрічних курсах, майже без розвідки. Першими небезпеку біля воріт Євгена Паста створили «Карпати». Але помічник арбітра угледів у цьому епізоді офсайд. Згодом, здалеку пробивавши Ігор Худоб'як – наш голкіпер зафіксував м'яч у руках. Кропивничани відповіли проходом Артема Сітала лівим флангом та його ударом вище за поперечину. Пізніше намагався втекти від оборонців Дмитро Білоног, але захисники наздогнали його та вибили м'яч із-під ніг, не дав вибігти на побачення з голкіпером. А ще за кілька мить, після відскоку м'яча від Ігоря Загальського, у своєму фірмовому стилі пробивавши Андрій Бацула – і знову вище. Тож більш небезпечними нагоди були саме у господарів.

Але першими забили гості. На 14-й хвилині боротьба між Федеріко Перейрою та Олександром Гладким завершилася падінням форварда біля штрафного майданчика. Арбітр зустрічі Сергій Берізка спочатку показавши нападнику «Карпат», що йому необхідно підводитись. Олександр залишився лежати на газоні, а наш капитан жорстко відібрав у нього м'яч, що рефері розцінив, як порушення правил, але потім і вказавши на «точку». Сам потерпілий з одинадцятиметрової позначки пробивши невідпорно – 0:1. Пропущений м'яч дещо шокував підопічних Романа Монарьова, і вони ледь не пропустили ще раз. З близького відстані пробивавши Худоб'як та Паст свою команду врятував.

Наші хлопці потроху прийшли до тями і кинулися відіграватись. І ось уже гарну подачу з правого флангу виконував Павло Полегенько, та Артем Сітало головою не дотягнувся до м'яча, отже, пробити не зміг. На 23-й хвилині ще одне очне протистояння між Худоб'яком та Пастом завершилося на користь останнього. Ветеран та головний творець атак гостей залишився без опіки перед воротами і пробивши, після зрячої передачі Гладкого, від лінії воріт. Але воротар «Зірки» блискуче зреагував і на цей удар оппонента.

Далі гра на високих швидкостях продовжилася. Суперники відповідали атакою на атаку. На далекий удар наважився Кирило Дришлюк, після того, як захисники гостей вибили м'яч зі штрафного майданчика, але «постріл» пройшов набагато вище за цілі. Щодо гри нашого молодого таланту, можна зазначити, що хлопець не знітився, діяв грамотно, помилок майже не припускався і справив дуже приємне враження.

Ну а в середині першого тайма підопічні Романа Монарьова серйозно притиснули гостей до їх воріт і таки реалізували свою ігрову та територіальну перевагу. Успіх приніс розіграш углового. Біля воріт «Карпат» виникла справжня паніка з кількома ударами у захисників і голкіпера, але добре, що Дмитро Білоног найкраще зорієнтувався біля штрафного майданчика і таки спрямував м'яч точно біля ворота – 1:1. На радощах господарі майже одразу ледь не пропустили. Та на висоті знову опинився Євген Паст, який ногою відбив м'яч, що летів у ближній кут. Далі «веселий футбол» продовжився. І вже на 30-й хвилині рахунок став 2:1 на користь «Зірки». Дмитро Білоног заробив пенальті, а Ігор Загальський його реалізував і посвятив гол своїй вагітній дружині.

Уболівальники й надалі були свідками дуже цікавої боротьби. Прямим ударом із кутового намагався закрутити м'яч у сітку воріт Ігор Худоб'як, але й тут наш воротар зіграв надійно. А перед самісінькою перервою неповторний чудо-рейд Максима Драченка, через усю половину поля «Карпат» до штрафного майданчика, завершився класним, а головне – точним «пострілом» півзахисника, з лівої ноги, біля ближнього угла. І це стало несподіванкою для Євгена Боровика, який змушений був виймати м'яч із сітки втретє – 3:1. До речі, це був дебютний гол Максима у футболці кропивничан, що дозволило «Зірці» піти на відпочинок із комфортним перевагою.

У перерві наставники обох команд провели по одній заміні. У складі «Зірки» замість Наілсона в гру вступив Олександр Кучеренко, а у «Карпат» Артема Філімонова замінив Павло Ксьонз. Зрозуміло, що підопічні Олега Дулуба одразу пішли вперед. Невтомний Ігор Худоб'як зі штрафного пробивши центром воріт, і Євген Паст без проблем зафіксував м'яч у руках. Але такий потрібний швидкий гол львів'яни таки забили. Після кутового Олександр Кучеренко виніс м'яч зі свого штрафного майданчика точно на ногу Олексію Гуцуляку, який зльоту пробивши у правій від себе нижній кут – 3:2 – щиро кажучи, не найкращий початок іншого тайму.

Ще один потенційно небезпечний епізод «леви» могли створити після чергового кутового, але цього разу захисники «Зірки» впоралися із навісною подачею Ігоря Худоб'яка від прапорця. У середині іншого тайма загалом стало більше боротьби. Кілька разів на полі вибігали медики, аби надати допомогу гравцям. А на 68-й хвилині «Карпати» втратили меншість. Олексій Дитятьєв отримав пряму червону картку за дуже емоційну реакцію на рішення помічника арбітра. Граючи у більшості, кропивничани провели довготривалу комбінацію, яка завершилася не дуже сильним ударом. А від після класного перепасування біля штрафного майданчика між Андрієм Бацулою, Максимом Драченком та Ігорем Загальським, на жаль, праворуч до удару не дійшла. А від швидкісний рейд Дмитра Білонога до воріт нейтралізував Євген Боровик, на мить випередивши нашого нападника та забрав м'яч до рук.

Йойкнуло в серці у всіх уболівальників «Зірки», коли після націленої передачі до штрафної ефектним ударом головою Ігор Худоб'як відправив м'яч у сітку воріт. Але гол було скасовано через офсайд капітана «Карпат». На 75-й хвилині Роман Монарьов провів заміну в опорні зоні, замість Кирила Дришлюка, який трохи втомився та мав жовту картку, випустивши Микиту Жукова. Згодом Ігоря Загальського замінив Артем Щедрий. І наш вінгер мав нагоду забити. Простягнувши м'яч лівим флангом, він змістився в центр, але пробивши трохи вище поперечини. На 85-й хвилині Олександр Гладкий вже у штрафному майданчику накрутив кількох оборонців суперника, але під його удар кинувся Олександр Кучеренко, а Микита Жуков виніс м'яч якнайдалі.

Останні хвилини матчу були справді нервні. «Зірка» заробила кутовий, подачу з якого виконав Артем Щедрий, але захисник виграв боротьбу на іншому поверсі у Федеріко Перейри. Вже у компенсований до матчу годину Андрій Бацула у контратаці «вирізав» м'яч на Артема Сітала. Форвард пробивши, але після рикошету м'яч вилетів на кутовий. Проте подачі не було, гравці кропивничан притримали м'яч на фланзі та втратили його.

Але все одно, фінальний свисток арбітра зафіксував третю цього сезону перемогу «Зірки» над «Карпатами». Але аплодування вболівальників заслужили обидві команди, які продемонстрували дуже цікаву гру і повністю присоромили тих скептиків, які стверджували, що поєдинки у другої шістці не матимуть інтриги і не будуть цікавими.

"Зірка" (Кропивницький) - "Карпати" (Львів) - 3:2 (3:1).

29 квітня 2017 року (субота). Початок о 14:00. Кропивницький. Стадіон "Зірка". 2668 глядачів. +24 С. Ліга Парі-Матч, 27-й тур.

Арбітр : Берізка Сергій (Київ).

Помічники арбітра : Сухін Віталій (Одеса), Єремєєв Андрій (Миколаїв).

Четвертий арбітр : Романов Віталій (Дніпро).

Спостерігач арбітражу : Деревінський Олег (Київ).

Офіцер безпеки ФФУ : Головко Іван (Ужгород).

Директор матчу ФФУ : Марусін Сергій (Одеса).

"Зірка" : 44. Паст Євген, 4. Перейра Федеріко Ернан (к/к), 5. Медейрос Наілсон (18. Кучеренко Олександр, 46), 7. Драченко Максим, 11. Бацула Андрій, 14. Сітало Артем, 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор (9. Щедрий Артем, 78), 26. Білоног Дмитро, 27. Дрішлюк Кирило (99. Жуков Микита, 75), 28. Полегенько Павло. Запасні: 41. Льопка Роман, 50. Акименко Олександр, 77. Чичиков Олексій, 95. Попов Роман. В.о. головного тренера: Монарьов Роман.

«Карпати» : 66. Боровик Євген, 70. Лобай Іван, 34. Дитятьєв Олексій, 5. Нестеров Андрій, 94. Мірошніченко Денис (47. Грицько Максим, 86), 22. Матвієнко Микола, 8. Філімонов Артем (7. Ксьонз Павло, 46;11. Чачуа Амбросій, 78), 88. Вербний Назар, 9. Гуцуляк Олексій, 16. Худоб'як Ігор (к/к), 21. Гладкий Олександр. Запасні: 23. Мисак Роман, 42. Зубейко Євгеній, 73. Завійський Тарас, 48. Кльоц Дмитро. Головний тренер: Дулуб Олег.

Голи : 0:1, Гладкий Олександр (15, з пенальті); 1:1, Білоног Дмитро (26), 2:1, Загальський Ігор (30, з пенальті); 3:1, Драченко Максим (45), 3:2, Гуцуляк Олексій (50).

Попередження : Філімонов Артем (6), Дрішлюк Кирило (36), Фатєєв Дмитро (46), Ксьонз Павло (56), Щедрий Артем (90+3).

Вилучення : Дитятьєв Олексій (69, пряма червона картка).

Джерело: ФК "Зірка"

Read 3403 times Last modified on Субота, 29 квітня 2017 21:28

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha