Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 07 травня 2016 16:33

Наша головна олімпійська надія

Автор: 
Rate this item
(4 votes)

Як ми вже неодноразово повідомляли, вихованець ОСДЮСШОР-2, тренера Геннадія Здітовецького стрибун на висоту Дмитро Яковенко — єдиний представник Кіровоградщини, який живе та тренується у нашому місті і має великі шанси поїхати на Олімпійські ігри-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Нам вдалося поспілкуватися безпосередньо з самим спортсменом та його тренером щодо його підготовки до відбору на Олімпіаду.
Дмитро Яковенко:
Щоб пройти кваліфікацію на Олімпійські ігри, потрібно було показати результат 2 м 29 см. Минулого сезону я показав цей результат, що дозволяє мені боротися за путівку до Ріо. Для того, щоб потрапити до Бразилії як учасник головних спортивних стартів чотирьох років, потрібно на чемпіонаті України посісти призове місце.
Як проходити твоя підготовка до чемпіонату України?
Підготовка відбуватиметься нормально, планомірно. Взимку я отримав травму, через що пропустивши практично три місяці. Виступивши лише на одних змаганнях. Але завдяки цьому вдалося краще підготуватися до літа. Нещодавно ми із тренером їздили до турецького міста Анталія, де у нас пройшли збори. Ми там досить добре потренувались. Біля березня перейшли до тренувань на стадіоні.
Як на сьогодні оцінюєш свій фізичний стан?
Досить добре. У мене нічого не болить, нічого мене не турбує.
Як ти ставишся до того, що відбірковий чемпіонат пройде не в Кіровограді, а в Луцьку?
В принципі, нормально. Говорять, у Луцька добрий стадіон. Ми ще поїдемо туди на збори біля травні, аби відчути, що там за покриття і потренуватися у тих умовах.
Як ти сам відчуваєш, чи зможеш пробитися на Олімпіаду?
Шанси досить непогані. Тож якщо все буде добре, маю пробитися до Ріо.
Геннадій Здітовецький - тренер Дмитра Яковенка:
Підготовка Дмитра триває планомірно. Ми провели майже тритижневий збір у Турції на природному покритті. Це ті, чого нам так не вистачає у Кіровограді. Зборами я втратив задоволення, ми добре там попрацювали в дуже комфортних умовах. Тепер, попереду в нас збори в Луцьку.
Як за вашими відчуттями, Дмитро здатний здобути путівку до Ріо?
Я думаю так. Цього року ми стали сильнішими. Якщо порівнювати Дмитра у цей період у минулому році і зараз, то нинішній став набагато сильнішим. Він почав швидше бігти, перебуває у відмінних фізичних кондиціях, удосконаливши свою техніку.
Дмитро мав травму, як його стан зараз?
Травму Дмитро повністю залікував і на сьогоднішній день його нічого не турбує у плані здоров'я.
Хочеться відзначити, що справді досить гарні шанси поїхати на Олімпіаду має дзюдоїст Кеджау Ньябалі, але він тренується і мешкає у Києві, а за Кіровоградщину виступає лише у консолідованому заліку. Дмитро Яковенко народився, мешкає у Кіровограді та тренується в ОСДЮСШОР №2. Тому дуже хотілося б, аби кіровоградський стрибун на висоту виступав на Олімпійських іграх 2016 року.
Сергій Цигульський, «Спортревю NEW»

Read 692 times Last modified on Субота, 07 травня 2016 17:16

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha