Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 03 травня 2014 21:15

"УкрАгроКом" розписав світову з "Авангардом"

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
"УкрАгроКом" розписав світову з "Авангардом" фото pfc.ukragrocom.com
Видавши добротний поєдинок, команди не зуміли влучити у ворота один одного, зігравши далеко не в сухі - 0:0.
Команди розпочали з місця у кар'єр. Вже на перших хвилинах "УАК" момент - після навісу з лівого флангу Пономарь залишився неприкритим і пробив повз створу воріт. А через кілька обертів секундної стрілки виник дебютний момент біля протилежних воріт, коли Швидкого розрізним пасом партнери вивели по зоні лівого інсайду один в один із голкіпером, проте Науменко в метрі за лінією штрафного майданчика в підкаті залишив форварда в ролі дуелі. Інша річ, що м'яч був усе ще за межами зони, де сторож воріт міг узяти його до рук. Замість того, що просто зайти з ним до штрафного майданчика, голкіпер почав вичікувати, коли той туди докотиться. Цим не преминув скористатися чи то Довбиш, який не просто вибив круглого з ніг Сергія, а й відправив воротаря в легкий нокдаун. Щоправда, довести до логічного завершення розпочате краматорчанам так і не вдалося, а Науменко відійшов після зіткнення з краматорчанином лише за кілька хвилин.
Загалом матч відверто виглядав. І це при тому, що арбітру щоразу доводилося зупиняти матч через дрібні і не дуже порушення. Як і не було у команди Якова Кріпака за спиною невдалої серії, а також втрати трьох гравців далеко не дублюючого складу: "машинобудівники" грали неначе свій останній матч. А ось "аграрії" здебільшого відсиджувалися на своїй половині поля.
Але, на жаль, з кожною хвилиною перерви конструктивізму, що наближається, у дії футболістів ставало все менше, а на перше місце виходив виключно прагматизм і здебільшого турбота про власні ворота, хоча швидкості від цього все одно не впали. Можна лише згадати напівмомент у Ломка, який пробивав по дузі собі за спину після виграного єдиноборства за прострільну передачу з кутового (в руки Пуговкіну). А з іншого боку був шанс Козаченка, який не повірив, що м'яч до нього дійде крізь частокіл ніг (від воріт). Наприкінці ж стартової 45-хвилинки шанс на успіх був у КОГО-ТО, проте після закидання з глибини не зумів підрізати м'яч у дальній кут.
Після перерви суперники й не думали знижувати обертів. Так, вже в дебюті тайму успіх гостям міг принести оригінальний кутовий. Замість стандартного навісу пішов пас на ближню штангу на Бринько, який набігав із глибини, і який у дотик пустив снаряд у сантиметрах вище поперечини. Незабаром Довбиш хотів підловити голкіпера, пробивши метрів з 30-35 низом у ближній кут, але й відстань була завелика, і Науменко встиг переміститися до штанги, та й сам удар не влучив.
Відповідь "УАКа" була гідною. Боровський, змістившись зі свого лівого флангу до центру, пустив кручений м'яч у ближній верхній кут, але на виручку Пуговкіну прийшла штанга, від якої снаряд знову вирушив у свою подорож до центру поля. Особливої витонченості моменту додав і стрибок голкіпера, який, щоправда, навряд чи зумів би допомогти своїй команді, якби Євген потрапив у ворота.
Це був наче шаховий матч. Партія, коли кожному опоненту було чим відповісти на перебіг суперника. Причому кожен хід лише ще більше закручував інтригу в матчі і складалося враження, що це гра не молодих наставників Юрія Гури та Якова Кріпака, а мастодонтів тренерського цеху. Протягом п'яти хвилин у середині тайму "Авангард" просто не давав голівцям вийти з їхнього штрафного поля, однак завдати чи то фінального удару, чи віддати завершальний пас під цей удар нікому з футболістів гостей так і не вдалося. Зате це вийшло у підопічних Гури, коли, здається, Скарлош виграв підбирання пробив з лінії штрафного майданчика – Пуговкін насилу, але з загрозою все ж таки впорався.
Завершилася ж партія нічиєї. Жодній із сторін до кінця матчу так і не вдалося провести вирішальну комбінацію та забрати чужого короля. Останнім аргументом господарів був постріл зі штрафного метрів з 18 Боровського, проте удару було завдано прямо по центру і Пуговкін зумів його відбити. А у відповідь Козаченко тікав тет-а-тет із Науменком, голкіпер уже залишився всі ігри від епізоду, а попереду – лише два захисники. Сергій вибрав найоптимальніший варіант і пробив метрів із десяти в незахищений, лівий, кут, але влучив у штангу!
Важко, звичайно, судити візуально, не перебуваючи на полі, проте це, мабуть, один із найінтенсивніших матчів команд цього сезону. 90 хвилин біганини, не безглуздої "хто куди", а осмисленої, націленої, за кожен шматочок поля.
"УкрАгроКом" – "Авангард" 0:0
"Украгроком": Науменко, Ломко, Койдан (Батраченко 60), Лозовий, Радевич, Скарлош (Колесник 79), Даньків, Мамонов, Пономар, Шестаков
"Авангард": Пуговкін, Ковальов, Довбиш, Войтенко (Швець 68), Ямпіль, Швидкий, Кравченко, Маленко (Козаченко 55), Тищенко, Покотилюк, Бринько
Попередження: Пономарь, 23 – Козаченко, 80
Read 6303 times Last modified on Субота, 03 травня 2014 21:51

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha