Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 07 серпня 2021 14:07

У марафоні фінішувала лише одна українка із трьох, які вишли на старт

Автор: 
Rate this item
(3 votes)
Євгенія Прокоф'єва Євгенія Прокоф'єва

У передостанній день Олімпіади-2020 бігунки змагалися у жіночому марафоні. Від України стартували Євгенія Прокоф'єва, Вікторія Калюжна та Дар'я Михайлова. Прокоф'єва не увійшла до топ-40, але показала найкращу годину сезону.

Для всіх трьох Олімпійські ігри стали першими у кар'єрі.

У свій дебют жодна не потрапила до топ-40 фінішерок, а завершити дистанцію змогла лише одна – Євгенія Прокоф'єва. Атлетки мали подолати дистанцію за 42 кілометри вулицями японського міста Саппоро. Старт і фініш марафону був у парку Одорі.

Участь у забігові взяли 88 спортсменок. З них одразу 15 не фінішували. Зокрема й українки Вікторія Калюжна та Дар'я Михайлова .

На екваторі дистанції Калюжна йшла 62-ма, проте далі 21 км продовжити не змогла.

Михайлова зійшла на кілометр раніше, перебуваючи на 82-му місці.

Єдина українка, яка дійшла до фінішу – Євгенія Прокоф'єва – показала 42-й результат. Атлетка здолала дистанцію за 2:36:47 години, що стало її найкращою годиною сезону.

Особистий рекорд Прокоф'євої – 2:28:06, який вона встановила у 2019 році на чемпіонаті України. Спортсменка на 9:27 хвилини відстала від олімпійської чемпіонки цьогорічного марафону – кенійки Перес Джепчірчір, яка дебютувала на цих Іграх.

"Срібло" завоювала інша представниця Кенії – Бріджид Косґей. Закрила трійку призерок американка Моллі Зейдел, яка два роки тому неочікувано здобула ліцензію на Ігри, взявши участь у першому марафоні у її житті. У відбірковому забігові США вона стала іншою.

Джерело: suspilne.media

Read 933 times Last modified on Субота, 07 серпня 2021 22:16

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha