Print this page
П'ятниця, 06 серпня 2021 13:48

Українські грації пройшли кваліфікацію

Автор: 
Rate this item
(3 votes)
Українські грації пройшли кваліфікацію АР

На Олімпійських іграх-2020 розпочалися змагання з художньої гімнастики. Спортсменки боролися за вихід до фіналу у особистій першості. Тут наші гімнастки впоралися з поставленими завданнями

Україна на цих Іграх заробила максимальні три ліцензії: дві в індивідуальних змаганнях і одну групову. У особистій кваліфікації взяли участь 18-річна Христина Прикордонна та 17-річна Вікторія Онопрієнко – одні з наймолодших гімнасток змагань. Для обох ці Ігри стали першими у кар'єрі.

Обидві українки увійшли до фіналу, потрапивши до десятки найкращих. В історії України ще не було Олімпіади, де представниці збірної не виступали б у фіналі особистого багатоборства.

На відміну від інших змагань з художньої гімнастики, на Олімпійських іграх медалі розігруються лише у багатоборстві, тобто за сумою чотирьох виступів: із обручем, м'ячем, булавами та стрічкою. Фіналів в окремих видах на Олімпіаді немає.

Так само поки що не є визнаною на міжнародному рівні чоловіча художня гімнастика, тож і на Олімпіаді нині змагаються лише жінки.

На Ігри відібралися 26 спортсменок. У кваліфікації вони також мали виконати вправи зі всіма чотирма предметами. За сумою балів до фіналу багатоборства вийшло топ-10 найкращих .

Українки розпочинали виступи у кваліфікації з обруча. Христина Погранична якісно виконала вправу – на 24.6 бала, та увійшла до топ-7 після першого виду. Загалом її вправа з обручем стала однією з п'яти найкращих у цьому відборі.

Замість особистої тренерки Ірини Рудої, на ковер Христину виводила інша наставниця збірної – Іриша Блохіна. Онопрієнко супроводжувала Ірина Дерюгіна.

Вікторія Онопрієко виступала з новою вправою. Музику до обруча українці змінили впритул до старту Олімпійських ігор. Замість звичної цього сезону вальсової композиції, в українки лунав роковий, але також ліричний трек – Who Wants To Live Forever гурту Queen. На постановку це не дуже вплинуло, а за виступ Онопрієнко отримала трохи нижчу оцінку, ніж партнерка за командою – 23.8, і посідала 12 місце.

Прикордонна без помилок пройшла свій найслабший вид – м'яч, заробивши 23.8 бала. Онопрієнко допустила помилку на елементі рівноваги, проте все одно трохи покращила свої позиції – 24.3 бали. Після іншого виду українки посідали 10-те та 11-те місця.

Управи з булавами під "Гопак" у Христині Пограничної та Back in Black у Вікторії Онопрієнко вивели обох гімнасток до топ-10 за підсумком трьох виходів на ковер. Христина заробила за один зі своїх коронних видів 25.7 балів, а Вікторія – 26.1. Це дозволило Онопрієнку вийти на восьме місце. Прикордонна перемістилася на дев'яту.

Христина була не єдиною, хто використовував українську музыку. Наприклад, біля грузинки Саломе Пажаві можна було почути "Обійми" Океану Ельзи – управі з м'ячем.

Завершували українки вправою зі стрічкою, яка зазвичай приноситиме найменше балів у гімнастиці. Тому інтрига щодо того, є шанс у спортсменок на фінал, зберігалася до кінця.

Саме у цьому виді Погранична показала найгірший виступ. Українка втратила стрічку та допустила помилки наприкінці вправи. Як результат, Христина отримала лише 19 балів.

Виступ Онопрієнко також не був ідеальним, проте вправу вона пройшла значно впевненіше і заробила 21.25 бала.

У підсумку Онопрієнко посіла дев'яте місце із сумою 95.45. Прикордонна вийшла до фіналу на десятій позиції з 93.1.

Джерело: suspilne.media/

Read 796 times Last modified on П'ятниця, 06 серпня 2021 14:07
SportРепортер

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha