Print this page
Понеділок, 02 серпня 2021 21:58

Зоря крупно обіграла Інгулець

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Зоря крупно обіграла Інгулець © УПЛ

Для «Зорі» зараз кожен матч чемпіонату України є дуже важливим не лише з турнірної точки зору, а й щодо підготовки до ігор кваліфікації Ліги Європи. Оскільки поєдинок першого туру на своєму полі в Запоріжжі команда провела невдало, програвши «Олександрії» 0:1,

Віктор Скрипник зробив деякі перестановки у стартовому складі, випустивши на поле з перших хвилин Хомченовського та Аллахьяра.

Саме іранський форвард вже на 4-й хвилині задав тон грі та створив перший небезпечний момент біля воріт «Інгульця». Він отримав передачу у штрафному майданчику суперників і, довго не роздумуючи, пробив центром. Гальчук зіграв невпевнено, але все ж таки відбив м'яч на кутовий. Однак відразу після розіграшу стандарту гості відкрили рахунок. М'яч вдало відскочив на ногу Кочергіну і той з льоту приблизно з лінії штрафного майданчика завдав сильного і точного удару в лівий від себе нижній кут.

Пройшла лише хвилина, а на табло кропивницького стадіону «Зірка» вже горіла цифра 2 навпроти команди з Луганська. Вибиваючи м'яч від воріт, грубо схибив Гальчук. Той самий Аллах'яр м'яч перехопив і зробив передачу направо на Громова, який сам міг завершувати цей епізод. Але він не пожадував, а побачив Кочергіна, що перебуває у вигіднішій позиції. Настав ще один разючий удар від Владислава, тепер уже в протилежний кут, і атакуючий хавбек «Зорі» став приймати привітання з одним із найраніших дублів за всю історію української Прем'єр-Ліги.

Дивиться щоденні огляди на YouTube: Olympic Sunrise. 10 нефартовий день. Провали, злети, несправедливість та феноменальне досягнення

На честь футболістів «Інгульця», такий бентежний початок гри не надломив команду і вона великими силами пішла вперед, щоб відігратися. Двічі на 14-й та 19-й хвилинах Опанасенко бив із середньої дистанції, але Шевченко був уважний і обидва рази зіграв надійно. А ще раз, на 23-й хвилині, на шляху м'яча, пущеного Ковальовим, вчасно для гостей виявився Фаворов, котрий зумів відвести загрозу.

Відбивши цей тиск господарів поля, «Зоря» знову заграла активно в атаці і ще, як мінімум, двічі могла збільшити свою гольову перевагу. Особливо шикарний момент для взяття воріт мав Шахаб на 26-й хвилині, коли йому асистував ліворуч Хомченовський. Бив іранський форвард метрів з чотирьох просто впритул, але цього разу Гальчук зіграв вище за усілякі похвали і відбив м'яч. Через чотири хвилини голкіпер «Інгульця» знову опинився на увазі, коли парирував небезпечний і неприємний удар від Кочергіна з меж штрафного майданчика.

І вже перед самою перервою на 42-й хвилині був непоганий шанс відзначитися у Запорожця. Отримавши передачу від Гопея, він бив низом у дальній кут, але трохи схибив.

Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі

Початок другого тайму був дуже схожий на те, що ми побачили в першому. Знову на шостій хвилині забив Кочергін, який оформив таким чином хет-трик. Гольову атаку розігнав Шахаб, який вже на половині поля суперників віддав зручну передачу правому партнерові. Незважаючи на те, що перед Кочергіним був захисник, він вирішив пробити в ближній від воротаря кут і влучив у ціль. Гальчук і в цьому епізоді виглядав непереконливо, пропустивши третій м'яч у грі від одного футболіста.

Результат матчу практично був вирішений наперед, але команди продовжували грати з акцентом на атаку і моменти ще виникали як в одних, так і в інших воріт. З найгостріших можна відзначити контрвипад «Зорі» на 67-й хвилині, коли Аллах'яр та Шахаб чудово зіграли на лівому фланзі і останній зробив довгу передачу на Булеуцу. Але той не зумів як слід потрапити по м'ячу. А потім на 72-й хвилині втретє в цьому поєдинку бив по воротах гостей Опанасенка, проте Шевченко знову не дозволив тому відзначитися.

І все-таки «Інгулець» забив. На 75-й хвилині, застосувавши високий пресинг, господарі поля відібрали м'яч у гравців оборони «Зорі» та Полегенько точною передачею знайшов у штрафному майданчику суперників Сітало, який своїм шансом скористався сповна.

Розклад Олімпійських ігор у Токіо-2020

Був ще епізод на 80-й хвилині, коли у штрафному майданчику луганчан у боротьбі за м'яч зійшлися Сітало та Руфаті. Нападник упав, причому здалося, що його опонент тримав його. Але арбітр матчу Бойко ухвалив інше рішення, показавши жовту картку гравцю «Інгульця».

А всі крапки над «і» розставили новачки «Зорі» Крістіан та Фрімпонг, які наприкінці матчу вийшли на заміну. Голи вийшли схожими. На 83-й хвилині та на другій компенсованій вони отримували передачі зліва від Булеці і точно пробивали з близької дистанції.

Ось таким результативним вийшов цей матч, у якому «Зоря» здобула свою першу перемогу в новому чемпіонаті країни. Так би зіграти їй ще у Лізі Європи.

Українська Прем'єр-Ліга. 2-й тур.

«Інгульець» – «Зоря» - 1:5

Сітало, 75 – Кочергін, 6, 7, 51, Крістіан, 83, Фрімпонг, 90+2

Шишка, 56, Сітало, 80 – Вернидуб, 69, Хомченовський, 86

«Інгульець»: Гальчук – Опанасенко, Ковальов, Павлов (Козак, 60), Салем, Полегенько – Шишка (Шарай, 60), Коробенко, Запорожець – Гопей, Сітало.

«Зоря»: Шевченка – Хомченовський, Імереков (Снурніцин, 87), Вернидуб, Фаворов (Руфаті, 78) – Назаріна – Кочергін, Громов (Фрімпонг, 88), Бульця – Аллах'яр (Крістіан, 78), Шахаб (Лунев, 78) .

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).

Стадіон: "Зірка" (Кропивницький).

Удари (у ворота): 9 (5) – 12 (9)
Кутові: 3 – 5
Офсайди: 3 - 3.

Read 597 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha