Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Четвер, 22 липня 2021 21:37

Ворскла розпочинає єврокампанію з нічийного результату

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Ворскла розпочинає єврокампанію з нічийного результату Фото - ФК Ворскла

Наступного сезону Україна не зможе делегувати свою найкращу команду безпосередньо до групового етапу Ліги чемпіонів. Це наслідок провалу у Таблиці коефіцієнтів. Наслідок саме таких матчів – коли на ранніх етапах кваліфікації траплялися конфузи.

Україна не має реально сильної "третьої сили" для боротьби в єврокубках, проте суперників калібру КуПС мають проходити навіть четверта та п'ята сили.

Перший матч сезону, штучне поле, кадрові зміни у міжсезоння – це все відмовки для бідних. Реально "Ворскла" мала сьогодні перемагати фінів, але не все виявилося так просто. Начебто й почали активно: після пресингу на чужій половині поля змусили помилитися воротаря суперника, Степанюк отримав нагоду для удару. Але гол прилетів у полтавську браму. Просте передача з центру, габаритний нападник КуПС Удо поставив корпус і продавив Яворського, розвернувся і вдало пробив низом у дальній кут.

Фінам потрібно віддати належне. Вони грали у комбінаційний футбол та намагалися кожну свою атаку завершувати ударом. Протягом першого тайму таких набралося сім, три у площину. Крім гольового були ще небезпечні спроби Ніссіля, Боатенга, того ж Удо. Благо, Різник, на відміну від епізоду на шостій хвилині, діяв уважно. В інших епізодах фіни промахувалися.

Протягом першої половини першого тайму "Ворсклі" було непросто. Зародки атак виявлялися, але без акцентованого завершення. Ігор Пердута з правого краю штрафного майданчика подав у нікуди, згодом Кані з протилежного флангу невдало подав м'яч. Прорвало в середині тайму, коли Якубу класною розрізною передачею знайшов Кані на лівому фланзі, Ібрагім, незважаючи на пресинг з боку двох опонентів, зберіг м'яч, пригальмував і з гострого кута пробив повз голкіпера – 1:1.

З плечей наче впав камінь. Гравці Юрія Максимова розкріпачилися, атаки почали виникати частіше. А головне – із завершенням. Пердуте не вистачило точності для результативного удару, Кані не вийшов віч-на-віч лише через офсайд, а Тілль зі штрафного пробив трохи вище. Здавалося, що полтавці адаптувалися до фінських умов.

Хоча другий тайм розпочався з помилки Різника – невдалу гру на виході підстрахували захисники. Але потім усе повернулося у своє русло. Степанюк падав біля лінії воріт та претендував на пенальті, проте арбітр не побачив тут фолу. На відміну від епізоду, що відбувся за кілька хвилин. "Ворскла" розігнала чергову атаку завдяки довгій передачі Яворського, Степанюк у штрафному майданчику прокидав собі м'яча та влучив у виставлену руку Томаса – це вже пенальті. Олів'є Тілль упевнено його реалізував.

"Ворскла" далі не лізла на рожен. Здавалося, що полтавці готові понад півтайму захищати переможний рахунок. КуПС справді активізувався, але надто гострих моментів не створював. Удо виривався на ударну позицію, але його заблокували. Нічого не віщувало біди.

"Ворскла" швидко зрозуміла, що відсиджуватись у захисті в умовах, коли суперник особливо не тисне – не приваблива для глядачів справа. Тому полтавцям можна подякувати за те, що наприкінці поєдинку все ж таки були спроби як позиційних атак, так і контрнаступів. Жаль, що до Кані не дійшла передача. Пізніше на ударну позицію не вийшов Вакула, хоч шанси були. Ще кілька стандартів. Все йшло до перемоги "Ворскли", але дзвіночок на 90+1-й хвилині пролунав голосно - Удо потужно вдарив з меж штрафного майданчика, але Різник зробив сейв. Фіни пішли в атаку всіма силами і заробили кутовий на 90+6-й хвилині, що було вже "надурочно" у контексті того, що додав рефері. Але на жаль... подача, рикошет, сумбур, невчасне падіння кількох гравців української команди, безглуздий удар – м'яч у сітці. Класика жанру хворобливих втрат. Однак, є ще домашній матч.

Головне, там зіграти спокійно та надійно, використовуючи свої шанси.

Ліга конференцій. Другий кваліфікаційний раунд
22.07.2021. Фінляндія. Куопіо. Куопіон Кескускенття
Арбітр у полі - Дмитро Дмитрієв (Білорусь)

КуПС (Куопіо, Фінляндія) – "Ворскла" (Полтава, Україна) 2:2
Голи : Удо 6, Томас 90+6 - Кане 29, Тілль (пен.) 56

КуПС : Крейдель - Хямяляйнен, Томас, Тойвомякі (Хейнанен 83), Каррільо - Себбан (Рангель 80), Аджей-Боатенг - Узочукву, Попович (Ікаунієкса 61), Ніссіля - Удо

"Ворскла" : Різник - Чеснаков, Яворський, Бондаренко - Пердута, Пуцлін (Кравчук 89), Скляр, Тілль, Якубу - Кане (Челядін 77) - Степанюк (Вакула 83)

Попередження : Попович 43, Себбан 64, Ніссіля 81, Аджей-Боатенг 84 – Бондаренко 68, Скляр 90+6\

Ігор Семйон Автор UA-Футбол
Read 536 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha