Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Неділя, 11 липня 2021 11:53

Аргентина мінімально переграла Бразилію у фіналі Кубка Америки

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Аргентина мінімально переграла Бразилію у фіналі Кубка Америки (с) facebook

Якщо ви прокинулися о третій годині ночі для того, щоб подивитися фінал Копа Америка , то могли дуже пошкодувати. Ні, у шанувальників Ліонеля Мессі сьогодні свято. Він нарешті виграв бажаний трофей на рівні збірної. Аргентина на "Маракані" переграла Бразилію – 1:0. Але, за яскравою вивіскою рівень, футболу виявився просто огидним. Особливо на тлі Євро 2020. Хоча подивимося, яким буде європейський фінал.

У першому таймі ми побачили просто жахливий за якістю гри футбол. Суперники більше били один одного по ногах, падали, випрошували штрафні та помилялися. Тут можна поспівчувати уругвайському рефері Естебан Остохіч, якому довелося фіксувати одне порушення за іншим. У першому таймі суперники назбирали 21 фол (11 бразильці та 10 аргентинці). А гол, на 21-й хвилині, став наслідком елементарного ляпу захисника. Ренан Лоді просто не влучив по м'ячу після дуже дальньої передачі, що відрізала всіх господарів поля. Ді Марія таким подарунком скористався на всі сто відсотків. Анхель опинився на самоті, обробив м'яч і другим торканням перекинув його над головою, що кинувся на перехоплення, Едерсона -1:0. Більше нічого надцікавого на полі не відбувалося. Ні, можна звичайно говорити про емоційне напруження, значення результату, тактичну боротьбу тренерів Тіте та Ліонеля Скалоні, про високий пресинг обох команд, про жорстку опіку Мессі та Неймара. Але це була боротьба, а не гра команд, у яких яскравих та технічних футболістів хоч відбавляй, Проте за постійними стиками та жорсткими фолами ніхто особливо себе не виявив. Одного разу здалеку стріляв Мессі, але в цілому був не дуже помітний. Як власне і Неймар, який також один раз блиснув індивідуальною технікою в середині поля.

Загалом, все це більше нагадувало не зірковий фінал Копа Америка, а битва нашої другої чи першої ліги, де багато біганини і про жодну осмислену, комбінаційну гру мови бути не може. Тут завдання було більше завдати фізичної шкоди конкурентам, а далі, як вийти.

Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі

Аргентинському умовному "колосу" вдалося забити бразильському "урожаю".

У дебюті другого тайму бразильці не просто активізувалися, а почали діяти осмислено. В одному з епізодів Рішарлісон забив з мінімального офсайду, а в другому, після класної передачі Неймара, пробив голкіпера аргентинців Мартінеса. Але потім селесао гру вирівняли, а бразильці стали помилятися у простих ситуаціях. Двічі "дарували" м'яч суперникам досвідчені Тьягу Сілва та Каземіро. Але Мессі "перетягував ковдру він" і шанси збільшити перевагу було втрачено. На другій половині поля у своєму стилі падав і випрошував штрафні Неймар. Але користі від цієї команди мало. Хоча бажання лідера бразильців було багато. Більше трьох передач бразильцям суперники зв'язати не давали. Тіте намагався змінити гру замінами, кинувши у бій Вінісіуса Жуніора та Фірміно. Скалоні відповів потрійною заміною, відправивши відпочивати абсолютно непомітного Мартінеса та героя зустрічі ді Марію. Чим ближче був фінальний свисток, тим більше запалювалися пристрасті. Бразильці нагнітали, але гості відбивалися. Мав шанс після кутового у Барбоси, на удар якого зреагував голкіпер збірної Аргентини. А у контратаці автор першої гольової передачі де Поль знову вивів партнера на ворота на самоті. Але цього разу Мессі забарився і в боротьбі з Едерсоном упав. За не дуже вдалої гри свого лідера і при огидній якості гри в цілому, Аргентина, вперше за двадцять вісім років

on-line звіти зі стадіонів ЄВРО-2020 дивіться на каналі Студія 2U

виграла Копа Америка А Неймар знову, після фінального свистка, плакав, а потім довго обіймався з Мессі, якому ця перемога була потрібна. А може зараз саме час великому аргентинцю оголосити про завершення кар'єри. З контрактом у Барсі проблеми, до чемпіонату світу в Катарі ще дожити треба, та й не світить там нічого ось такої ось Аргентині. А Ліонелю можна піти на хвилі щастя непереможеним.

Кубок Америки-2021. Фінал.

Аргентина – Бразилія – 1:0.

Ді Марія, 22.

Паредес, 33, Ло Чельсо, 51, Де Пауль, 68, Отаменді, 81, Монтіель, 89 - Фред, 3, Лоді, 70, Пакета, 72, Маркіньос, 82.

Аргентина: Мартінес, Монтіель, Ромеро (Пеццелья, 78), Отаменді, Акунья, Де Пауль, Паредес (Родрігес, 54), Ло Чельсо (Тальяфіко, 63), Мессі, Лаутаро (Гонсалес, 78), Ді Марія (Паласіос, 78) ).

Бразилія: Едерсон, Данило, Маркіньос, Тіаго Сілва, Лоді (Емерсон, 76), Каземіро, Фред (Фірміно, 46), Рішарліссон, Пакета (Барбоза, 76), Евертон (Вінісіус Жуніор, 63), Неймар.

Арбітр: Естебан Остохіч (Уругвай).

Стадіон: "Маракана" (Ріо-де-Жанейро, Бразилія).

Юрій Ілючек, спеціально Sportreporter

Read 587 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha