Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

П'ятниця, 13 листопада 2020 13:54

Володимир Шаран: «Молодь приємно дивує»

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Володимир Шаран: «Молодь приємно дивує» (с) fco.com.ua

Поки що у чемпіонаті пауза, яка пов'язана з виступами збірної України, у таборі олександрійців після нетривалих вихідних відновився тренувальний процес. Пресслужба ФК «Олександрія» відвідала одну з таких тренувань і поспілкувалася з головним тренером клубу Володимиром Шараном.

Володимире Богдановичу, команда після гризі «Львів» мала три дні вихідних. Чи вдалося відпочити, відновити фізичні та моральні сили?
Перед грою з ПФК «Львів» я пообіцяв хлопцям три вихідні у разі перемоги. Вони, звичайно, не прогавили можливості і попросили чотири, як уже було раніше. На жаль, не давши (посміхається). Думаю, футболісти з розумінням віднеслися до цього. Бо потім дуже важко втягуватися у режим.
Вже в середу ми приступили до повноцінних тренувань у дворазовому режимі. Перш за все, підтягуємо фізичні кондиції. Наступної тижня зосередимося на підготовці до поєдинку проти «Шахтаря».
Ситуація з коронавірусом серйозно вдарила по команді. Коли захворіло багато футболістів основи, ви вимушені були залучити у матчах гравців молодіжного складу. Чи виправдали вони очікування тренерського штабу?
Дійсно, після гри з Олімпіком у нас дуже багато хлопців захворіли. Ми чи не єдиний клуб у Прем'єр-лізі, де майже одночасно така велика кількість людей (27) отримала позитивні результати тесту на коронавірус. Це стало сильним ударом по команді.
За тиждень до поєдинку з «Інгульцем» здоровими ми мали лише 10 футболістів основи. Тому довелося залучити гравців U-21, які вже тренувалися з нами до цього. Я відчував внутрішню тривогу, але водночас дуже розраховував на молодь. І вони виправдали мої сподівання. Той самий Олександр Мельник, Микита Дудка, кіпер В'ячеслав Борисенко — молодці, увійшли і витримали, пройшли цей непростий іспит. Зараз ці хлопці, а також Андрій Глоба та Валерій Самар тренуються з основною командою. Молодь приємно дивує. Не випадково команда Олександра Ломка займає третю сходинку у турнірній таблиці молодіжного чемпіонату.
Які плани на ці міні-збори? Чи плануються якісь спаринги на цей період?
Зараз триває звичайний тренувальний процес, багато уваги приділяємо розвитку фізичної витривалості.
Дуже хотілося б зіграти з молодіжним складом у суботу, але цими вихідними молодіжні команди U-21 (у суботу, 14.11.) та U-19 (у неділю, 15.11) гратимуть перенесені матчі проти однолітків з «Інгульця». Тому, можливо, тих хлопців, які не братимуть участь у поєдинках з петрівцями, ми зберемо у суботу на «Ніці+» і проведемо двосторонню гру хоча б два тайми по 30 хвилин.
Впереду непроста гра з чемпіоном України – донецьким «Шахтарем». Чи відрізняється підготовка до цієї зустрічі від інших матчів?
До «Шахтаря» ми завжди готуємось трішки по-іншому, оскільки знаємо, що нам доведеться багато захищатися, треба буде компактно діяти у захисті. Будемо проробляти і тактовно, і теоретично, дивитимемося не один матч «Шахтаря».
Надіюсь, що на наступній неділі всі наші збірники повернуться з таборів національних збірних здоровими. Це найголовніше. Їх у нас чимало: Владислав Бабогло, Тимур Стецьков і Роман Вантух у молодіжній збірній, Каспарс Дубра напередодні відмітився забитим м'ячем за збірну Латвії, і Юрій Паньків у Національній збірній України, якого б хотілося нарешті побачити на полі, але, на превеликий жаль , він не зіграв за команду Шевченка у товариському матчі Тож підготовка триває. Попереду поєдинок із найсильнішою командою нашого чемпіонату.
Пресслужба ФК «Олександрія»

Read 872 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha