Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

П'ятниця, 13 листопада 2020 10:50

Трипл-дабл Ягуповій допоміг збірній Фінляндії

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Трипл-дабл Ягуповій допоміг збірній Фінляндії © fiba.basketball

Через пандемію коронавірусу кваліфікаційний турнір на чемпіонат Європи з баскетболу серед жінок зазнав зміни формату. По два «спарені» тури тепер вирішено грати в одній із країн-учасниць.

Що й казати: збірній України не пощастило. Перший домашній поєдинок зі збірною Португалії українки виграли рік тому. А ось решта двох наших дівчат мала провести в Португалії.

Перша зустріч із цих двох відбулася проти національної команди Фінляндії. Команди зірок з неба не вистачає. Якщо жіноча збірна України – 26-а у світовому рейтингу, то Фінляндія – 35-а у Європі! Тим не менш, фактор нейтрального поля, проблеми через коронавірус – все зіграло свою роль.

Читайте найцікавіші новини у нашому Telegram каналі

Бо першу чверть наша команда програла! Так, зробимо знижку одразу на чотирьох дебютанток, але й у суперниць одразу дві баскетболістки вперше вийшли на паркет у майці збірної. Причому одна із них – 17-річна Хенна Сандвік – ще минулого року грала за команду U-16.

Втім, одразу після малої перерви все стало на свої місця. Поступово наші дівчата зрівняли рахунок, а згодом і вийшли вперед. Після чого продовжили нарощувати перевагу, тож перша половина зустрічі завершилася із цілком комфортними «+11».

А друга почалася з двох точних далеких кидків Сівакової, потім і Любинець не схибив: наша перевага незабаром зросла до «+19». Після чого все в матчі стало зрозумілим, і напруга поступово спала. То команди обмінювалися результативними атаками, то втратами. У результаті наші баскетболістки збільшили перевагу ще на 3 очки.

Наш канал у YouTube

Фінальна чверть перетворилася на обмін помилками – майже три хвилини команди не могли завершити жодної атаки. В результаті за 10 хвилин на двох набрали 24 очки – менше, ніж збірна Фінляндії у першій чверті! Тим не менш, і за цю десятихвилинку наші дівчата здобули «+4». Завершився матч точним кидком Любинець на останніх секундах: 84:66.

Зазначимо ще кілька статистичних показників. Так, Аліна Ягупова оформила черговий «трипл-дабл»: 22 очки (4 з 5-ти двоочкових, 2 з 4-х триочкових, 8 з 10-ти штрафних), 12 підбирань (3 в атаці та 9 у захисті) та 10 результативних передач на рахунку нашого лідера! Ну, а 6 блок-шотів у виконанні Вероніки Любинець – на даний момент рекорд нинішнього відбору на Євробаскет серед усіх команд.

Однак все ж таки хотілося б побажати нашій збірній попрацювати над володінням м'ячем, щоб уникнути непотрібних втрат. Та й у захисті справи були не найкращі: надто часто українки дозволяли суперницям кидати по кільцю протягом однієї атаки – по два, а то й по три рази! Адже нам належить зустріч із лідером групи. Хоча на даний момент лідером є якраз збірна України, але команда Бельгії має матч у запасі, який майже напевно виграє у Португалії. З нетерпінням та надією чекаємо на суботній поєдинок з бельгійками.

Відбір чемпіонату Європи-2021. Група G. 3-й тур.

Україна – Фінляндія – 84:66 (22:25; 28:14; 20:17; 14:10)

Україна: Віта Горобець (18+8 підбирань), Юлія Мусієнко, Уляна Дацько, Ольга Сівакова (16+5 підбирань), Влада Гозалова, Єлизавета Мітіна, Аліна Ягупова (22+12 підбирань + 10 передач), Дар'я Дубнюк, Владислава Людмила Науменко (9+6 підбирань), Вероніка Любинець (19+6 підбирань + 6 блок-шотів), Олена Бойко (5).

Фінляндія: Сара Рокканен, Санні Туомісто (7), Софія Пеландер, Еліна Коскіміс (8 + 6 підбирань), Маріанна Калін (2), Лінда-Лотта Леторанта (4), Анніка Холопайнен (11), Анніна Ейянен (6), Джанетт Аарніо (10), Хенна Сандвік, Сага Укконен, Лотта-Май Лахтінен (18).

Спорткомплекс: Pavilhão Multiusos de Odivelas (Одівелаш, Португалія).

Арбітри: Андрада Ксендер (Румунія), Саймон Ансворт (Великобританія), Маріон Ортіс (Франція).

Клім Лавренюк , Sport.ua

Read 554 times Last modified on П'ятниця, 13 листопада 2020 11:05

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha