Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 07 вересня 2020 10:03

Україна з великим рахунком програла Іспанії

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Україна з великим рахунком програла Іспанії © twitter.com/sefutbol

Збірна Україна приїхала до Мадриду на матч з Іспанією повної оптимізму, адже після домашньої перемоги над Швейцарією та нічиєю у паралельному матчі іспанців із німцями, саме наша команда очолила турнірну таблицю групи А4 Ліги націй.

Звичайно, розраховувати на три очки було складно, але про нічию можна було помріяти. Або, «на крайняк», про мінімальну поразку за рівної цікавої гри. Але після стартового свистка буквально відразу стало зрозуміло, що від оптимізму за 90 хвилин мало що залишиться.

Андрій Шевченко зробив три зміни у стартовому складі нашої команди порівняно з попередньою грою. Суттєвою втратою для України стала відсутність травмованого Тараса Степаненка, його позиційно замінив дебютант Ігор Харатін із угорського "Ференцвароша".

Дві інші зміни цілком закономірні: замість Коноплянки та Мораеса, які були непереконливими у попередньому поєдинку, на поле вийшли Марлос та Яремчук. Причому цікаво, що центрфорвардом грав натуралізований бразилець, а Роман розташовувався дома правого вінгера.

Луїс Енріке виявився набагато сміливішим за свого візаві і змінив у старті збірної Іспанії відразу сімох гравців. Звичайно, наставник іспанців міг собі дозволити це зробити, адже у його обоймі практично на кожну позицію можна знайти двох виконавців топ-рівню.

Для збірної України матч розпочався гірше не вигадаєш. Вже на 90-й секунді 17-річний Ансу Фаті увірвався до нашої штрафної та зачепився за ногу Сергія Кривцова – арбітр призначив пенальті. Андрій П'ятов дістався м'яча після удару Серхіо Рамоса в нижній кут, але врятувати ворота від гола не зміг.

Відкривши рахунок, іспанці навіть не думали зменшувати обертів. Причому загроза найчастіше виходила з правого флангу, де продовжував створювати неприємності обороні талановитий Фаті. Кілька разів він міг і сам відправити м'яч у ворота П'ятова, але йому не вистачало точності. А на екваторі першого тайму, коли Ансу зреагував на свічку на лінії воротарської та пробив через себе, м'яч мав залетіти у сітку, але влучив у спину Матвієнко.

Проте навіть невеликі проблеми з реалізацією не завадили Іспанії ще до перерви довести рахунок до розгромного. Спочатку на 29 хвилині Рамос головою замкнув навіс від Ольмо і парашутом відправив м'яч під перекладину, тим самим оформивши дубль. А через три хвилини обрізка Зінченка дозволила Фаті й самому забити, точно пробивши з кута штрафного майданчика в дальній нижній кут.

Примітно, що для Фаті це перший вихід у стартовому складі національної команди та одразу дебютний гол. Він став наймолодшим гравцем, який коли-небудь забивав гол за збірну Іспанії.

А що ж Україна? Створити бодай більш-менш непогані контратаки «жовто-синім» майже не вдавалося. Грубо кажучи, єдиним моментом, який заслуговує на увагу, став удар Богдана Михайличенка з-за меж штрафного майданчика на 41-й хвилині, але м'яч влучив саме в те місце, де стояв Де Хеа.

Врятувати матч у нашої збірної шансів практично не було. Тут, швидше, треба було постаратися у другому таймі не пропустити ще три м'ячі, з чим підопічним Шевченку хоч і не легко, але вдалося впоратися. Коли м'яч влетів у ворота П'ятова вчетверте, арбітр зафіксував пасивний офсайд у Фаті та не зарахував гол Морено. Але варто відзначити і кілька добрих сейвів у виконанні воротаря українців.

А на 84-й хвилині, коли Ферран Торрес забив чистий гол, у вболівальників зі стажем виникло відчуття дежавю. Як і на чемпіонаті світу-2006, українці програли іспанцям 0:4, причому в обох випадках один із голів був забитий із пенальті. Але зрештою той Мундіаль склався цілком успішно для збірної України.

Сподіватимемося, що і цей сезон Ліги націй згадуватиметься насамперед із позитивними емоціями. Тим більше, що українці опустилися лише на другу позицію, оскільки команди Німеччини та Швейцарії розписали світову в паралельній грі.

У нашому матчі Іспанія перервала 12-матчеву безпрограшну серію збірної України, яка тривала з листопада 2018 року. А для Андрія Шевченка це фіаско стало, мабуть, найболючішим у ролі тренера.

Ліга націй. Група А4.
Іспанія – Україна – 4:0
Серхіо Рамос (3, пенальті; 29), Ансу Фаті (32), Ферран Торрес (84)
Родріго Ернандес (37) – Руслан Малиновський (77), Віктор Коваленко (90)
Іспанія: Давид де Хеа, Серхіо Регілон, Пау Торрес, Серхіо Рамос (Ерік Гарсія, 61), Хесус Навас, Даніель Ольмо, Тьяго Алькантара, Родріго Ернандес (Оскар Родрігес, 69), Мікель Меріно, Ансу Фаті, Жерар Морено ( , 74)
Україна: Андрій П'ятов, Богдан Михайличенко, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Олександр Тимчик, Олександр Зінченко, Руслан Малиновський, Ігор Харатін (Сергій Сидорчук, 63), Роман Яремчук, Ромеро Марлос (Віктор Циганков, 56), Андрій Ярмоленко (Віктор Коваленко, 79)
Арбітр: Бенуа Бастьєн (Франція)
Стадіон "Альфредо ді Стефано" (Мадрид, Іспанія)

Денис Шаховець , Sport.ua

Read 640 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha