Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 27 липня 2020 13:22

Ювентус знову чемпіони

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Ювентус знову чемпіони © twitter.com/juventusfcen

Багато різноманітних поєдинків припало на недільну частину уїк-енду. Свій останній тур відгриміла Англійська Прем'єр-ліга, після чого увагу вболівальників з усього світу забрала на себе італійська Серія А, де в рамках тридцять шостого туру туринський «Ювентус» мав намір довершити свою перевагу над рештою команд своєї країни достроковим захистом чемпіонського звання.

"Зебрам" для цього було необхідно виправити свою осічку зразка матчу з фріульським "Удінезе" (1:2), і переграти в стінах рідного "Ювентус Стедіум" генуезьку "Сампдорію".

Колектив Мауріціо Саррі вагомо відірвався від групи своїх переслідувачів уже давно, але все ніяк не міг довершити розпочате, то набираючи два очки в трьох матчах, поки конкуренти припускалися помилок на рівному місці, то поступаючись у невідповідний момент, як це було у грі проти «маленьких». зебр» у середині звітного тижня. Власними зусиллями календар сезону таки зумів підштовхнути не надто квапливого чемпіона до належних звершень, тому представнику П'ємонту залишалося просто не чинити опір своїй долі.

Відмінно підготовленою програмою поєдинку здивував суперників колектив Раньєрі, пропустивши майбутнього чемпіона через усі можливі круги пекла перед тим, як передати право достроково здобути титул. «Ювентус» багатьом буде зобов'язаний голкіперу Войцеху Щесни після цієї гри, адже поляк примудрявся творити справжню магію на лінії власної брами, відбиваючи наполегливі спроби відзначитися голом від суперників.

Команда Саррі у першій половині обрала вичікувальну тактику, обрушивши всю міць атаки на суперників лише перед відходом на перерву. Можливо, це сталося б і раніше, проте господарі втратили під час першої половини Данило та Дібалу через пошкодження, а з боку гостей левову частку ігрового часу забрало безуспішне приведення в дію захисника Шабо. І все ж «Ювентус» завершив перший тайм хитрим розіграшем штрафного біля правого кута чужих володінь, з якого П'янич викотив м'яч для Роналду, а Кріштіану прицільно пробив під ближню штангу.

На другий тайм з перевагою за рахунком виходити мало господарям куди простіше, але саме в стартовий період після паузи і гості мали найбільшу кількість гольових моментів. Зупинити їхній запал зумів лише черговий дальній удар Роналду, після якого Бернардескі пощастило з відскоком від голкіпера Аудеро, який зробив сейв. Далі грати «Ювентусу» стало значно вільніше. Та й сама "Сампдорія" серйозно їм у цьому допомогла. Торсбі пішов у підкат на чужій половині проти П'янича прямою ногою, за що був повторно попереджений і пішов достроково відпочивати.

У Кріштіану Роналду «горіла» гонка бомбардирів із Чиро Іммобіле, тому партнери намагалися в атаці грати виключно на португальця. Однак навіть із улюбленого гравцем пенальті відзначитися великою кількістю забитих м'ячів у нього не вийшло. Алекс Сандро заробив на собі фол з боку Депаолі, але Кріштіану потужним ударом влучив у перекладину. І двох м'ячів було достатньо цього вечора для «зебр», а ось генуезці свого явно не добрали.

Свисток арбітра Франческо Форно завершив не лише звітну гру, а й резюмував факт дострокового захисту титулу чемпіона своєї країни туринським "Ювентусом". Італійська Серія А продовжує свій розіграш, навіть не дивлячись на цей момент, а наступного туру «золотий» колектив Саррі поїде відзначати своє досягнення матчем на Сардинії проти «Кальярі», а генуезька «Сампдорія» має на своєму полі прийняти «Мілан».

Італійська Серія А. 36 тур.

Ювентус – Сампдорія – 2:0

Роналду, 45+7, Бернардескі, 67

На 88-й хвилині Кріштіану Роналду (Ювентус) не забив пенальті (перекладина).

П'янич, 45, Бернардескі, 69, Куадрадо, 80, Рабіо, 85 – Торсбі, 45+2, Тонеллі, 45+6, Янкто, 66, Депаолі, 87

Торсбі, 77 (повторне попередження)

Ювентус: Щесни – Алекс Сандро, де Лігт (Ругані, 78), Бонуччі, Данило (Бернардески, 29) – Матюїді, П'янич (Бентанкур, 78), Рабіо – Роналду, Дібала (Ігуаїн, 39), Куадрадо.

Сампдорія: Аудеро – Ауджелло, Шабо (Леріс, 22), Йосіда, Тонеллі – Янкто (Габб'ядіні, 73), Торсбі, Лінетті, Депаолі – Квальярелла, Рамірес (Мароні, 90+1).

Арбітр: Франческо Форно (Рим, Італія)

Стадіон: «Ювентус Стедіум» (Турін, Італія)
Удари (у ворота): 14 (8) – 13 (8)
Кутові: 4 – 5
Офсайди: 3 - 1.

sport.ua

Read 622 times Last modified on Понеділок, 27 липня 2020 13:34

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha