Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

×

Повідомлення

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Субота, 27 січня 2018 17:57

Неповторна олімпійська єдність

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

У спортивному залі кропивницької ЗОШ №26 пройшов новий, але дуже цікавий захід: «Вчитель + ученик = олімпійський дует». У справжньому спортивному святі брали участь вчителі фізичної культури та найкращі спортсмени своїх шкіл.

Зазначимо, що змагання проводились спільно відділеннями НОК Кіровоградської та Дніпропетровської областей. Сама ідея подібних стартів, де кожну команду представляють вчитель зі своїм учнем, належить викладачу фізичної культури Кам'янської ЗОШ І-ІІІ ступенів Нікопольського району Дніпропетровської області Олександру Клименку, який завзято й, забігаючи наперед, звитяжно змагався разом із донькою. До речі, якщо у команді вчителем був чоловік, то пару йому складала учениця, якщо ж педагог жінка, то вона виступала разом із учнем.

Такий формат проведення змагань є новим, проте вже зацікавивши керівництво Національного олімпійського комітету України, тому його планують запровадити на всій території нашої країни та зробити традиційним.

Розуміючи важливість такого заходу, змагання відвідали та емоційно реагували на все, що відбувалося, народний депутат України Олександр Горбунов, начальник міськспортвідділу Кропивницького Сергій Колодяжний, голова обласного відділення НОК Олександр Кузьмін, голова комітету НОК України з роботи з регіональними осередками Володимир Ковалев, срібний Олімпійських ігор 2000 року у Сіднеї з велоспорту на треку, заступник голови обласного відділення НОК України Олександр Симоненко.

Втім, найочікуванішою була поява першого заступника Міністра молоді та спорту України, віце-президента НОК України, президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула , який із задоволенням відповів на запитання місцевих журналістів:

-          Як ви думаєте, наскільки такі від старти, що проводяться вперше в Україні, допомагають популяризації фізичної культури та спорту?

-          Це чудова ініціатива, яку ми всіляко підтримуватимемо. Україна досить сильна країна у професійному спорті, спорті високих досягнень. Однак, ніколи ми не досягали тих нормативів, які сьогодні існують у цивілізованому світі щодо масового спорту. Якось завжди ми на це дивувалися як на щось второрядне. На те, що може існувати й самостійно, без державної підтримки. Але насправді, за такими ініціативами як сьогодні майбутнє. Оскільки масовий спорт, той, який дає здоров'я, має величезне соціальне навантаження та значення. Серед іншого, тут є й економічні чинники, оскільки люди менше хворіють, держава менше платить за лікарняний та багато іншого. Тому це чудове починання і дуже добре, що воно найшло підтримку серед влади, народних депутатів, громадськості. Зрозуміло, що й Міністерство молоді та спорту та Національний олімпійський комітет радо вітають та підтримують важливий, з усіх поглядів, проект.

-          Скоро розпочнеться зимова Олімпіада. На які результати розраховуємо?

-          Спорт прекрасний тим, що результати змагань складно передбачити. Тому люди з нетерпінням чекають на нові змагання, а особливо на Олімпіаду. Надіюсь, що для всіх українських уболівальників Ігри у Пхенчхані стануть приємним сюрпризом. У той же час ми повинні розуміти, що Україна це країна не зимових видів спорту. Все-таки ми більше розвиваємо літні види. Великої кількості медалей у нас не було ніколи, але були видатні досягнення. Згадаймо хоча б золоті нагороди Оксани Баюл та жіночої естафети у біатлоні, тепер уже срібло Віті Семеренко, а також олімпійські сенсації від Валентини Цербе, Олені Петрової та Лілії Єфремової. І у Пхенчхані ми сподіваємося, що знову порадують наші біатлоністки, а може, «вистріляти» і представники інших видів. Адже Олімпіада за напругою пристрастей і емоцій не зрівняється ні з якими іншими стартами, а тому може статися будь-яка несподіванка. Ми ж постаралися зробити все для нормальної підготовки олімпійців. Проаналізували виступи наших спортсменів та поділили їх на три категорії. До елітної групи потрапили 15 біатлоністів, а також фрістайліст Олександр Абраменко. Вони отримують набагато більше грошей на підготовку, ніж представники двох інших груп: провідної та перспективної. Всього на зимові види спорту держава виділила 120 мільйонів гривень, 60 із них ми направили на біатлон. Вважаю це рішення логічним, оскільки саме у цьому виді спорту українці мають найбільші успіхи. А ще 60 мільйонів розподілили на інші зимові види. Як бачите, великі гроші йдуть на підтримку нашої збірної, на закордонні збори тощо. До речі, всього ж Україні в Кореї представлятимуть близько 40 атлетів у різних видах спорту. Що ж до призових за нагороди, то вони істотні. Зокрема, за золото спортсмен отримає від держави 125 тисяч доларів, за срібло 80 тисяч, а за бронзу 55 тисяч. Як віце-президент НОК України зауважу, що 26 провідних олімпійців із зимових видів спорту щомісяця отримують стипендії НОК, а загальний обсяг програми складає понад 6 мільйонів 300 тисяч гривень. Національний олімпійський комітет спільно з Міністерством молоді та спорту продовжує займатися забезпеченням наших представників зимових видів спорту спортивним обладнанням, інвентарем, формою. У 2017 році на вирішення цих питань було передбачено понад 8 мільйонів гривень. Фінансова допомога лише зимовим федераціям, з урахуванням стипендій, склала близько 15,6 мільйона гривень. Погодьтеся, що в нинішніх економічних умовах така підтримка і допомога є відчутними, що має принести свої плоди. Тож, з нетерпінням чекаємо початку олімпійських стартів.

-          У цьому році Кропивницький прийме чотири національні чемпіонати з легкої атлетики. Які саме?

-          Усі вони дуже відповідальні та важливі. Це, перш за все, чемпіонат України серед юніорів, дві командні першості серед ДЮСШ та СДЮШОР та клубів і серед дорослих та молоді, а це чемпіонат країни з легкоатлетичних багатоборств серед дорослих та молоді. Мінулоріч Кропивницький приймав дорослий чемпіонат, але ми намагаємося вводити таку собі черговість, а тому передали право на проведення цієї першості Луцьку. Зараз у нашій країні, на щастя, йде такий собі тренд із будівництва нових стадіонів та манежів. Ми сподіваємося, що їх ставатиме більше і, відповідно, конкуренція зростатиме. А тому й Кропивницькому доведеться докладати все більше зусиль для того, щоб зберегти право проводити змагання національного рівня. Втім, чотири чемпіонати це велика кількість. До речі, це економічно вигідно: завжди є стимул для розвитку виду спорту на території, адже й діти приходять подивитись. Тренери, які тут працюють, мають можливість чогось навчитися у своїх колег з інших регіонів. Я дуже сподіваюся, що моє рідне місто зможе зберегти право організації легкоатлетичних змагань.

Тим більше, що у 2017-му році ми побачили позитивні зрушення у ставленні влади, багатьох людей до цих змагань. Вони пройшли на якісно кращому рівні. Ми бачили бажання міста зберегти за собою звання головної легкоатлетичної арені України. І ми це цінуємо і, зрозуміло, це будемо враховувати, коли будемо ухвалювати рішення про наступні чемпіонати.

-      Ігоре Євгенійовичу, відомо, що наразі ви перебуваєте на лікарняному. Що Вас змусило приїхати до Кропивницького?

-         Я приїхав сюди для того, щоб спробувати допомогти залишковому вирішенню питання реконструкції спорткомплексу ОСДЮСШОР-2. Це дуже болючий питання, який ми вже давно обговорюємо, спільно з місцевою владою, народними депутатами, які допомагають, зі спортивною громадськістю. Дуже сподіваюся, що ми зможемо дійти логічного завершення і, врешті-решт, ця довгоочікувана реконструкція розпочнеться, адже це дасть новий штовх тут, у Кропивницькому і, взагалі, в державі.

Радує, що, на прохання організаторів, підтримав проект Народний депутат України Олександр Горбунов , завдяки якому учасники отримали відповідні винагороди:

- Не можна було не відгукнутися на прохання організаторів. Приємно, що змагання, які вперше проводяться в Україні, приймає наш місто. Сама ідея і формат заслуговують на увагу. Це консолідація учнів, учителів, взаємодопомога... Те, що присутнє у спорті, має бути в житті. Мені б дуже хотілося, щоб більше було уваги з боку держави, місцевої влади до заходів, спрямованих на популяризацію фізичної культури, спорту, пропаганду здорового способу життя щоб вона була у всьому. Дякуючи депутатам Верховної Ради, Президенту, Кабінету Міністрів України, минулого року в Україні розпочався бум із ремонту, реконструкції спортивних залів, об'єктів. Я зі свого боку робитиму все, щоб і надалі в нашій державі покращувалася матеріально-технічна база, становило більше спортивних об'єктів.

Ініціатор проведення змагань у такому форматі Олександр Клименко розповів про свій задум, який вдалося втілити в життя:

Ідея таких змагань виникла чотири роки тому. Різні форми змагань я завжди застосовую під час уроків фізичної культури. Три роки поспіль ми, на базі нашої Кам'янської школи, проводили такі змагання на районному рівні. Оскільки наша ЗОШ активно співпрацює з НОК Дніпропетровщини, є школою олімпійського освіти, то там підтримали нашу ідею. Чому вибрали саме Кропивницький як місце проведення? Та все досить просто. Ми постійно підтримуємо зв'язок із коллегами, у тому числі й із вашого міста. А коли вже почали обговорювати, де пройде турнір, то тут і географічне розташування зіграло чималу роль, а також і те, що між собою співпрацюють відділення НОК України Дніпропетровщини та Кіровоградщини. Останні сказали, що у них є чудова школа олімпійського освіти з реконструйованим спортивним залом. Тому кропивничани раді були взяти відповідальність за проведення першого турніру на собі. Щодо самих змагань, то функціонально було складно. У тенісі легше, адже ми технічно були сильнішими, в інших двох видах команди були відносно рівні. Десь нам посміхнулася вдача, але вона приходить до тих, хто регулярно тренується.

Тож, повертаючись до боротьби, 12 команд-учасниць виявляли найкращих у баскетбольній естафеті, волейболі та настільному тенісі. Переможців же визначали в індивідуальній та в командній першостях.

Як ми вже зазначили, найкращий результат за підсумками всіх спортивних випробувань продемонструвала команда Кам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Червоногригорівської селищної ради Нікопольського району Дніпропетровської області, яку представляв автор ідеї проведення подібних стартів Олександр Клименко разом зі своєю донькою. Срібло вибороли ще одні представники Дніпропетровщини – пара із Приміської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Нікопольської районної ради. Третім став спортивний дует Помічнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Добровеличківської районної ради.

По завершенні змагань почесні гості нагородили переможців та призерів в окремих видах та у загальному заліку дипломами, медалями, кубками, сувенірами з олімпійською символікою від обласного відділення НОК України.

Віталій Журак, "Спортревю New"

Read 4988 times Last modified on Субота, 27 січня 2018 18:07

COMMENTS_LIST_HEADER  

Harrison
0 #239 Harrison Субота, 06 травня 2023
%%

My blog post Car replacement key near me: http://dmonster222.dmonster.kr/bbs/board.php?bo_table=b0603&wr_id=69270
BUTTON_QUOTE
Angelina
0 #240 Angelina Субота, 06 травня 2023
%%

Here is my web site ... double
glazing: http://www.etreesoft.com/bbs/board.php?bo_table=qna&wr_id=41021
BUTTON_QUOTE
Niklas
0 #241 Niklas Субота, 06 травня 2023
%%

my site; double glazing hitchin - Chance: https://www.marioscharf-photografie.com/index.php?/guestbook,
BUTTON_QUOTE
Carrol
0 #242 Carrol Субота, 06 травня 2023
%%

My web page: mesothelioma lawsuit (Shalanda: https://haslbauer.blog.idnes.cz/redir.aspx?url=https%3A%2F%2Fvimeo.com%2F776415427)
BUTTON_QUOTE
Frederick
0 #243 Frederick Субота, 06 травня 2023
%%

My webpage; car key and fob replacement near me (Annabelle: https://www.punterforum.it/profile.php?id=875078)
BUTTON_QUOTE
Julienne
0 #244 Julienne Субота, 06 травня 2023
What a data of un-ambiguity and preserveness of valuable knowledge concerning unexpected feelings.



My blog post: Automotive locksmith near me: http://websulim.bluef.kr/bbs/board.php?bo_table=gallery2&wr_id=44104
BUTTON_QUOTE
Gale
0 #245 Gale Субота, 06 травня 2023
%%

Check out my web page :: replacement upvc door Panel: http://magazine01.netpro.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=102
BUTTON_QUOTE
Billie
0 #246 Billie Субота, 06 травня 2023
%%

Look into my blog :: Private psychiatrist kent: http://www.link-pen.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=510102
BUTTON_QUOTE
Rhys
0 #247 Rhys Субота, 06 травня 2023
%%

my site ... Prescription Drugs Litigation: https://as.do4a.me/proxy.php?link=https://vimeo.com/709758299
BUTTON_QUOTE
Rosie
0 #248 Rosie Неділя, 07 травня 2023
%%

my web blog replacing: http://web01.kokoo.kr/bbs/board.php?bo_table=inquiry&wr_id=469921
BUTTON_QUOTE
Rashad
0 #249 Rashad Неділя, 07 травня 2023
%%

Visit my web blog locked myself Out of my car how to open (https://Oglaszam.pl/: https://oglaszam.pl/author/danniesalam/)
BUTTON_QUOTE
Charles
0 #250 Charles Неділя, 07 травня 2023
%%

Also visit my blog: repairing Glass: http://www.flexiotech.com/ko/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=114272
BUTTON_QUOTE
Darren
0 #251 Darren Неділя, 07 травня 2023
%%

Have a look at my page :: Upvc Door Lock Replacement (Https://Www.Sitiosecuador.Com/: https://www.sitiosecuador.com/author/cortneysmer/)
BUTTON_QUOTE
Hassie
0 #252 Hassie Понеділок, 08 травня 2023
%%

Stop by my page Upvc repairs: https://www.ntos.co.kr:443/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=3281160
BUTTON_QUOTE
Dell
0 #253 Dell Понеділок, 08 травня 2023
%%

My website double
glazed windows: http://www.sysaircon.com/bbs/board.php?bo_table=inq&wr_id=245426
BUTTON_QUOTE
Santiago
0 #254 Santiago Понеділок, 08 травня 2023
%%

My site ... upvc doors fitted Near Me: http://mall.bmctv.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=363841
BUTTON_QUOTE
Mozelle
0 #255 Mozelle Понеділок, 08 травня 2023
%%

Feel free to visit my blog post: Auto: http://haparchive.com/bbs/board.php?bo_table=community_consult&wr_id=473934
BUTTON_QUOTE

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha