Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 11 вересня 2017 15:47

Необов'язкове враження

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Тяжко пояснити, що сталося. Чому наша команда, яка до паузи у чемпіонаті набрала негайний хід, здобувши дві победи поспіль, у тому числі над бронзовим призером минулорічної першості «Зорею», поступилася аутсайдеру Прем'єр-ліги – «Чорноморцю»?

До того ж, одесіті грали в Кропивницькому значно оновленим складом, який, нещодавно призначений головним тренером «моряків», Олег Дулуб повністю зібрав практично за три дні до протиборства із «Зіркою». І ось так вийшло, що гості фактично з «корабля на бал» – прийшли, побачили, і, на превеликий жаль для нас, перемогли.
Але перейдемо до гри, яку важко було б назвати цікавою та змістовною. У стартовому складі господарів поля відзначаємо дебют на основі іспанського опорного півзахисника Марка Кастельса. Біля центру захисту повернувся Дмитро Фатєєв, а ось Максим Ковалев, досить несподівано, залишився в запасі. На решті позицій – без особливих сюрпризів – усі очікувані виконавці. А ось на лаві запасних у цьому матчі був новачок, вихованець «Металіста» Назар Маліновський, якого підписали в останній день трансферного окна, який уже успівав учора відіграти один тайм у складі «Зірки» U-21. Включили до заявки на цей матч наші тренери та бразильця Бруно.
Розпочалося протиборство перспективною атакою підопічних Романа Монарьова. Щоправда, з вигідної позиції Олексій Чичиков пробити не зумів, бо останнім часом на заваді став захисник суперників. Згодом, після розіграшу штрафного між Максим Драченком та Іваном Цюпою, останній виконав навісну подачу до штрафного майданчика. Там Ішем Ель Амдауї спробував завдати удару, але, перебуваючи серед великої кількості оборонців одеситів, зробити це якісно французу не вдалося.
Хоча господарі поля володіли територіальною та ігровою перевагою, але діяли в нападі так передбачено та монотонно, що навіть захисникам-новачкам одеситів не складало труднощів спокійно руйнувати всі наміри конкурентів. Тут треба було лише побачити гренадерську захисну лінію «Чорноморця», щоб зрозуміти, що банальними навісними передачами її не переграєш. Господарі поля намагалися доставити м'яч до штрафного майданчика, де до нього, звісно, висунутому на вістря невисокому Прядуну та Ель Амдауї, дістатися було майже неможливо. Кропивничани, на жаль, дуже часто робили неточні передачі. Особливо відзначалися такими неконструктивними діями Цюпа та Качараба, які за кількістю шлюбу в цьому протистоянні, мабуть, були лідерами. Але помилки були не лише під час гри в атаці. Найбільш небезпечний момент 23-ї хвилини біля своїх воріт створив той-таки Качараба, на підступах до власної штрафної, віддавши поперечну передачу точно на Олексія Хобленка. Тож форвард одеситів отримав можливість вийти практично сам на сам із «екс-моряком» Євгеном Пастом. На щастя, наш голкіпер цей синдром помилок не підхопив і парирував небезпечний удар у дальній кут. Відповіла ж «Зірка» кількома стандартами біля воріт «Чорноморця», які створили певну гостроту у штрафному майданчику опонентів, але не більше – акцентованого удару по воротах не відбулося.
Не вдалося «зірковим» провести перспективний контрвипад після кутового виду одеситів. Максим Прядун, який цього разу частіше «губився» на полі, ніж був на видноті, на м'яч не пішов, а просто чекав колись тієї прилетити йому до ніг. Тож захисникові не склало проблем випередити нашого форварда. А далі сталося те, чого ніхто з уболівальників «Зірки» не чекав. Адже до 36-ї хвилини, окрім «подарунку» від Качарабі, гості нічого біля наших воріт не тільки не створили, а й особливо не намагалися. Тож, схоже, й захисники кропивничан не очікували, що на націлену передачу у штрафну від Політила, хтось із суперників відгукнеться. Але Денис Васін, якого сміливо можна називати фахівцем зі «Зірці», адже у минулому чемпіонаті він нам двічі забивав у складі «Сталі», вирішивши дограти епізод. Зрештою, м'яч таки дійшов до капітана «Чорноморця», який, перебуваючи на самоті, метко пробивши головою. Євген Паст врятувати свою команду не зміг – 0:1.
Зрозуміло, що господарі поля активізувалися і навіть мали непогану можливість відігратися. На жаль, Дмитро Фатєєв, після кутового, пробивши вище за поперечину. Згодом увірвався до штрафного майданчика Ігор Загальський. Та в цьому моменті наш хавбек, отримавши несильний удар по ногах, інстинктивно продовживши рух, виконав неточну передачу від лінії поля. А можна було розраховувати тут і на пенальті. Але момент був заграний, а іншої опасности воротам одеситів «Зірка» не створила. Тож перший тайм «Зірка» мінімально програла. А тому тренерському штабу кропивничан треба було у перерві щось змінювати, вносити якісь корективи, аби виправляти ситуацію.
Аби додати швидкості на лівому фланзі та активізувати атакувальні дії, Роман Монарьов випустив на поле Бруно, який замінив Дмитра Фатєєва. Для бразильця це був дебют у футболці першої команди Зірки. А після заміни Олексій Чичиков відійшов справа трохи глибше, але, діючи фактично на позиції захисника, досвідчений футболіст устигав підключатися до атак, подаючи приклад своїм молодим партнерам. На жаль, зусиль Олексія та капітана – Максима Драченка, який також відпрацьовував за себе та деяких партнерів, виявилося недостатньо, навіть для того, щоб здобути нічию.
А практично одразу після перерви Євген Паст упорався з дальнім ударом у ближній кут від Євгенія Зубейка. У Зірки ж, як і раніше, ніяк не складалася гра в атаці. Хоча тут потрібно відзначити те, що Бруно досить удало увійшов у гру, загострювавши ситуацію та заробивши пару перспективних штрафних. Та все ж за відсутності травмованого Павла Полегенька не вистачало належної активності на правому фланзі, а на протилежній бровці продовжував помилятися Іван Цюпа, який зводив нанівець перспективні продовження атак. Щодо наших дій у середині поля, то Марк Кастельс відзначився кількома класними закиданнями на фланги, хоча, здалося, що іспанець трохи не допрацьовував у відборі. З плиною години, коли суперники вже втомилися постійно захищатися, у господарів таки почали виникати моменти. Спершу Бруно вдало скинувши під удар Кастельсу, але Гутар із «пострілом» метрів із 17-ти впорався.
Мабуть, найкращою нагодою для того, щоб відігратися, був потужний удар у ближній кут, із між штрафного, Олексія Чичикова, після знижки головою Ель Амдауї. На жаль для нас, голкіпер «моряків» Олександр Гутар відбив цей «постріл», а іншим дотиком перевів м'яч на кутовий. Корнер же нічого корисного знову не давши, адже був зафіксований фол у атаці.
У заключній десятихвилинці кропивничани більше години володіли м'ячем, але цей контроль був більший на своїй половині поля, але й тут наші гравці іноді виконували неточні передачі. Та все ж таки, шанси уникнути болючого враження, господарі поля мали. Майже з кута штрафної намагався закрутити м'яч біля ворота Бруно, але удар був по центру і Олександр Гутар опинився на місті. А остаточно фортуна відвернулася від «Зірки» вже у компенсовану годину, коли здалеку пробивши Ігор Загальський, але наш хавбек, на жаль, поцілив у стійку.
Сподіваємося, що тренерський штаб проаналізує причини цього враження і в наступних поєдинках ми побачимо звичайну «Зірку»: організовану, гранично зібрану та налаштовану на победний результат. І, на жаль, не вдалося змінити статистику ігор у чемпіонатах України, де перевага «Чорноморця» стала ще відчутнішою: «Зірка» має 1 перемогу у 19 іграх…

fczirka.com.ua

Read 2312 times Last modified on Понеділок, 11 вересня 2017 15:51

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha