Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 26 серпня 2017 22:39

Вдруге поспіль

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Кропивницька "Зірка" на виїзді переграла кам'янську "Сталь", що дозволило піднятися на 7 сходинку турнірної таблиці чемпіонату Української Прем'єр - Ліги.

Після перемоги минулого туру над «Зорею», наша команда мала чудову нагоду продовжити сходження вгору турнірною таблицею. Адже на «Оболоні Арені» у Києві «Зірці» протистояла наймолодша команда УПЛ, яка до цього програла чотири матчі поспіль.

Із завданням здобути три очки, у матчі проти кам'янської «Сталі», за присутності на двобої президента ФК «Зірка» Максима Березкіна, підопічні Романа Монарьова впоралися на відмінно, здолавши завдяки майстерності Чичикова та настирливості Прядуна, номінальних господарів із мінімальним рахунком − 0:1. Але все ж таки гості мали всі можливості, аби не доводити справу до валідольного фіналу.

Тренерський штаб кропивничан, порівняно з попереднім переможним матчем, провів одну заміну. Кирило Дришлюк грав зі старту, а Ігор Загальський втратив запас.

Ну як не погодитися із наставником гостей Романом Монарьовим, який після матчу зазначив, що за такої спеки та духоти можна було розпочати гру й пізніше. Адже чекати шалених швидкостей за температури понад 30 градусів було б неправильно. Тож протиборство розпочалося через невисокий темп і, на жаль, з великою кількістю обопільних помилок. Перша атака "Сталі" завершилася фолом, у "Зірки" ж потім була неточна діагональ на Івана Цюпу. Згодом Богдан Михайличенко, своєю неточною передачею, фактично віддавши м'яч соперникам, тим самим пізніше «віддячив» і Тарас Качараба. А справді загрожливим епізодом можна назвати заблокований удар від Ішема Ель Амдауї. На підбиранні ж першим був Максим Драченко, який грамотно підставився під опонента і заробив штрафний удар. Та зі стандарту точно в «стінку» пробив Павло Полегенько.

На правах господарів на старті зустрічі більше м'ячем володіли кам'янці. Кропивничани спокійно захищалися, з розрахунку на контратаки. Та все ж таки, в одному з епізодів Кирило Дришлюк, який виконував великий обсяг роботи, але часто помилявся у передачах у простих ситуаціях, сфолив метрів за 25 від своїх воріт. Але й номінальні господарі зі свого штрафного також не отримали дивідендів, адже удар Мар'яна Місіка припав у ногу Сесе-Франку Пепе. До речі, не можна не відзначити надійні, у міру жорсткі, але завжди дуже грамотні та впевнені дії французького захисника, котрий, безумовно, додавши нашій обороні монолітності.

А п'ятнадцять хвилин звітного протиборства минуло без навіть натяків на голові моменти з боку жодної з команд. Суперники всі кружляли навколо штрафних майданчиків, та особливих загострень не було. Далекий удар Олексія Чичикова, який можна відзначити, був несильним та неточним. Перспективну контратаку міг розігнати Максим Прядун. Нападник «Зірки», перебуваючи в центрі поля, не зауважив підключення партнера з правого флангу і вчасно не віддав передачу. Тож, зрештою, потенційно небезпечний випад із численною більшістю завершився тільки кутовим. Після корнера здалеку пробивши Кирило Дришлюк, та й цей «постріл» ніякої гостроти в собі не ніс. А потім все частіше гості застосовували високий пресинг, що приносило свої плоди. І ось уже Ішем Ель Амдауї вступивши у боротьбу на підступах до штрафної суперників і перехопивши м'яч. Зразу ж пішла передача на Максима Прядуна, який довго приймав рішення, а коли все ж таки пробивши, то захисникам не склало проблем «прочитати» задум молодого та дуже активного форварда.

Далі, досить несподівано, виникла загроза біля воріт Євгена Паста. Прискорившись біля центру поля, Орест Кузик віддав розрізну передачу до штрафного майданчика, яку перервав Максим Ковальов, який у цій грі виглядав зразком надійності та ще й устигав організовувати швидкі контрвипади своєї команди. Саме після класної передачі центрбека, на правому фланзі, знову ж таки, активний Максим Прядун ухвалив неправильне рішення. Він зупинив м'яч практично на лицьовій лінії. Та замість того, щоб віддати передачу на вільного Павла Полегенька, зробив складну подачу, яка завершилася лише кутовим. Після подачі від прапорця, головою, з центру штрафного майданчика досить неточно пробивши Тараса Качараба.

Незважаючи на відсутність моментів, не можна сказати, що м'яч затримувався надовго у центрі поля. Все ж таки, суперники пробували атакувати й часто захисникам, чи то опорникам доводилося фоліти на своїй половині поля. Від, зокрема, один із таких штрафних, метрів за 35 від воріт, заробивши Олексій Чичиков. Максим Драченко наважився на далекий удар із цього стандарту, та в площину воріт, як то було в матчі із «Зорею», не потрапивши.

Забитий м'яч підопічним Романа Монарьова вдався завдяки перехопленню Максима Ковальова у центрі поля. Зразу ж пішла передача на лівий фланг, де у господарів виникла вільна зона і куди увірвався Олексій Чичиков. Досвідчений майстер узяв ініціативу на собі, за допомогою фінтів увійшов до штрафного майданчика і зробив, вивірену до міліметрів, передачу на Максима Прядуна. Нападник, який перебував за кілька метрів від порожніх воріт, просто не мав права помилитись. Тож гості повели у рахунку, а сам Максим відзначився в іншому матчі поспіль.

Гол додавши упевненості «Зірці». Після взяття воріт, кропивничани володіли ініціативою на полі й більшість годин проводили у позиційних атаках. Було в «сталеварів» одне перспективне забігання від Олексія Щебетуна, та його, вдалим підкатом, зупинив Тарас Качараба. А потім Максим Прядун міг розраховувати на дубль, коли ледь не перехопивши слабку передачу назад від захисника голкіперу, та все ж таки, Герман Пеньков випередивши нашого форварда. Отже, перший тайм завершився за мінімальної переваги гостей на рахунку – 0:1.

Друга половина зустрічі розпочалася з активних дій підопічних Єгіше Мелікяна в атаці. Але якоїсь надзвичайної гостроти «сталеварам» створити не вдалося. А від Максима Прядуна піймав кураж і буквально «затероризував» захисників суперників. Наш молодий форвард сміливо вступав у боротьбу, бравши ініціативу на собі та створював небезпечні моменти. Спершу Максим здійснив швидкісний рейд до штрафної, але в останній момент його удар заблокували захисники. Згодом Прядун знову був на вістрі, але цього разу вже зряче віддав м'яч під удар Максиму Драченку. Наш капітан пробивши потужно, метрів із 17-ти, але трохи вище поперечини. Потенційно небезпечною атакою «Сталі» був епізод, коли Артем Хоцяновський, який нещодавно вийшов на заміну, головою прострілював повдоль воріт, той пас перехопив Тарас Качараба. Загалом, вихід Артема додавши активності в діях кам'янців, і від незабаром він, скориставшись чи не єдиною позиційною помилкою Ковальова, пробивавши вже з гострого кута – Євгена Паст упорався із цим надпотужнім «пострілом». Також розраховувати на більші «сталеварі» могли зі стандарту, та удар Едгара Малакяна на виконання був неточним.

Роман Монарьов для того, щоб освіжити атакувальні дії, замінивши Кирила Дришлюка на Ігоря Загальського. А згодом, замість автора майстерного голевого пасу Олексія Чичикова, на полі, практично рідного для себе, стадіону з'явився Артем Фаворов, який до переходу до «Зірки» був лідером «Оболоні».

Гості свідомо грали іншим номером і розраховували на швидкі контратаки, які мали створювати Ігор Загальський, Максим Прядун, Артем Фаворов та Ішем Ель Амдауї. Та тут, несподівано, на полі сталося «заворушення» між Максимом Драченком та Юрієм Клімчуком. Потім до штовханини доєдналася і решта футболістів, внаслідок чого наш капітан та ще три гравці господарів отримали за «гірчичником».

Ця «бійка», можна сказати, пішла на користь підопічним Романа Монарьова. Після паузи гості рішуче пішли вперед і мали доводити свою перевагу у класі. Спершу, після пасу з лівого флангу, Ігор Загальський пропустив м'яч на Павла Полегенька. Той увірвався до штрафного майданчика, але втратив контроль над м'ячем і, вже у падінні, віддав неточну передачу. А згодом, після активного пресингу, той-таки Полегенько знайшов біля району одинадцятиметрової позначки Артема Фаворова, та нападник пробивши невдало – вище воріт. Артем міг справді зняти всі питання про переможця цієї дуелі, а так нас чекала нервна завершальна десятихвилинка.

Так само вирішувати частку зустрічі зобов'язань був й Ігор Загальський. Артем Фаворов, якого віч-на-віч із голкіпером вивів, найкращий у складі гостей, Прядун, заробивши для нього супершанс – пенальті. Та, відверто кажучи, Ігор із точки пробивши неудачно – Герман Пеньков «намертво» впіймав м'яч. Тому зняти всі питання не вдалося. Щоб підсилити опорну зону, замість форварда Ішема Ель Амдауї, вийшов його співвітчизник Арно Гедж.

Справедливості заради відзначимо, що «Зірка» оборонялася спокійно. Навіть натяків не було на те, що кам'янці зможуть відігратися. Кропивничани ж продовжували постійно вибігати у контрвипаді. Прикро, що забити не вдавалося. А вже в компенсовану до іншого тайму годину, Максим Ковальов віддав небезпечну передачу назад, у відвір своїх воріт, та вдало зіграв Євген Паст, який зумів зловити м'яч.

Тож фінальний свисток арбітра зафіксував першу виїзну победу нашої команди цього сезону. Зазначимо, що гравцям вдалося реалізувати тренерський план на гру та довести своє перевагу у класі. Тож висхідна серія підопічних Романа Монарьова продовжилася і на перерву, пов'язану з матчами збірної України, кропивничани пішли у гарному настрої.

"Сталь" (Кам'янське) - "Зірка" (Кропивницький) - 0:1 (0:1).

26 серпня 2017 року (субота). Початок о 17:00. Київ. Стадіон "Оболонь-Арена". 525 глядачів. + 30 С. Чемпіонат УПЛ, І коло, сьомий тур.

Арбітр : Балакін Микола (Київ).

Помічники арбітра : Войтюк Олександр (Запоріжжя), Данильченко Євген (Луганськ).

Четвертий арбітр : Арановський Євген (Київ).

Спостерігач арбітражу : Мельничук Василь (Сімферополь).

Делегат ФФУ : Титаренко Юрій (Київ).

«Сталь» : 71. Пеньков Герман, 44. Михайличенко Богдан, 15. Грачов Гліб, 22. Данієлян Артур, 18. Тимчик Олександр, 3. Малакян Гор, 94. Задерака Максим (11. Клімчук Юрій, 57), 21. Малакян Едгар (к/к), 8. Місік Мар'ян, 17. Кузик Орест (23. Месхі Михайло, 87), 27. Щебетун Олексій (16. Хоцяновський Артем, 57). Запасні: 1. Рябенко Данило, 4. Міцик Богдан, 97. Якимів Андрій, 10. Костенко Кирило. Головний тренер: Мелікян Єгіше.

«Зірка» : 44. Паст Євген, 4. Качараба Тарас, 7. Драченко Максим (к/к), 8. Полегенько Павло, 11. Єль Амдауї Ішем (22. Гедж Арно, 87), 27. Дрішлюк Кирило (21. Загальський Ігор, 65), 29. Прядун Максим, 45. Пепе Сесе-Франк, 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій (10. Фаворов Артем, 69), 93. Цюпа Іван. Запасні: 41. Льопка Роман, 23. Маткобожик Олександр, 28. Панфілов В'ячеслав. Головний тренер: Монарьов Роман.

Гол : 0:1, Прядун Максим (36).

Нереалізований пенальті : Загальський Ігор (85, воротар).

Попередження : Ковальов Максим (45+2), Драченко Максим (73), Малакян Едгар (73), Данієлян Артур (73), Клімчук Юрій (73), Пеньков Герман (85).

Фото офіційного сайту ФК "Сталь"

Джерело: ФК "Зірка"

Read 3594 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha