Print this page
Четвер, 27 липня 2017 22:58

Все вирішиться на "Ніці"

Автор: 
Rate this item
(4 votes)
Все вирішиться на "Ніці" © ФК Александрия

У першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи з румунською "Астрой" олександрійці знову не забили, але й не пропустили, закінчуючи матч удесятьох. Тож суперники перенесли подальше з'ясування стосунків до України, де нашим землякам уже обов'язково треба буде забивати та не пропускати, якщо вони не хочуть усе вирішувати у серії післяматчевих пенальті.

Чесно кажучи, розповісти щось про саму гру в румунському місті Джурджу дуже складно. Адже нормальної телетрансляції не було, а те, що можна було розібрати на Ютубі - це зйомку чи то з телефону, чи то з планшета і, вибачте, якийсь незрозумілий кометарій від журналіста телеканолів "Футбол" Миколи Середича.

Що ж до гри, то від "Айстри", яка проходила "Вест Хем" і виходила з групи Ліги Європи минулого сезону, очікувалося більшого. Але чи то олександрійці змогли нав'язати суперникам зручний собі футбол, чи то господарі поля не такі гарні, але особливих проблем за весь матч суперники Юрію Паньківу та захисникам "Олександрії" не доставили. Хіба що на 76-й хвилині був трохи неточний удар у дальній кут. В іншому ж на полі точилася рівна гра майже без воріт, де оборона значно перевершувала атаку. Жаль, що наші земляки не ризикнули, бо з таким конкурентом можна не просто грати, а й обігравати його. Але атакуючі спроби гостей виглядали дуже боязкими і невиразними. Здавалося, що після видалення Басова (чи розглянути втричі фол не було можливим) господарі повинні активізуватися і піти на рішучий штурм. Однак не тут було. Схоже, нульова нічия влаштувала обидві команди.

Ось тільки недарма багато хто говорить, що такий рахунок дуже небезпечний для тих, хто другий поєдинок проводить удома. Адже тепер ціна пропущеного м'яча на "Ніці" для підопічних Володимира Шарана зростає подвійно. Ризикну припустити, що і в Олександрії на нас чекає вкрай обережна з огляду на власні тили гра, де ризик буде зведений до мінімуму. Хоча нашому тренерському штаби потрібно щось робити з атакувальною лінією, бо 270 хвилин плюс компенсований час без голів - це, погодьтеся, дуже багато. А тут ще у матчі-відповіді не зіграє Сергій Басов, роль якого в оборонних порядках "Олександрії" велика.

Але в будь-якому випадку, хлопці Шарана вже виступили краще, ніж минулого року, і зберегли інтригу на домашнє протистояння, де цілком обґрунтовано 3 серпня очікується аншлаг. Якщо зважити на те, що і "Олімпік" не поступився грецькому ПАОКу, зігравши також внічию 1:1, то непоганий єврокубковий тиждень у нас вийшов. Дуже сподіваємося, що гарний настрій у нас буде і наступного четверга.

Ліга Європи. Третій кваліфікаційний раунд. Перший матч.

"Астра" - "Олександрія" - 0:0

«Астра» : Пламен Ілієв, Олександру Дандя, Клаудіу Белу-Йордаку, Петро Польчак, Флорін Бежан, Олександру Стан, Валентину Георге (Маркіньос Каріока, '52), Олександру Іоніце ІІ (Сілвіу Балауре, '77), Філіп Мєрео , Богдан Кіпірліу (Ентоні Ле Таллек, '55)
«Олександрія» : Юрій Паньків, Андрій Гітченко, Сергій Старенький (Валерій Бондаренко, '80), Сергій Басов, Сергій Чеботаєв, Андрій Бацула, Андрій Запорожан, Артем Полярус (Андрій Цуріков, '71), Артем Ситало, Євген Банада, (Віталій Пономар, '66)

Попередження: Богдан Кіпірліу, 50. Олександру Дандя, 57. Петро Польчак, 79. – Сергій Басов, 39. Андрій Бацула, 49.
Вилучення: Сергій Басов, 78 (друге попередження)

Юрій Ілючек, SportРепортер

Read 2975 times Last modified on П'ятниця, 28 липня 2017 00:37

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha