Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 08 травня 2017 11:04

Спочатку було вилучення. Динамо – Олександрія 6:0.

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

З учора матчі київського "Динамо" у чемпіонаті офіційно набули статусу "догравання". Єдина мотивація, яку ще столичні можуть відчувати та плекати у Прем'єр-лізі – це підготовка за допомогою цього турніру у передостанній цього сезону зустрічі з донецьким "Шахтарем" у рамках фіналу Кубка України.

Так здавалося і про це, зокрема, говорив перед матчем з олександрійцями захисник киян Антунеш, який після переходу його команди на гру у три захисники провів без замін усі п'ять наступних зустрічей. Зазначимо, що ті знакові зміни у розстановці своїх футболістів Сергій Ребров зробив саме у грі з "Олександрією" у першому турі другого етапу чемпіонату місяць тому.

Тоді команда Володимира Шарана програла на своєму полі з рахунком 1:4. Взагалі, наскільки успішні результати демонструє "Динамо" після шокової терапії у Кропивницькому (тільки одна втрата очок - від "Шахтаря" два тури тому), так само невдало грає цієї весни "Олександрія". Після розгромної перемоги у першому після зимової перерви матчі, коли від ніг Куліша та компанії постраждала "Волинь" (6:0), команда з Кіровоградщини виграла лише один раз (у "Олімпіка" 1:0) та програла п'ять поєдинків. Остання з цих поразок від "Шахтаря" (0:1) минулого туру відбулася на тлі старанних дій "жовто-чорних" у захисті. Це навіть зазначив "гірник" Марлос, якому не сподобалося, що проти його команди часто грають настільки закрито.

Очевидно, Володимира Богдановича торкнулися таких слів і на сьогоднішню гру з "Динамо" він випустив одразу двох форвардів - Поляруса та Пономаря, хоча з донеччанами тиждень тому діяв зовсім без нападників. Воно й не дивно, адже у його команди вчора з'явилася чудова можливість скоротити до мінімуму відставання від третьої "Зорі" та в сьогоднішній грі олександрійці розраховували на перемогу. Тим більше що з четвертого місця їх вчора посунув "Олімпік". Але здивував наставник гостей не лише цим. По-перше, на воротах сьогодні зіграв не Андрій Новак, а Владислав Леванідов. По-друге, кадровий дефіцит серед центральних захисників змусив Володимир Шаран вдатися до тактичних змін - "жовто-чорні" вийшли на гру у формації із трьома захисниками.

Але всі стартові задуми "Олександрії" на гру зіпсувала вже перша десятихвилинка. Почалося все з вилучення одного з цих трьох захисників Сергія Симиніна, який сфолив у своєму штрафному майданчику на Денисі Гармаші, коли він вибігав на зустріч із Леванідовим. Головний рефері Олександр Дердо вирішив покарати гостей найсуворішим чином та окрім пенальті показав порушнику пряму червону картку. Одинадцятиметровий пробивати взявся Андрій Ярмоленко – найкращий бомбардир у протистоянні цих команд (5 голів) – і не помилився. І почалося.

Прийти до тями "жовто-чорні" не встигли, тому що "динамівці" провели разючу атаку, яку після прострілу з правого флангу Андрія Ярмоленка в дотик замкнув Артем Бесєдін. Що цікаво, кардинальних змін у розташуванні гравців гостей після вилучення та двох голів суперника не відбулося. І далі в атаці "Олександрії" діяли і Полярус, і Пономарь, а у захисті діяло переважно троє захисників. Тільки тепер Андрій Цуріков, якому "Динамо" як власному футболісту видало дозвіл вийти на цю гру у складі суперника, змушений був частіше зміщуватися назад.

Незважаючи на те, що "Динамо" після ударного старту віддало ініціативу у грі супернику, проблем через це у команди Реброва не виникло. Стандарти, з яких здебільшого загрожували олександрійці, не закінчувалися неприємностями для сьогоднішнього ювіляра Артура Рудька, якому в день гри виповнилося 25 років. Найпам'ятніший епізод за участю воротаря киян - його сейв після дальнього удару Поляруса після розіграшу штрафного майданчика.

На підтвердження своєї переваги навіть за такої гри "Динамо" забило "в роздягальню". Розгромним рахунок зробив Денис Гармаш, якому під точний удар із району одинадцятиметрової позначки викотив Микола Морозюк. Після перерви рятувати свою команду вийшов її лідер Андрій Запорожан, який нещодавно відновився після травми. Але на це "динамівці" відповіли ще одним голом. Той самий Гармаш замкнув головою навіс того ж Морозюка. Настільки легко господарям все давалося, що виглядало так, ніби це вони іскрять мотивацією, а "Олександрія" відверто дограє чемпіонат. Хоча може так все і є насправді...

Тому знущання "Динамо" над "Олександрією" продовжилося зусиллями знову Морозюка, який опинився у правильному місці у правильний час і зіграв на добиванні, та Віктора Циганкова - він майстерно та видовищно замкнув навіс Сергія Сидорова, перекинувши Леванідова. Один із найкрасивіших голів у турі. Як ви вже зрозуміли, сьогодні на "Олімпійському" було винесення тіла. Другий тайм гості провели ще гірше, ніж перший, і це закінчилося найбільшою поразкою олександрійців за час їх виступів у найвищому українському дивізіоні. І якось уже ніяково згадувати той факт, що "жовто-чорні" знову не змогли перемогти киян у рамках чемпіонату. Хоча хтось знає, як було б, якби не видалення Симініну.

Ліга Парі-Матч. 28-й тур. Група 1
7 травня. Київ. НСК "Олімпійський"
"Динамо" (Київ) - "Олександрія" 6:0
Голи:
Ярмоленко 7 (пен.), Бесєдін 12, Гармаш 45+2, Гармаш 57, Морозюк 73, Циганков 80
"Динамо": Рудько - Пантич, Віда, Кадар - Морозюк, Сидорчук, Шепелєв (Рибалка 66), Антунеш - Ярмоленко, Бесєдін (Циганков 75), Гармаш (Гонсалес 66)
"Олександрія": Леванідов - Симінін, Басов, Бондаренко, Цуріков - Огіря (Запорожан 46), Банада - Чеботаєв, М'ягков, Полярус (Леонов 64) - Пономар (Куліш 77)

Попередження: Пантіч 40
Вилучення: Симінін 5

Read 1779 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha