Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

П'ятниця, 26 серпня 2016 11:59

Путь до Ріо

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

Напередодні від'їзду наших Паралімпійців до Ріо-де-Жанейро ми спілкуємось із Соколовським Олегом Миколайовичем – заслуженим тренером України, заслуженим працівником фізичної культури та спорту України, начальником Кіровоградського регіонального центру «Інваспорт».

Олегу Миколайовичу, перш за все, прийняти щирі вітання із 55-річчям! Від спортивної громадськості, уболівальників, ваших шанувальників бажаємо вам міцного здоров'я, здійснення бажань та задумів. Ви маєте на свій день народження вагомий доробок: заслужені звання, нагороди. І продовжуєте славний шлях нелегкої тренерської роботи. Багато сил віддаєте розвитку спортивної галузі Кіровоградщини як керівник «Інваспорту». Результати вашої роботи є досить промовистими.
Я вдячний за привітання. Справді, зроблено багато, та ми не збираємось зупинятися на досягнутому. Ось і зараз усі наші устремління пов'язані із Бразилією. Спортсмени-паралімпійці Кіровоградщини демонструють досить високі результати: загалом у минулих п'яти літніх Паралімпійських іграх наші земляки здобули 5 золотих, 8 срібних та 5 бронзових медалей. На цю Паралімпіаду до складу збірної команди України від нашої області потрапили Ольга Свідерська, Андрій Деревінський (плавання), Анастасія Мисник (легка атлетика), Євген Зінов'єв (футбол).
Також із Оленою Кузнєцовою – тренером із плавання, ви, Олегу Миколайовичу, представлятиме тренерський корпус Кіровоградщини як старший тренер збірної команди України з легкої атлетики.
Як налаштовані наші земляки-паралімпійці та які завдання стояти перед ними?
- Спортсмені Кіровоградщини мають велику надію та бойовий настрій і бажання здобути нагороди та достойно представити нашу державу на далекому американському континенті.
Вітаємо вас і як тренера спортсменки, яка виборола місце у збірній.
- Так, закінчився дуже складний відбірковий етап марафонного типу з попадання до збірної команди України для участі у Паралімпійських іграх у Бразилії. Моя вихованка Анастасія Мисник успішно пройшла цей шлях, і я зі своєю підопічною вирушаю до Ріо. Цілеспрямована підготовка була сфокусована на завоювання медалі, а змагання покажуть, якого ґатунку.

Ви маєте чималий досвід боротьби на головних спортивних стартах чотириріччя. У яких Паралімпіадах вам довелося брати участь?
- Мої вихованці, разом зі мною, брали участь у Паралімпійських іграх 2004 року в Афінах (Алла Хлопчик, бронзова нагорода), 2008 рік, Пекін (Алла Хлопчик, золото та бронза), 2012 рік, Лондон (Анастасія Мисник, сріб. Тож маємо гарну підготовку та сподіваємось на завоювання нагород і в Ріо.

Чи змінилося для вас щось суттєве, порівняно з минулими Паралімпіадами?
- Майже нічого – у ставленні до тренувального процесу, лише ті, що з кожними новими змаганнями зростають результати і це вимагає більшої зібраності, зміцнення морально-вольових якостей, нарощування фізичних кондицій.

Які суперниці становитимуть для вас найбільшу загрозу?
- Основною нашою конкуренткою є полячка Єва Дурська, але найбільше Насті доведеться змагатися із… собою. Оскільки багато важить сконцентрованість спортсменки, психологічні чинники, уміння налаштуватися у секторі на боротьбу за результат.

Наскільки суб'єктивне суддівство у вашому виді?
- Напевно, ви знаєте, що Паралімпіада проходитиме через дві тижні після Олімпіади на тих же аренах, секторах і з тими ж суддями. Дуже сподіваємося, що судити будуть об'єктивно. Адже досі нарікань на суддівство ми не мали.

Чи не лякають вас кримінальні новини та побутова невлаштованість?
- Певна тривога є. Але маємо надію, що враховуючи застереження, дотримуючись правил пересування містом, користування тренувальними базами, поводячи себе згідно з діючими настановами, зможемо уникнути непорозумінь і все пройде добре.


Що було складно у процесі підготовки до Паралімпіади? Кому хочете подякувати, хто вам надавав допомогу?
- Найбільша складність у підготовці – це аннексия Криму та втрата нашої тренувальної бази у м. Євпаторія, але зусиллями Паралімпійського комітету України, Українського центру «Інваспорт» були забезпечені хороші умови підготовки.

Олегу Миколайовичу, дякую вам за розмову. Бажаємо нашим паралімпійцям перемогти. Вболіватимемо за земляків, підтримуватимемо. Віримо, що все складеться якнайкраще. Адже частинка нашого тепла та любові вирушає разом із вами до Ріо-де-Жанейро.

Ганна Ткаченко, спеціально для "Спортревю NEW"



Read 3518 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha