Print this page
П'ятниця, 12 серпня 2016 14:43

У Кропивницькому паралімпійці провели передолімпійські старти

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
У Кропивницькому паралімпійці провели передолімпійські старти фото: П.Волошин

12 серпня на стадіоні “Зірка” завершився дводенний чемпіонат України з легкої атлетики серед спортсменів із обмеженими здібностями. У турнірі брало участь лише 80 легкоатлетів, адже це останній старт перед Паралімпіадою та запрошеними були лише реальні претенденти на путівку до Ріо.

В результаті до Бразилії відібралося 26 спортсменів, але тут не обійшлося без приємних сюрпризів. Як заявив головний тренер збірної України Андрій Фатєєв, представництво української команди, напевно, розшириться до 28 учасників. Зумовлено це тим, що збірна команда Росії не буде брати участь у Паралімпіаді-2016.

Щодо атмосфери на турнірі, то хочеться сказати, що всі спортсмени мали бажання не лише перемогти, а й отримати насолоду від зайняти своєю улюбленою справою. Учасники відмічали високий рівень організації змагань. Для більшості спортсменів стадіон “Зірка” є улюбленим місцем для стартів, адже високий рівень покриття доріжок допомагає їм показувати найкращі результати.

Підсумки змагань та перспективи паралімпійської збірної України та, включно, спорстменів з Кіровоградщини, у Ріо нам окреслив в ексклюзивному інтерв'ю старший тренер збірної команди України з легкої атлетики, а за сумісництвом і організатор змагань Олег Соколовський:

  • Змагання виконали ті завдання, які перед ними ставилися. Було відібрано національну збірну України з легкої атлетики для участі у Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Під час цих змагань у нас було виконано вісім нормативів майстрів спорту міжнародного класу України, що я вважаю за високий результат. Тому всі наші спортсмени мають можливість боротися за медалі. Останній збір для наших спортсменів розпочинається 21 серпня. Офіційні проводи збірної команди України відбудуться у Києві 27 серпня о 19:00 на Майдані Незалежності. 29 та 30 серпня буде вібдуватися виліт команди до Ріо. Щодо перспективи можу сказати, що лише змагання покажуть на скільки ми готові і скільки у нас буде медалей, але кіровоградські спортсмени також розраховують на нагороди. Серед них варто відзначити плавчиню Ольгу Свідерську, футболіста Євгена Зінов'єва та легкоатлетку Анастасію Мисник.

Від себе хочеться додати, що спостерігаючи за цими Людьми, які своїм трудом і бажанням нівелюють ті статки, що їм не дала природа, розумієш: ніколи не варто опускати руки і говорити, що ти безсилий, хоча б тому, що хтось немає і такої сили .

Віталій Журак спеціально для "Sportreporter"

Read 3628 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha