Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 21 березня 2016 16:27

Давид ми з тобою

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Зустріч у першому колі між «Чорноморцем» та «Олександрією» закінчилася безгольовою нічиєю, і якщо відверто, матч той вийшов надто сірим, і не зрелищним. Обидві команди грали дуже обережно і не часто наважувалися на масштабні атаки.
Однак потенціал «моряків» і «городян» добре відомий, та й своїм уболівальникам команди заборгували, цього року ще не було у них побед. Тому в Одесі слід було очікувати, що суперники порадують комбінаційною, гостроатакуючою грою, забитими м'ячами і шкірна з команд намагатиметься здобути победу.
Для "Олександрії" матч в Одесі став знаковим із кількох причин. Підопічні В.Шарана обновили свій рекорд у Прем'єр-лізі. До звітного поєдинку у чемпіонаті «горожани» обходилися без враження вже поспіль п'ять матчів, у яких олександрійці тричі перемогли і двічі зіграли внічию. Цікаво, що минулий рекорд «городян» був зафіксований також у березні 2003 року, команда не програвала п'ять матчів поспіль, хоча тоді була лише одна перемога. Тієї самої години в "Олександрії" у минулому турі було перервано рекордну голову серію, яка тривала сім матчів, у яких «горожани» забили 14 голів. Варто обов'язково зазначити, що з урахуванням кубкових матчів ці серії «Олександрії» більш вражаючі, і вони лише підкреслюють форму команди В.Шарана, яка, безумовно, проводитиме один з найкращих своїх сезонів за всю годину існування клубу.
«Чорноморцю» ж було не просто у матчі з «Олександрією», командою, яка сповідує прагматичний, раціональний футбол. До того ж, поки «моряки» у 2016-му році в официальних матчах не забивали жодного м'яча, є певні проблеми у команди О.Бабича з атакою. Також не можна забувати, що у одеської команди істотні фінансові проблеми. На цій неділі суд заарештував акції «Чорноморця» і це може негативно вплинути на мікроклімат у колективі.
Команда «Олександрії» вийшла на поле у футболках на підтримку Давіда Таргамадзе, який зазнав травм 15-го березня у контрольному матчі проти криворізького «Гірника». На правах господарів «Чорноморець», як годиться, відразу пішов в атаку, переважно атакуючи правим флангом. Олександрійці спокійно захищалися, а на дев'ятій хвилині М.Козак зробив гостру передачу на С.Микицея, який прокинувши м'яч упродовж воріт, а О.Полярус у боротьбі із захисником розстріляв уже незахищені ворота Є.Боровика. Після пропущеного голу, «моряки» трохи знітилися і дуже довго роздумували як діяти далі, а наші земляки почали грати розкутіше і тактовно грамотно. Перехопивши ініціативу, підопічні В.Шарана почали створювати гострі моменти біля воріт господарів поля та виконали кілька небезпечних стандартів. На трибунах стадіону «Чорноморець» голосніше лунали голоси підтримки від уболівальників «Олександрії», які прибули разом з командою до Одеси. Справді, перший небезпечний момент виник біля воріт олександрійців на 20-й хв., коли В.Куценко виконав штрафний, але його удар прийшовся до стінки нашої захисту. Перший хто був на м'ячі-К.Ковалець не зміг метко пробити у ворота О.Новака. На 22 хв. правий захисник «Олександрії» С.Мікіцей потужно пробив з-за меж штрафного майданчика, та його удар пройшов у безпосередній близькості над правим верхнім кутом воріт. У діях господарів відчувалася невпевненість та хаотичність. Та потім одесіті почали створювати щось схоже на більш-менш осмислені атакувальні дії. Так, на 26-й хв., опинившись біля безпосередньої близькості до воріт, небезпечно пробивши Д.Коркішко, але О.Новак зіграв надійно. Наші земляки відповіли гострою атакою в якій Є.Банада виконав крос, а С.Кулішу залишалося лише підставити голову, та Станіслав не дотягнувся до м'яча. На 31 хв. В.Пономар досить довго тягнувши м'яч правим флангом, а потім пробивши з-за між карного майданчика досить сильно і неточно. А ще за хвилину з убивчої дистанції не зміг вразити ворота Є.Боровика М.Козак. Ідеальний момент відновити рівновагу у матчі підопічні О.Бабича втратили, після подачі кутового. О.Філімонов залишившись на самоті, не зумів замкнути передачу. На 40-й хв.після виконання стандарту одеситів, В.Калітвінців потужно пробивши, але м'яч пролетів повз ворота. Кінцівка першого тайму пройшла під диктовку господарів поля, які створили кілька гострих моментів біля воріт О.Новака, та якоїсь реальної зиски з даної ситуації не домоглися. Підсумуючи першу 45-ти хв., слід зазначити, що олександрійці змогли віднайти той «ключик» до воріт «Чорноморця», що давши змогу піти на відпочинок маючи перевагу у рахунку.
Зі стартовим свистком Д.Кутакова в іншому таймі вперед пішли наші земляки. В.Пономар зробив спробу пробити, але його удар заблокували захисники. К.Ковалець в одній із атак мешкав вибити м'яч О.Новаку за що справедливо отримав попередження. На 59 хвилині після подачі углового Є.Мартиненка зумів у боротьбі із захисником «Олександрії» головою вразити ворота О. Новака – 1:1. Ідеальний контрвипад «моряки» провели на 63 хв. за участю Д.Коркішко-Є.Старікова-В.Калітвінцева із завершальним ударом О.Данченка. М'яч потурбував сітку, але із зовнішнього боку. На 67 хв. О.Полярус знову загрожував воротам «Чорноморця», але з його ударом справився Є.Боровик. Та за дві хвилини В.Шаран дає змогу відпочити одному з найактивніших гравців матчу-замість А.Поляруса виходити А.Чорній. Схоже вгадав із замінами В.Шаран. Провалився захист «Чорноморця» - двічі впритул пробивавши В.Пономар, двічі рятував свої ворота Є.Боровик та був безсилим, щоб врятувати свою команду після невідпорного удару Д.Леонова – 1:2, олександрійці вишли вперед. Цей гол був присвячений травмованому гравцю «Олександрії», коли Дмитро взявши до рук футболку з написом «За Таргамадзе!», що було дуже тремтливо.
У подальшому у складах обох командах відбувалися почергові заміни, та вони не змінили перебігу подій на футбольному полі. П'ять хвилин, які додавши Д.Кутаков до основної години поєдинку, олександрійці використали у своїх цілях: діяли впевнено та логічно довели матч до перемоги.
ФК «Чорноморець» (Одеса) – ФК «Олександрія»-1:2 (0:1)
19.03.2016р., 14-00, стадіон «Чорноморець», глядачів 3500+5, поле-4.
Головний арбітр – Дмитро Кутаков (Київська обл.)
Ассистент арбітра – Володимир Жарій (Дніпропетровська обл.), Ярослав Трехліб (Дніпропетровськ)
4-й арбітр – Анатолій Жабченко (Хмельницький)
Спостерігач арбітражу – Ігор Покідько (Полтава)
Директор матчу: Володимир Володін (Херсон)
«Чорноморець»: Е.Боровик, К.Ковалець, Д.Коркішко (М.Татарков, 67), В.Калітвінцев, Є.Смірнов, О.Філімонов – к/к, В.Куценко (В.Кабаєв, 75), Є.Мартиненко, Матеус, Є.Старіков (В.Барілко, 84), О.Данченко.
Запасні: Д.Безрук, Давид, О.Хобленко, С.Петько.
Гол.Тренер: Олександр Бабич
«Олександрія»: О.Новак, С.Мікіцей, С.Куліш (Д.Леонов, 76), В.Пономар (О.Єсеола, 90+2), О.Полярус (О.Чорній, 70), О.Запорожан - к/к, М.Імереков, Ю.Путраш, Є.Банада, М.Козак, С.Басов.
Запасні: В.Леванідов, С.Чеботаєв, О.Щендрік, С.Старенький.
Гол.Тренер: Володимир Шаран
Попередження: Д.Коркішко(17), Є.Смірнов(32), К.Ковалець(48), О.Філімонов(87)- М.Імереков(29), Є.Банада(41), М.Козак(82) .
Голі: Є.Мартиненко(59)-А.Полярус(9), Д.Леонов(80).
Read 3312 times Last modified on Понеділок, 21 березня 2016 16:30

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha