Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 27 грудня 2014 20:00

Скромні королівські почесті

Автор: 
Rate this item
(6 votes)

26 грудня в актовій залі обласної бібліотеки ім.Д.Чижевського відбулося вшанування найкращих представників королеви спорту Кіровоградщини 2014 року. Пропонуємо вам матеріал прес-служби Федерації легкої атлетики Кіровоградської області з нашим коментарем щодо минулої події.

У п'ятницю, 26 грудня, “королева спорту” – легка атлетика – традиційно зібрала представників та шанувальників спорту на церемонію нагородження кращих легкоатлетів Кіровоградщини 2014 року. У заході взяли участь заступник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук та директор департаменту освіти та науки Кіровоградської ОДА Ельза Лещенко.

Цього року дипломи та грошові винагороди від Федерації легкої атлетики Кіровоградської області отримали кращі спортсмени-легкоатлети Кіровоградщини 2014 року:

у номінації «Дорослі» - Денис Тесленко (ІІІ місце Командного Чемпіонату України з бігу на 400м з бар'єрами), Віталій Пархоменко (призер Командного Чемпіонату України з бігу на 100м) та Вікторія Маруценко (призерка Чемпіонату України з 00 ).

Заслужену победу в номінації «Молодь» здобув Дмитро Яковенко (чемпіон України серед дорослих та молоді зі стрибків у висоту), на 2-му місці - Олександр Шелест (чемпіон України серед молоді з бігу на 1500м) та третім став Віктор Сенчишин (призер Чемпіонату України) серед молоді у бігу на 3000м).

Дипломи переможців в категорії «Юніори» вручили Тетяні Мельник Чемпіонату України серед юніорів у бігу на 3000м з перешкодами).

Серед юнаків найкращими стали Яна Качур (чемпіонка України серед юнаків та юніорів з бігу на 400м, 200м) срібна призерка Командного Чемпіонату України серед юнаків у стрибках у висоту).

Лучшими тренерами за підсумками змагань 2013 року визнано Геннадія Здітовецького, Валерія Кузя та В'ячеслава Нищеменко.

Крім того, грошовими винагородами від управління молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації були відзначені майстри спорту з легкої атлетики Дмитро Яковенко, Тетяна Мельник, Олександр Шелест, Яна Качур, Денис Тесленко, Марія Опря та Віталій Пархоменко.

– Непростий, але успішний – так можна охарактеризувати рік, що минає, для легкоатлетичної спільноти Кіровоградщини, – зазначив Геннадій Заболотний, президент Федерації легкої атлетики Кіровоградської області, вітаючи спортсменів із заслуженими нагородами. – Дякую спортсменам та їх наставникам за плідну роботу, за збереження найкращих легкоатлетичних традицій та сподіваюся, що наступного року здобутки наших спортсменів тільки примножуватимуться!

PS Від щирого серця вітаючи всіх героїв минулого легкоатлетичного сезону, які дійсно заслужили всі почесті та заохочення, не можемо не відзначити, що саме вшанування вийшло трохи непереконливим. Адже на святі не було майже половини нагороджених. Можна зрозуміти відсутність спортсменів, які зараз перебувають на змаганнях та зборах, не дивує й ігнорування подібних заходів та нашими спортивними чиновниками, яким усе й усе «до лампочки». Але як пояснити те, що за рідкісними винятками не прийшли директори спортивних шкіл та товариств, де розвивається легка атлетика. Не було в залі і людей, які у різних якостях допомагають нашій королеві спорту. І зовсім дивно, що спортивні журналісти, окрім кореспондента нашого порталу, дружно пропустили легкоатлетичне свято. Щиро кажучи, минулих років такого не помічалося. Ось і виходило багато із зали здивовано, запитуючи: чи організатори десь недопрацювали і не повідомили всім з належною наполегливістю про свій захід, чи це показник ставлення до ФЛАКО?

Хочеться вірити, що у майбутньому керівники нашої обласної легкоатлетичної федерації зроблять необхідні висновки у всіх аспектах своєї роботи. Бо спортсмени і тренери – вони всі бачать, помічають і розуміють. І коли кажуть просто хороші слова і даються обіцянки, не підкріплені конкретними діями, це просто марний струс повітря. Сподіватимемося, що слів у майбутньому буде менше, а от реальної підтримки та допомоги спортсмени та тренери отримають більше. І тоді буде ще більше перемог та нових зльотів на королівському небосхилі.

Read 4022 times Last modified on Субота, 27 грудня 2014 22:21

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha