Print this page
Вівторок, 23 грудня 2014 10:24

"Кубок Зірок" у ФК "Тарасівка"

Автор: 
Rate this item
(6 votes)

Традиційний турнір, у якому беруть участь професійні футболісти та навіть футзалісти, а також аматори, завершився минулої неділі у споркомплексі СДЮСШОР-2 ім.В.Верхоланцева. У надійно впертій боротьбі перемогу святкували гравці ФК "Тарасівка", які у вирішальній битві здолали кіровоградський "Альянс" тільки в серії післяматчевих пенальті.

Цього року до участі у змаганнях Кіровоградська обласна федерація футболу допустила 12 команд, у заявках яких були футзалісти з Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпропетровська, Черкас, що давало турніру додаткову інтригу. Родзинкою було ще й те, що до Кіровограда завітали як граючий тренер колективу з Бобринецького району ФК "Тарасівка", наставник Національної збірної України з футзалу Олександр Косенко, заслужені майстер спорту з фут залу, одним з яких є Олександр Кабаненко. Отже, це було справжнє футзальне зрелище, де вболівальники побачили матчі на будь-який смак.

Після двох днів баталій на груповій стадії до півфіналів вийшло: минулорічний переможець "Буревісник", а також "Альянс", ФК "Тарасівка" та "Чікаго". Головною ж несподіванкою стало те, що не змогли вийти з групи досвідчені футзалісти "Дортеху" (колишньої "Галатеї"), які неодноразово були переможцями таких турнірів. Не вдалося пробитися до стадії 1/2 фіналу й улюбленцям кіровоградців зі створеного та підтримуваного гокіпером донецького "Шахтаря" та національної збірної України Андрієм П'ятовим "ФК 2005", який також у минулому був тут тріумфатором.

Останній день змагань розпочався о 08:30 з жеребкування півфінальних матчів. Чотири представники команд-півфіналістів визначили собі суперників. Першими жереб витягли «Альянсівці» №3, іншим наважився тягнути жереб представник «Буревісника» №2. Третім представник «Чікаго ЖЛ» №4, а представнику ФК «Тарасівка» залишився номер №1 на що він відреагував досить спокійно.

Півфіналі

"Альянс" - "Чікаго" - 7:3 ( 3 : 1 )

Арбітрі : Пилипенко Ярослав ; Дяденко Віталій

Гол та : Гайдук Олександр, 6 (0:1); Скоров Максим, 9 (1:1); Скоров Максим, 19 (2:1); Клушин Антон, 25 (3:1); Фатєєв Дмитро, 31 (4:1); Фатєєв Дмитро, 32 (5:1); Адаменко Віктор, 37 (5:2); Чамуха Сергій, 39 (6:2); Малий Антон, 45 (7:2); Слюсаренко Олександр, 50 (7:3);

Попередження : Малий Антон, 36; Підколзін Ярослав, 43  

Ще у першому таймі гравці «Чікаго ЖЛ» давали опір «Альянсівцям», але з початком іншого всі вболівальники зрозуміли, що першим фіналістом стане команд «Альянс».

ФК "Тарасівка" - "Буревісник" - 4:3 ( 4 : 0 )

Арбітри : Коваленко Олексій ; Попільницький Дмитро

Гол і : Батогів Павло, 6 (1:0); Кабаненка Олександр, 17 (2:0); Одегов Віталій, 21 (3:0); Косенко Олександр, 25 (4:0); Гірка Олександр, 37 (4:1); Войніков Олег, 41 (4:2); Бражко Валерій, 46 (4:3);

Досить цікавий поєдинок. До гри напевно ніхто не міг спрогнозувати те, що «Буревісник» минулорічний чемпіон ще у першому таймі пропустив 4 м'ячі. Але справу зроблено і в іншому таймі Федіру Пилипіву та своїм партнерам потрібно було щось змінювати для виходу у фінал, певні спроби були і змогли відквитати 3 м'ячі, але у складі ФК «Тарасівки» достатньо досвідчених гравців, щоб утримати таку різницю м'ячів на свою користь при цьому не реалізувавши в іншому таймі низку 100% гольових моментів. Отже ФК «Тарасівка» виходитиме до фіналу, нагадаємо у минулому році саме ці команди зустрічалися у фіналі, тоді нагору взявши «Буревісник».

Гра за 3-4 місце

"Буревісник" - "Чікаго" - 9:3 ( 6 : 2 )

Арбітрі : Пилипенко Ярослав ; Дяденко Віталій

Гол та : Войніков Олег, 1 (1:0); Войніков Олег, 2 (2:0); Гірка Олександр Олександрович, 3 (3:0); Замніус Артем, 8 (3:1); Стародубський Костянтин, 11 (4:1); Замніус Артем (у свої ворота), 16 (5:1); Бражко Валерій, 18 (6:1); Слюсаренко Олександр, 19 (6:2); Йапарама Коллінс, 34 (7:2); Підколзін Ярослав, 34 (7:3); Йапарама Коллінс, 35 (8:3); Бражко Валерій, 44 (9:3);

Попередження : Підколзін Ярослав, 3

Без азарту вийшли обидві команди на гру за третє місце. Вже на хвилини матчу рахунок 3:0 на користь «Буревісника» і все на думку вболівальників, які викрикували, потрібно було грати два тайми по 15 хвилин. Дещо ожививши вболівальників гравець команди «Чікаго ЖЛ» на 3 хвилині матчу Підколзін Ярослав, який небезпечно атакував воротаря «Буревісника» Стародубського Костянтина, після чого останній майже не зробив сальто. Гра завершилася і «Буревісник» став третім.

Фінал

ФК "Тарасівка" - "Альянс" - 2:2 ( 0 : 1 )

Арбітри : Коваленко Олексій ; Попільницький Дмитро

Гол і : Клушин Антон, 16 (0:1); Чуднів В'ячеслав, 28 (1:1); Батогів Павло, 39 (2:1); Кривошей Єгор, 40 (2:2);

Попередження : Фатєєв Дмитро, 18; Чуднів В'ячеслав, 19; Косенка Олександр, 49

Вилучення : Фатєєв Дмитро, 27 (2ЖК)

Забігаючи наперед стало зрозуміло, чому гравці «Альянсу» продемонстрували дещо мляву гру в півфінальному поєдинку, напевно берегли свої сили.

Отже розпочався фінальний поєдинок. Команди намагалися обережно діяти в обороні, щоб не дати шансу сопернику вийти вперед. Боротьба велася переважно у центрі поля із намаганнями зненацька вийти вперед. На 16 хвилині нічого не передвіщало, але «Альянсівці» змогли вийти вперед прострілом з правого флангу і Антон Клушин відкриває рахунок цим самим зриваючи аплодисменти забитих трибун спорткомплексу «СДЮШОР-2».

ФК «Тарасівка» не вірили в те, що вони програють потрібно, щось змінювати в грі Олександр Кабаненко не ховав свого не задоволення гравцями своєї команди за те, що вони отримували м'яко кажучи на орехи.

Гравці «Альянсу» спокійно контролювали гру у першому таймі. Упевнені дії в обороні Олександра Ісаєва, Дмитра Фатєєва та впевненість вратаря Романа Травкіна, який у звітному матчі виглядав лідером своєї команди постійно керував своїми гравцями, дозволяла реактивним гравцям Чамухі Сергію та Скорову Максиму дещо кидати у піт гравців ФК «Тарасівка». На перерву команди пішли через мінімальну перевагу гравців «Альянсу.»

Інший тайм почався з навалу «Тарасівки» і в одній з контратак Дмитро Фатєєв був змушений йти на фол за, що отримав 100% попередження, воно виявилося другому у звітному матчі і Дмитра було вилучено. У меншості гравці «Альянсу» одразу пропустили 1:1.

Після того як «Тарасівка» зрівняла рахунок, знову почалася боротьба, обидві команди чекали на помилку соперника і вона настала на 39 хвилині. Сергій Чамуха і «Тарасівці» змогли вийти вперед. Але не надовго помилка на помилку вже за хвилину помилився воротар «Тарасівки» і Єгор Кривошей, слід відзначився який поборовся до кінця, після того як воротар випустив м'яч із рук поцілив у сітку воріт 2:2. Радості вболівальників не було меж.

Гравці «Альянсу» почали досить багато і не виправдано порушувати правила гри і за 4 хвилини до завершення матчу мали 5 фолів. Нерви за 2 хвилини не витримали у когось із гравців «Альянсу» і всі 10-метровий удар. Повна тиша уболівальників. Шквал оплесків Травкін виходить переможцем із дуелі і рятує свою команду від поразки.

Серія після матчових 6-метрових ударів. Першим пробивали гравці "Альянсу" Малий Антон без проблем робить рахунок 1:0. Олександр Косенко без вагань забиває м'яч у сітку без шансів для вратаря 1:1. Чамуха Сергій потрапляє у поперечину і м'яч не залітає біля ворота, але сам удар виконував досить технічно і без шансів для голкіпера команди-суперниці 1:1. Чуднів В'ячеслав 2:1, а користь ФК «Тарасівка». Антон Клушин робить рахунок 2:2. До м'яча підійшов Олександр Кабаненко просто два слова без шансів 3:2. Радість ФК «Тарасівка» розпач «Альянсу.

Переможці здобули красень-кубок та золоті нагороди, а призери були нагороджені дипломами та срібними та бронзовими медалями. Також були визначені найкращий бомбардир турніру, яким став гравець "Буревісника" Коллінс Йапарама (12 влучних ударів), а гравцем став голкіпер "Альянсу" Роман Травкін.

За матеріалами сайту КОФФ

Read 5093 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha