Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Вівторок, 02 вересня 2014 20:48

Найважливіша перемога України над Туреччиною

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Після прикрої поразки від Фінляндії та втративши через травму Сергія Гладиря, баскетбольній збірній України необхідно було обігравати команду Туреччини для того, щоб зробити рішучий крок на шляху до плей-офф чемпіонату світу в Іспанії.

І підопічні Майка Фрателло у важкій боротьбі, незважаючи на не надто вдалу гру Джеттера, Натяжка, Кравцова та Михайлюка, таки здолали віце-чемпіонів світу. Героїчний внесок у цей успіх зробили Мішула та Зайцев.

3-й тур

Група С

Україна - Туреччина - 64:58 (13:13, 12:13, 16:13, 23:19)

2 вересня. Більбао. «Біскайа Арена»

Україна: Джетер (10 + 5 передач - 5 втрат), Забірченко (3), Липовий (7), Корнієнко (6 підбирань), Натяжко (4) - старт; Пустозвонов (4 + 5 підбирань), Мішула (19), Михайлюк, Зайцев (12 + 5 підбирань), Кравцов (5 + 7 підбирань)
Головний тренер: Майк Фрателло

Туреччина: Арслан (9), Гюлер (3), Прелджич (14 + 7 підбирань), Херсек, Ашик (16 + 20 підбирань) - старт; Осман, Акьол (3), Тунчері (2), Саваш (7), Генлюм (4)
Головний тренер: Ергін Атаман

Вся перша половина матчу пройшла у в'язкій позиційній боротьбі з явною перевагою оборони над нападом. Низькі швидкості та поганий рух м'яча давали можливість захисникам перекривати всі підходи до кільця та максимально затягували час атак. Сюжет обох стартових чвертей був приблизно однаковим. За рахунок активного загравання бігменів Туреччини вдавалося крупинками створити невеликий відрив, який потім зовні легко відігравався українцями протягом заключної хвилини.

Українська передня лінія знову програвала своє протистояння опонентам. І якщо боротьба на щитах мала відносно рівний характер, то зупинити Ашика вдавалося лише з порушенням правил. Українські ж бігмени м'яч майже не отримували і більшість атак жовто-сині були змушені завершувати з дистанції непідготовленими кидками. Втім, те саме стосувалося і Туреччини. Яскравою світлою плямою на загальному тлі гри України, що не дуже тішить, став Мішула. Саме його сплеск допоміг завершити перший період внічию, а три точні триочкові дозволили команді втриматися на плаву надалі. Наприкінці першої половини аналогічний спалах Липового, що набрав, зніс нанівець усі попередні зусилля турків.

Суттєво не змінився перебіг матчу і після великої перерви. Однак у Туреччині в нападі виникало дедалі більше проблем. Ашик, як і раніше, був практично нестримний, але м'яч до нього тепер доходив набагато рідше. Переломним у матчі став ударний відрізок від Джетера. Натуралізований розігруючий, який до того частіше відзначався втратами та перетримуванням м'яча забив два триочкові (другий через штрафні), внаслідок чого Україна вийшла вперед на 6 очок і більше вже не втрачала лідерства.

У заключному періоді в українців за традицією виявився новий лідер. Ним став Зайцев, який забив чотири кидки, включаючи два триочкові в найнапруженіші моменти гри. Ну а головним героєм всього матчу, безперечно, став Мішула. Ще два його дальні попадання допомогли втримати турків на дистанції і не дати їм зачепитися за боротьбу. Туреччина теж додала в результативності в останній десятихвилинці, але Ашик вже надто втомився тягнути команду поодинці, а Прелджич підхопив лідерські функції пізно, та й дуже багато промахувався з лінії штрафних.

Збірна України зробила серйозну заявку на вихід у другий етап, але остаточно путівку до наступного раунду ще не гарантувала.

Джерело: http://basket-planet.com/

Read 3655 times Last modified on Вівторок, 02 вересня 2014 22:42

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha