Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Четвер, 24 липня 2014 23:19

Чемпіонат України. День перший.

Автор: 
Rate this item
(9 votes)

Те, про що ще зовсім недавно ми не могли мріяти, відбулося. Сьогодні у Кіровограді стартував дорослий та молодіжний чемпіонат України з легкої атлетики. Ні, є, звісно, незадоволені нашими невеликими недоліками і тим, що реконструкція стадіону «Зірка» триває під час змагань. Але більшість наших гостей вражені тим, що зроблено за такі короткі терміни та відгукуються про кіровоградський стадіон захоплено.

Про це говорили учасники європейських, світових першостей та Олімпійських ігор. Про це говорили і на прес-конференції, яка відбулася між ранковою та вечірньою програмою змагань. Про це йшлося і на церемонії відкриття змагань, де прозвучали щирі слова подяки на адресу президента ФК "Зірка" Максима Березкіна, який вклав у це диво не лише великі кошти, а й частинку своєї душі. Загалом ми з вами можемо пишатися тим, що у нас з'явилася така класна та сучасна футбольно-легкоатлетична арена. А недоліки ми обов'язково виправимо і реконструкцію керівництво футбольного клубу пообіцяло закінчити найближчим часом і слідом за цим чемпіонатом України ми ще обов'язково прийматимемо міжнародні легкоатлетичні старти та футбольні змагання.

Ну вистачить пафосу та радості, хоч перший день приніс кіровоградським уболівальникам, яких попри спекотну погоду сьогодні на трибунах зібралося чимало, достатньо приводів для оптимізму. Вже під час ранкової програми з третім результатом у бігу на 400 метрів з бар'єрами у фінал пробився Денис Тесленко. Потім уже на початку вечірньої сесії, знову ж таки, третій час на дистанції 100 метрів показав Віталій Пархоменко. А нашим третім фіналістом цього четверга став Олександр Шелест, який, хоч і фінішував другим у своєму попередньому забігу, але результат дозволив нашому молодому бігуну завоювати заповітну путівку у вісімку найсильніших легкоатлетів України. І, нарешті, ще одна кіровоградська надія стрибун у висоту Дмитро Яковенко впевнено подолав кваліфікаційний норматив і також виступить у фіналі.

Але й без невеликих розчарувань цього стартового дня не обійшлося. На превеликий жаль, якоїсь миті не вистачило нашої найдосвідченішої Марії Опре для того, щоб повторити успіх хлопців. І хоча Маші для участі у фіналі не вистачило зовсім небагато, але те, що вона повернулася на доріжку після народження другої дитини і дала справжній бій молодшим суперницям заслуговує на найприємніші слова. Схоже, що трохи перегорів після свого попереднього успіху Віталій Пархоменко. Впевнені, що ні сам спортсмен, ні його тренер В'ячеслав Нищеменко 7-м підсумковим місцем на чемпіонаті України задоволені не можуть. Що ж до інших представників Кіровоградщини, то вони виступили в міру своїх нинішніх сил та можливостей. Але сама участь у таких класних змаганнях разом із учасниками Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи вже справжній та неоціненний досвід.

Мені ж було дуже приємно знову насолодитися майстерністю бронзових призерів лондонської Олімпіади Христини Стуй, Наталії Погребняк, Олесі Повх, рекордсменки України у стрибках із жердиною у залі Анни Шелех, екс-чемпіона світу Івана Гешка, нашого знаменитого десятиборця Олексія Касья цього разу вирішив виступити лише в окремих видах. І це далеко не повний перелік тих українських зірок королеви спорту, які сяють на кіровоградському стадіоні «Зірка». До речі, ті спортсмени, зокрема й найавторитетніші, однозначно відзначали класну кіровоградську доріжку «Мондо» та нашу гостинність. Втім, це лише перший день та перші враження, а найцікавіше ще попереду… До зустрічі, завтра…

Усі результати чемпіонату України тут

Read 3651 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha