Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

П'ятниця, 18 липня 2014 11:48

Про ситуацію в "Дніпрі" з перших вуст

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Сьогодні "Дніпро" дізнається про свого першого суперника в Лізі чемпіонів, але ситуація в клубі далека від райдужної. Генеральний директор «Дніпра» Андрій Стеценко в інтерв'ю клубному сайту відповів на питання, які найбільше сьогодні хвилюють усіх уболівальників дніпропетровської команди.
— Андрію Вікторовичу, догляд Руслана Ротаня … Як усе насправді? Чи правда, що розбіжності не стосувалися контракту, а пов'язані із заборгованістю перед футболістами?
— Руслану Ротаню було запропоновано новий контракт, терміном на три роки на значно кращих умовах, ніж попередній. Він прийняв ці умови, причому його переговори проходили безпосередньо із власником клубу Ігорем Коломойським. Після завершення переговорів було складено новий контракт, який було надано на вичитування агенту Руслану Шандору Варзі. Однак потім упродовж півтора місяця контракт не підписувався. Так, справді, однією з аргументацій непідписання була заборгованість клубу перед футболістами за преміальними за попередній сезон. Однак, по-перше, я абсолютно не сумніваюся, що ці преміальні будуть виплачені, а по-друге, на мій погляд, неправильно пов'язувати це питання з підписанням нового контракту. Думаю, що швидше за все треба говорити про те, що Руслан мав пропозицію від іншого клубу, від якого ми дізнаємося найближчим часом, що й дозволяло йому не ставити підпис під контрактом. Інакше, гадаю, він був би згідливішим. Ротань позначав свої умови, і ці умови були прийняті власником клубу, але потім тепер уже екс-капітан команди змінив свою точку зору і в результаті залишив розташування клубу. Чим він керувався, мені сказати важко. Думаю, що на це запитання може відповісти лише сам Руслан.
— Чи були спроби утримати Стриніча, коли він почав тягти із контрактом рік тому. Якщо так, то що йому пропонувалося?
— Ситуація з Іваном Стриничем гранично проста: ще минулого літа йому було запропоновано новий контракт на умовах, які він же й висунув. Далі вийшла приблизно така сама ситуація, як і з Ротанем. Минув рік, протягом якого нічого не підписувалося. Ми практично не сумнівалися, що Іван залишиться в команді на весь період дії нинішнього контракту, який закінчується 31 грудня. Він відпрацював два збори, але саме зараз повідомив нас про те, що хоче покинути команду. Це стало для нас абсолютною несподіванкою. Ми зараз маємо конкретну пропозицію від представника англійської Прем'єр-ліги Вест Хема. І сам Стрініч поставив нам ультиматум, щоб ми за кілька днів, як він нам сказав — він «дає» нам ці дні, вирішили питання щодо його трансферу. Ми цим питанням займаємось, і думаю, що все для Стриніча буде вирішено позитивно. На мою думку, відразу після закінчення сезону можна було прийти і чесно сказати: Я покидаю Дніпро! Дякую за співробітництво! І ми одразу б розпочали пошук йому заміни. А оскільки нам це було оголошено лише позавчора, ми одразу опинилися в тимчасовому цейтноті. Але нічого обов'язково знайдемо йому заміну.
- Заміни ключовим гравцям. На носі старт сезону, а ми втратили головних осіб. Ми розуміємо, що війна, але все ж таки. Конкуренти своїх лідерів утримали (на сьогодні). На які позиції шукається посилення?
— Однозначно, всім шукатимемо заміну. Звичайно, ми чудово розуміємо, що з відходом того ж Стринича на лівому фланзі оборони утворюється пробоїна. Клубна скаутингова служба впритул займається питанням гідної заміни ключових гравців, що пішли.
— Чи є люди, які готові влаштовувати демарші, подібні до Ротаня. Чи є пропозиції щодо інших гравців Дніпра?
— Нічого виключати не можна. Хочу сказати, що ми вкрай розчаровані тим, що дії, подібні до тих, що зробили Ротань і Стрініч, відбуваються напередодні довгоочікуваного старту в кваліфікації Ліги чемпіонів. Принагідно вважаю, що будь-яке питання між клубом і футболістом можна вирішити цивілізованим шляхом, та й взагалі я не дуже розумію, коли футболісти спілкуються зі своїм роботодавцем мовою ультиматумів.
— Чи підписано контракт із Мироном Маркевичем? Як він ставився до ситуації, що склалася? Ходять чутки, що він має намір залишити команду, наскільки вони обґрунтовані?
— Поки що контракт з Мироном Маркевичем не підписано. Є низка технічних питань, які найближчим часом буде вирішено. Про те, що він має намір покинути команду, мені нічого невідомо. Можливо, цей слух породжений тим, що нас залишає частина провідних гравців. Після повернення команди зі зборів у Мирона Богдановича відбудеться зустріч із Ігорем Валерійовичем Коломойським, і всі необхідні питання буде вирішено.
- Вам не здається, що команда розвалюється? Чи багато вболівальників в шоці і пригнічені тим, що відбувається з командою, можете додати оптимізму?
- Мені так не здається. Питання догляду-приходу гравців – звичайний для футболу процес. Так, хтось не хоче з якихось причин грати у Дніпрі, тим більше тут необхідно враховувати непросту політичну ситуацію в країні. Але тут я можу сказати і про те, що серед вітчизняних виконавців є чимало тих, хто виявляє велике бажання грати у Дніпрі. Вважаю, що про розвал будь-якої команди слід говорити тоді, коли в неї зникає матеріально-технічна складова, як у разі, допустимо, із Кривбасом, Арсеналом чи Таврією. У нас, слава Богу, міцні тили. А заміну тим, хто пішов, завжди буде знайдено.
— В інспекції УЄФА залишилися позитивні враження, що з високою ймовірністю Дніпропетровськ буде визнано містом, в якому можна грати Лігу чемпіонів. Чи може це бути аргументом тим, хто вагається через війну?
— Буквально сьогодні ми отримали від УЄФА офіційного листа, у якому нам було повідомлено, що матчі кваліфікаційних раундів Ліги чемпіонів дозволено проводити у Дніпропетровську.
— Які завдання перед Дніпром стоять на сезон у Європі та чемпіонаті?
— Поки що завдання не ставилося. Коли буде зрозуміло, з яким кадровим потенціалом ми увійдемо у сезон, тоді й будуть визначені завдання. Це більше стосується чемпіонату, оскільки щодо єврокубків, гадаю, і так все зрозуміло: пройти турнірними сходами якнайдалі.
— Хтось із гравців Дніпра виявив бажання покинути команду? Окремо цікавлять Коноплянка та Матеус. З чуток - вони готуються піти з команди.
— Ніхто, окрім Ротаня та Стринича, бажання покинути команду не висловлював. Це стосується і Коноплянки, і Матеуса, а останній, до речі, зовсім недавно підписав новий контракт. І якщо, припустимо, бразилець захоче піти, то його агенту слід шукати команду, яка б змогла придбати гравця. Ну а чутки ... Ними, як відомо, земля повниться.
— Ваша особиста оцінка мікроклімату у команді? Той найзнаменитіший дніпропетровський колектив, який хвалять усі новачки — не зник?
— Так, я визнаю, що деякі футболісти зараз мають невдоволення тим, що ряди команди залишив Руслан Ротань. Але гадаю, що знаменитий мікроклімат у команді нікуди не зникне.
- Де продовжить кар'єру Самуель Інкум?
— Поки що сказати не можу. У нього залишилося ще півроку контракту із клубом. Зараз Самуель перебуває у відпустці після чемпіонату світу, а коли він повернеться до клубу, тоді питання його подальшого працевлаштування і вирішуватимемо з ним.
Read 4339 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha