Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Неділя, 20 вересня 2020 21:21

Зоря відбирає очки у Шахтаря, зігравши в нічию

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Зоря відбирає очки у Шахтаря, зігравши в нічию © twitter.com/FCZoryaOfficial

Так вийшло, що свій останній офіційний матч донецький "Шахтар" зіграв 25 серпня, програвши у матчі за Суперкубок України київському "Динамо" 1:3. Потім була перерва, пов'язана з іграми збірної у Лізі Націй, а поєдинок другого туру з «Рухом» перенесли через спалах коронавірусу у львівському клубі.

І ось майже через місяць підопічні Луїша Каштру вийшли на поле, щоб зустрітися з непростим для себе суперником луганської «Зорею», якою, до речі, вони не могли забити жодного м'яча з урахуванням минулого сезону вже два матчі поспіль.

Щодо підопічних Віктора Скрипника, то бронзовий призер попереднього чемпіонату країни у перших двох турах нового сезону програв. Але якщо поразка від чернігівської «Десни», з якою «Зоря» до останнього туру минулого сезону виборювала третє місце, ще можна пояснити, то програш будинку «Маріуполю» був справжнім шоком для вболівальників луганчан. У цьому плані матч із «Шахтарем» був додатковою мотивацією для гравців «Зорі», щоб показати хороший футбол і досягти позитивного результату.

Старт матчу вийшов досить цікавим на події та вже на другій хвилині команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Додо вибіг віч-на-віч із голкіпером «Зорі», однак послав м'яч повз ворота. Тут же Єгор Назаріна сильно пробив поряд із лівою від себе штангою. А ще через дві хвилини Владлен Юрченко завдав небезпечного удару і м'яч пролетів трохи вище за поперечину.

На 13-й хвилині чудовий момент для того, щоб відкрити рахунок з'явився у Тайсона. Прекрасну передачу йому на хід виконав Алан Патрік, проте Тайсон не зумів як слід прийняти м'яч або пробити з ходу по воротах, і Микита Шевченко ліквідував загрозу.

І все-таки "Шахтарю" вдалося забити швидкий гол. На 17-й хвилині після затяжної атаки гостей лівий захисник гірників Віктор Корнієнко, який проводив свій перший матч після повернення з оренди до «Маріуполя», зробив простріл у штрафний майданчик господарів поля. М'яч зачепив ногу Абу Хани, трохи змінив напрямок і Марлосу залишилося тільки не схибити з метра в порожній кут.

«Зоря» відігралася вже за три хвилини. Владислав Кабаєв у підкаті відібрав м'яч у Додо поблизу штрафного майданчика донецької команди та віддав передачу ліворуч на свого тезку Кочергіна. Той трохи змістився в центр і з-під Тараса Степаненка добряче й точно пробив у ближній від Анатолія Трубіна кут воріт. Воротар «Шахтаря» у цьому епізоді не врятував своїх партнерів. Так рахунок став рівним 1:1.

Гра продовжувала тримати у напрузі глядачів і на 26-й хвилині Манор Соломон небезпечно пробив з-за меж штрафного майданчика - м'яч пролетів над правою «дев'яткою». А ще за хвилину арбітр матчу Віталій Романов призначив пенальті за фол проти Владислава Кабаєва. До одинадцятиметрової позначки підійшов Владлен Юрченко і технічно розвів м'яч і Анатолія Трубіна різними кутами.

А ось на 36-й хвилині воротар "Шахтаря" по-справжньому врятував свою команду від третього пропущеного голу. Це Владислав Кабаєв, вже перебуваючи у штрафному майданчику гостей, бив зблизька і Анатолій Трубін ногою відбив м'яч. За дві хвилини після розіграшу кутового Владислав Кочергін пробив над поперечиною. І буквально тут вдруге у цьому матчі ледь не спрацювала зв'язка гірників Алан Патрік – Тайсон. Перший віддав точну передачу на свого партнера, а другий зі шкарпетки пробив трохи повз ціль.

В кінці тайму рахунок міг змінитися як в один бік, так і в інший. На 42-й хвилині Алан Патрік уже сам міг забивати, причому двічі. Спочатку з його небезпечним ударом насилу впорався Микита Шевченко. І відразу бразилець завдав потужного удару в ліву від себе штангу. А на останній хвилині першої половини зустрічі після сильного удару зі штрафного Віталія Вернидуба знову чудово зіграв Анатолій Трубін, який у стрибку дістав м'яч, який летів у кут воріт.

Як і очікувалося, на початку другого тайму «Шахтар» пішов уперед великими силами. І якщо Жуніору Мораєсу та Алану Патріку забити не вдалося, то на 49-й хвилині після подачі з кута поля Сергій Кривцов виграв верхову боротьбу у захисників «Зорі» та головою точно пробив у ціль.

Гірники продовжували володіти ігровою перевагою, йдучи вперед великими силами. Але ще раз досягти успіху їм ніяк не вдавалося. "Зоря" відповідала рідкісними контратаками, в одній з яких Манор Соломон небезпечно зіграв у своєму штрафному майданчику проти Владислава Кочергіна. Але другий пенальті у ворота гостей суддя поставити не наважився.

На 66-й хвилині просто забійний момент мав Артем Громов, щоб знову вивести «Зорю» вперед. Він отримав передачу в центрі штрафного майданчика від Владлена Юрченка і з гарної позиції пробив над поперечиною. За десять хвилин Віктор Корнієнко з перспективного штрафного влучив м'ячем із стінку. А на 79-й хвилині Тайсон з дальньої дистанції пробив прямо у воротаря господарів поля.

Ближче до кінця матчу Луїш Каштру випустив на поле свіжих гравців - Тете, Маркоса Антоніо, Євгена Коноплянку та Фернандо - сподіваючись вирвати перемогу. Але все, що змогли створити в атаці гірники, то це два удари від Коноплянки - на 89-й хвилині м'яч пролетів повз ворота, а на першій компенсованій хвилині надійно зіграв Микита Шевченко.

Зрештою нічия 2:2. «Шахтар» втратив перші очки у чемпіонаті України, а «Зоря», навпаки, вперше здобула очко у новому сезоні.

Українська Прем'єр-Ліга. 3-й тур.

"Зоря" – "Шахтар" – 2:2

Владислав Кочергін (20), Владлен Юрченко (28, пенальті) – Ромеро Марлос (17), Сергій Кривцов (49)

Денис Фаворов (73), Максим Гречкін (81), Владислав Кочергін (93) – Додо (30), Ромеро Марлос (30), Сергій Кривцов (44), Тарас Степаненко (57)

«Зоря»: Микита Шевченко, Денис Фаворов, Віталій Вернидуб, Йоель Абу Ханна, Андрейс Циганікс (Максим Гречкін, 78), Дмитро Іванисеня, Владлен Юрченко (Ловро Цвек, 78), Владислав Кочергін, Єгор Назаріна, Владислав Каба 87), Артем Громов (Михайло Перович, 92)

Запас: Нікола Василь, Жуніор Рейс, Тимофій Сухар, Ігор Чайковський, Денис Янаков, Михайло Перович

"Шахтар": Анатолій Трубін, Додо, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Віктор Корнієнко, Тарас Степаненко, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 81), Манор Соломон (Тете, 74), Ромеро Марлос (Євген Коноплянка, 81), Тайсон, Жуніор Мораєс (Фернандо, 87)

Запас: Андрій П'ятов, Сергій Болбат, Валерій Бондар, Майкон, Віктор Коваленко

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Стадіон "Славутич-Арена" (Запоріжжя)

Ігор Заржицький , Sport.ua

Read 558 times

COMMENTS_LIST_HEADER  

jdikiirf
0 #1 jdikiirf Неділя, 20 вересня 2020
Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777Раскр утка сайта под ключ
.Так же собираем базы Обратесь всегда будем рабы вам помочь
BUTTON_QUOTE

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha