Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Четвер, 15 червня 2017 21:24

Біль міськради Кропивницького підняли Олімпійський прапор

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

У Кропивницькому, 15 червня, пройшов «Олімпійський день» - спортивне свято, що відзначається у всьому світі з нагоди створення Міжнародного олімпійського комітету та відродження Олімпійських ігор.

На Першому олімпійському конгресі у Парижі? 23 червня 1894 року за ініціативи французького громадського діяча П'єра де Кубертена було створено Міжнародний олімпійський комітет та прийнято рішення про відродження Олімпійських ігор.
У святкуванні Олімпійського дня, що проходило на площі перед міською радою, взяли участь відомі місцеві спортсмени, учасники та призери Олімпійських ігор, керівники фізкультурно-спортивних організацій області та міста, тренери-викладачі, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл Кропивницького, шанувальник життя. Долучилося і найвище керівництво міста та області.


Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко вручили провідним спортсменам Кіровоградщини професійний спортивний інвентар та сертифікати на придбання спортивного обладнання та екіпірування.
Два сучасні велосипеди та сертифікат на суму 40 тисяч гривень вручили членам збірної команди України з велосипедного спорту Артему Шевцову та Олені Демидової.
Сертифікат на суму 100 тисяч гривень для придбання штанги та помості збірної команди області з важкої атлетики отримала член збірної команди України Ольга Пікаш.
Сертифікат на суму 60 тисяч гривень для придбання ями для стрибків у висоту збірної команди з легкої атлетики отримав учасник літніх Олімпійських ігор Дмитро Яковенко.
Для придбання сітчастої галереї збірної команди області з бейсболу та софтболу вручили сертифікат на суму 20 тисяч гривень капітану молодіжної збірної України з бейсболу
125 тисяч гривень на придбання татамі отримує збірна команда з дзюдо в особі члена збірної команди України Вадима Велкова.
Також грішними призами та цінними подарунками були нагороджені збірна команда з кульової стрільби та кандидат на участь у Дефлімпійських іграх у 2017 році з плавання.
Голова відділення Національного олімпійського Комітету України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін зачитавши звернення від президента НОК України Сергія Бубки, після чого найтитулованіші спортсмени області, які приносили славу Україні на міжнародній арені разом із сучасними провідними спортсменами області підняли на площі перед міською радою – Олімпійський прапор.
Після завершення торжественного відкриття учасникам масового пробігу було дано старт. До тисячі прихильників здорового способу життя пробігли вулицями Великою Перспективною, Шевченка, Челюскінців, Євгена Чикаленка, Кавалерійською та фінішували у парку «Ковалівський». Там усім їм вручили сертифікати за підписом президента НОК України Сергія Бубки та президента МОК Томаса Баха.
Незмінною традицією Олімпійського дня вже багато років є відзначення учасників за окремими номінаціями. Призи від обласного відділення НОК України отримали найстарший учасник – Федір Топольний (1942 р.н.), наймолодша спортсменка – Поліна Шанцова (2014 р.н.) та спортивні сім'ї – Демидових, Шевець, Репалових та Яницьких. _
Для всіх бажаючих у парку проводились спортивні конкурси, змагання, квести, спортивні вікторини, відкриті тренування з важкої атлетики, таеквондо, майстер-класи з боді-арту, ліпки тощо, де шанувальники здорового способу життя могли проявити себе, а найкращі – отримати за свої успіхи спеціальні призи від обласного відділення НОК України
За матеріалами:

gre4ka.info

akulamedia.com

Read 3267 times Last modified on Четвер, 15 червня 2017 21:34

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha