Print this page
Неділя, 05 березня 2017 23:10

Дві нагороди наостанок

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

Сьогодні у Белграді завершився чемпіонат Європи з легкої атлетики, де в останній день збірна України додала до своєї скарбнички срібло та ще одну бронзову нагороду.

І знову чутлива електроніка у Белграді-2017 нагадала про себе. У фіналі з бігу на 60 метрів жодна дівчина, щоправда, не побачила перед собою червоної картки, але раптом вибігти з колодок дівчатам таки довелося. Єва Свобода з Польщі помчала вперед, проте Олеся Повх зуміла її наздогнати та випередити на тисячні долі секунди. Для Олесі 7,10 з стали особистим рекордом. Проте ще швидший фініш бачила британка Аша Філіп, яка і стала чемпіонкою Європи-2017 у поміщенні з результатом 7,06 с.
Після фінішу Олеся в інтерв'ю організаторам сказала про те, що задоволена і особистим рекордом, і срібною медаллю. І додала: «Всі дівчата дуже сильні, і шкіра могла стати чемпіонкою. Сьогодні перемогла найкраща».
***
Старт жіночої естафеті 4х400 метрів затримали майже півгодини. Проте це не завадило нашій команді у складі Ольги Бібік, Тетяни Мельник, Анастасії Бризгіної та Ольги Ляхової стати третіми. Бібік передала паличку третьою, дуже близько до польки, яка бігла іншою. Мельник суперниці дещо випередили, внаслідок чого Бризгіна пішла на дистанцію четвертою, хоча відставання від третього місця було досить маленьким. Але досить молодий вік спортсменки зовсім не став перепоною до впевненого бігу. Анастасія не лише повернула третю сходинку, а й забезпечила Ляховій гандикап за кілька метрів. Ольга не підвела та привела команду до бронзових медалей (3.32,10 хв).
Перемогли польки (3.29,94 хв). Велика Британія та Північна Ірландія була іншою (3.31,05 хв).
***
Чоловіча естафетна команда 4х400 метрів у складі Данила Даниленка, Євгена Гуцола, Олексія Позднякова та Віталія Бутрима фінішувала п'ятою (3.09,64 хв). Перемогли поляки (3.06,99 хв), а бельгійці були іншими (3.07,80 хв).
***
Марина Бех змагалася у фіналі зі стрибків у довжину. У найкращій зі спроб, третій, приземлилася на позначці 6,59 м і стала з цим результатом сьомою. Переможниця, сербка Івана Шпанович, в другій спробі стрибнула на фантастичні 7,16 м, які стали найкращим результатом у світовому топ-листі сезону. Але вже у наступній і взагалі показала 7,24 м, на шість менше ніж рекорд чемпіонатів Європи у приміщенні легендарної Хайке Дрекслер. Серію стрибків за сім метрів вона продовжила і у наступній спробі – 7,17 м. Срібло з національним рекордом Великої Британії виграла Лоррейн Уген (6,97 м). Німкеня Клаудія Рат третя із особистим рекордом (6,94 м).
Джерело: ФЛАУ
Read 629 times Last modified on Неділя, 05 березня 2017 23:24

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha