Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Неділя, 05 лютого 2017 16:26

Українці фейєрять у Мондевіллі

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Ряд відмінних, але головне – переможних результатів продемонстрували українські легкоатлети на престижному турнірі у французькому Мондевіллі, що на передмісті міста Кан.

Вдруге цього сезону на дистанції 60 метрів не знала собі рівних Олеся Повх. Після 7,16 на турнірі World Indoor Tour у Дюссельдорфі українка пробігла 7,20 у фіналі турніру у Мондевіллі.

А ось для Ольги Земляк виїзд до Франції був першою серйозною перевіркою після Олімпійського сзеону-2016, де спринтерка вийшла у фінал бігу на 400 м – уперше для України з 1992 року. У Мондевіллі Оля встановила особистий найкращий результат сезону – 52.87 сек. Це дев'ятий найкращий результат сезону у світі – а ще Земляк показала час краще, ніж у британки Елід Дойл, спеціалістки у бігу на 400 з бар'єрами, але зараз лідирує у світовому зимовому топ-листі гладкого бігу.
У цьому ж забігу, де Земляк обіграла відому польку Малгожату Голуб (53:31), виступала ще одна представниця України, яка подає надію Джойс Коба. Вона показала час 55,23 сек. Ще одна українська бігунья – бар'єристка Ганна Платіцина, вигравши 60 м із бар'єрами, показала результат на рівні світової топ-двадцятки – 8,08 сек. Цікаво, що Анна обіграла американку Джейд Барбер, якій поступилася у попередньому забігу.
Четверта перемога дня – стрибун у довжину 20-річного Владислава Мазура. Він показав 7 м 59 см. в останній спробі обігравши всього на один сантиметр поляка Адріана Стшалковського. Четвертим у сектори для стрибків у довжину був Тарас Нелєдва – він показав 7 м 46 см.
Крім переможців, відзначимо також нев'янучу Тамару Твердоступ – одного з найкращих плеймейкерів у жіночих довгих дистанціях. У Мондевіллі Тамара вела біг на дистанції 3000 м – не в останню чергу завдяки їй ефіопка Фанту Ворку показала дуже пристойний результат – 8:53,48, дев'ятий у сезоні!
А у суботу, 4 лютого Аліна Шух мало не покращила свій же юнацький світовий рекорд у багатоборстві, а Юлія Левченко зняла друге місце на престижному у світі турнірі стрибків у висоту у Хустопечі.
Джерело: xsport.ua
Read 466 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha