Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

×

Повідомлення

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

П'ятниця, 05 лютого 2016 11:31

Рекордний результат легкоатлетів Кіровоградщини

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
На минулій неділі Запоріжжя приймало учасників командного чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні. 27-28 січня проходив чемпіонат України серед дорослих, участь у якому взяли 25 команд та 400 спортсменів. Серед них, звісно, і збірна команда Кіровоградської області.
Але розпочати слід з того, що саме у Запоріжжі українська багатоборка Анастасія Мохнюк встановила найкращий результат світового сезону. Тепер орієнтиром для всіх п'ятиборок у світі є набрані нашою спортсменкою у бігу на 60 метрів, стрибках у висоту, штовханні ядра, стрибках у довжину та бігу на 800 метрів – 4745 очок, що на 100 очків вище за попереднє досягнення. І хоча зимовий сезон в Україні та світі лише розпочався, але цей факт заслуговує на відзначення.
Тепер про наші досить значні та вагомі успіхи. Тож бронзову нагороду у потрійному стрибку завоювала вихованка Галині Міхалюкової Юлія Фірсова. Медалью такого ж сорту тепер може похвалитись і Денис Тесленко, який фінішував третім на дистанції 400 метрів. Тренують спортсмена Олександр та Олена Тесленки. На жаль, ми не мали можливості виставити свою естафетну команду. Тому Денис Тесленко виступав за збірну Дніпропетровської області. Регламент змагань передбачав, що спортсмени долають дистанції 200, 400, 600 та 800 метрів. Наш Денис біг на іншому етапі свої 400 метрів. У підсумку четвірка Дніпропетровщини в естафеті посіла третє місце, тому Денис може похвалитися одразу двома бронзовими нагородами.
На цьому медальні досягнення наших дорослих атлетів закінчилися. Втім, слід відзначити високі місця інших легкоатлетів Кіровщини. Зокрема, підопічний В'ячеслава Ніщеменко та Сергія Ковальчука Вадим Скворцов на дистанції 60 метрів показавши п'ятий результат. Шостими стали вихованка Геннадія Здітовецького Анастасія Думчева у потрійному стрибку та стрибун на висоту Володимир Алімський, тренером якого є Галина Міхалюкова. Володя підкорив планку на висоті 205 см.
Ще п'ять кіровоградських атлетів посіли на цьому турнірі сьомі місця. Серед них досвідчений спринтер Віталій Пархоменко (тренер В'ячеслав Ніщеменко) у забігові на 60 метрів, Вікторія Маруценко (тренери Олександр Тесленко та Володимир Абраменко) у бігові на 2000 метрів з перешкодами, Віктор Сенчишин (тренери Віктор Лізень та Ігор Шостак 1500 метрів, Альона Дюбанова (тренери В'ячеслав Ніщеменко та Геннадій Здітовецький) у потрійному стрибку. Руслан Бринза, вихованець Геннадія Здітовецького, підкоривши планку на висоті 200 см і також посів сьоме місце.
У підсумку, команда Кіровоградської області на дорослому командному чемпіонаті України посіла 12 місце, чого на таких змаганнях в історії лекої атлетики Кіровоградщини не було ніколи. Наставник нашої збірної Володимир Абраменко зазначив:
Я думаю, що серед 25 команд посісти 12 сходинку – це для нас великий успіх. До того, як у Кіровограді президент ФК «Зірка» Максим Березкін реконструював стадіон, наша команда на змаганнях біля манежі посідала 20-24 місця. Нині ж ми у середині турнірної таблиці. Упевнений, що зростання наших результатів на дорослих змаганнях прямо пов'язане із появою у нас надсучасної легкоатлетичної арені. А що ж буде, коли у Кіровограді з'явиться ще й сучасний критий манеж. Але це поки що у мріях… – зазначив Володимир Абраменко.
Також, 30-31 січня, у Запоріжжі проходив чемпіонат України серед юнаків, вихованців ДЮСШ 1999 року народження та молодших. Знову ж таки, участь у цьому турнірі взяли 25 команд, але тепер за призові місця змагалися 700 учасників.
Найкраще у складі кіровоградців чекано виступив Антон Мокряк, тренером якого є Геннадій Здітовецький. Те, що в Антона не вийшло на чемпіонаті Кіровоградської області, а саме – підкорити висоту 200 см, вдалося в Запоріжжі. Тож з таким результатом талантливий кіровоградський стрибун став іншим на чемпіонаті країни. Слід відзначити ще кількох наших юних спортсменів. Ще один вихованець Геннадія Здітовецького Денис Пікаш підкорив висоту 190 см і став п'ятим. Катерина Дзюбіна (тренер Володимир Абраменко) у бігові на 60 метрів із бар'єрами також виборола п'яте місце. Юлія Писарєва на цьому чемпіонаті виконала своє головне завдання – підкорила висоту 165 см, що є нормативом першого дорослого розряду.
Олександрівський спортсмен Олександр Рискаль, тренером якого є Вадим Приймак, у бігові на 400 метрів фінішував сьомим. У вісімку кращих чемпіонату України з потрійного стрибку ввійшов також Андрій Чепурній з Олександрії (тренер Олена Птахіна).
На юніорському командному чемпіонаті України збірна нашої області посіла 13 місце. А від рейтингу ДЮСШ кіровоградська ОСДЮСШОР №2 ім. В.Верхоланцева посіла 5-те місце з-поміж 49 спортивних шкіл.
Слід зазначити, що цей чемпіонат України запам'ятається для спортсменки з Київської області Аліні Шух. Справа в тому, що вона встановила юнацький рекорд України у п'ятиборстві. Попереднє досягнення у 4294 очки, ще у 2000 році, встановила майбутня олімпійська чемпіонка Наталія Добринська. Тепер же рекорд складає 4354 очки. Сподіваємося, що й Аліні Шух буде таке ж блискуче спортивне майбутнє, як і у її легендарної попередниці.
Сергій Цигульський, Юрій Ілючек, «Спортревю NEW»
Read 520 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha