Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 25 липня 2015 14:52

Баршим програє, а Болт повертається

Автор: 
Rate this item
(5 votes)

У Лондоні відбувся перший день змагань Діамантової Ліги. У відсутності Богдана Бондаренка сенсаційно програв головний суперник українця Мутаз Есса Баршим із Катару, а ось неповторний Усейн Бол вперше цього сезону на стометрівці вибіг із 10 секунд.

Рекордсмен Азії, лідер сезону у стрибках у висоту та головний суперник українця Богдана Бондаренка, катарець Мутаз Есса Баршим програв на 11 етапі Діамантової Ліги в Лондоні. На стадіоні, де Баршим у 2012 році виграв бронзу олімпійських Ігор, він узяв із першої спроби стартову висоту 2 м 20 см, але потім по дві спроби витратив на наступні висоти – 2-24 та 2-28.

А ось висота 2 м 31 см Мутазу, який цього року стрибав 2-41, так і не підкорилася. З восьми учасників 2 м 31 см подолав лише один – Марко Фасінотті , причому з першої спроби. Італієць, відповідно, виграв змагання, а другим був ще один італієць, на відміну від досвідченого Марко, який мало не вперше виступав на Діамантовій Лізі. Джанмарко Тамбері випередив Мутаза зі спроб – він взяв 2-28 з першої спроби. Богдан Бондаренко, схоже, так і не позбувся наслідків легкого пошкодження, отриманого в Баку, і пропустив лондонські змагання.

Невисокі результати на секторі можна пояснити невдалою погодою та, зокрема, дощем. Через дощ, наприклад, було перенесено турнір стрибунів із жердиною –Рено Лавіллені та компанія стрибатимуть у суботу, у другий день турніру.

Головною подією першого дня змагань лондонського етапу Діамантової Ліги – за традицією, це єдиний етап, розтягнутий на два дні – був виступ світового рекордсмена та шестиразового чемпіона Олімпійських Ігор Усейна Болта на його коронній стометрівці.
Сезон 2015 року, після пропущеного через травму минулого літа, для Болта складався не дуже вдало. Пробігши у травні 10.12 на стометрівці та 20.13 на 200 м, відпрацювавши ще кілька стартів з результатами гіршими, незадоволеними собою та підготовкою, Усейн надовго відмовився від усіх стартів і зосередився на тренуваннях.
У Лондоні, на першому турнірі після тривалої перерви, ямаєць показав, що його робота дала результат. Він уперше – у попередньому забігу – а потім ще й удруге, у фіналі, вибіг із 10 секунд. Результат Усейн показав однаковий в обох забігах - 9.87, далеко від рекорду сезону його головного суперника, який не знає поразок Джастіна Гетліна. У американця, який відбув допінгову дискваліфікацію, про що йому постійно нагадують у пресі, просто визначні показники – рекорд сезону 9.74 і ще три забіги швидше, ніж 9.8. Але враховуючи, що Болт біг за поганої лондонської погоди та сильного зустрічного вітру (-1,2 м/с у попередньому забігу), можна вважати, що повернення вдалося.
До речі, незважаючи на відсутність головних суперників ямайця, Гетліна та Тайсона Гея, фінальний забіг видався дуже яскравим. По-перше, Болт проспав старт і мало не програв – довелося відіграватись на останніх 30 метрах. А по-друге, відразу п'ятеро разом із Болтом його учасників вибігли з 10 секунд, причому досвідчений ямаєць Кемар Бейлі Коул оновив свій особистий рекорд.
За матеріалами: xsport.ua

Read 4456 times Last modified on Субота, 25 липня 2015 15:05

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha