Print this page
Субота, 06 серпня 2022 00:58

Кропивничанин виборов європейське срібло з пауерліфтінгу зі світовим рекордом

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

У столиці Угорщині - Будапешті, з 2 по 8 серпня 2022 року, проходить чемпіонат Європи з пауерліфтингу в класичному жиму лежачи. На цих змаганнях свій високий клас продемонстрував кропивничанин Володимир Тютюшкін, який зробив свій вагомий внесок у блискучій виступ збірної України.

У ваговій категорії до 83 кг серед чоловіків з результатом 207,5 кг, наш земляк виборов срібну нагороду. При цьому вихованець Володимира Тютюшкіна - старшого та Юлії Бондаренко встановив світовій юніорський рекорд.  І те, що наш юніор серед дорослих атлетів показав другий результат, свідчить про неабиякий потенціал юного кропивницького богатиря.

Першими у боротьбу за медалі вступили наші ветерани. У віковій групі М1 полтавчанка Оксана Гордієнко посіла друге місце у категорії до 52 кг з результатом 67,5 кг. Тренери: В.Б. Воронецький, Ю.В. Гордієнко.

Альона  Малишева (тренер Г.О. Степанченко)з Кам’янського посілачетверте місцеу ваговій категорії до 57 кілограмів, а харків’янка  Тетяна Шавідзе(тренер: В.В. Даниленко) стала п’ятоюу категорії до 76 кг.

  Харків’янин Олександр Чернишов,виступаючи серед майстрів другої вікової групи у ваговій категорії до 66 кг,виборов звання чемпіона Європи з результатом 140 кг. Підготував спортсмена В.П. Карпенко.

  Ще один представник Харкова, підопічний Л. ПлоьницькогоСергій Філоненко у ваговій категорії до 120 кг, також серед майстрів М2, піднявся на другу сходинку п‘єдесталу з результататом 182,5 кг.  Андрій Божик із Коломиї серед ветеранів М3 став четвертим.

  Наймолодші учасниці нашої збірної вибороли три золоті нагороди та посіли друге командне місце.Христина Уляник серед дівчат вагової категорії до 43 кг з результатом 40 кг, Гевко Євгенія підкорила 72,5 кг у категорії до 52 кг, а Станько Софія зафіксувала 85 кг у категорії до 57 кг. Христина та Софія представляють місто Яворів та тренуються під керівництвом В.А. Погребінського. Євгенія з Городенка Івано-Франківської області, тренується під керівництвомІ.Д. Гевко.

  Серед юніорок срібною призеркою у надважкій ваговій категорії стала Віра Попруга з Кам‘янського, з результатом 80 кг. Тренер В.О. Маліков.

  На другу сходинку п‘єдесталу серед юніорів  у вагової категорії до 120 кгпіднявсяТарас Мельничук із Коломиї .Результат спортсмена 217,5 кг. Тренери: В.Д. Оробець, І.П. Оробець.

  Серед жінок відкритої вікової групи у категорії до 47 кг не було рівних Наталії Череменко з Попасної. Спортсменка, вдало виконавши всі три спроби, зафіксувала новий рекорд України 95 кг. Тренери: А.В. Івженко, Г.В. Кадацька.

  У категорії до 57 кг чемпіонкою Європи стала  Анна Рикун з міста Суми. Чітко та спокійно відпрацювавши кожну спробу, Анні підкорився світовий рекорд, який тепер дорівнює 123,5 кг! Тренери: В.Б. Воронецький та А.Д. Красілов.

  Срібло у цій же ваговій категорії виборола Ганна Бутурлим з Дніпра з результатом 105 кг. Тренер В.В. Сисун.

  Ганна Кадацька з Попасної посіла 5 місце у категорії до 63 кг. 100 кг в активі вихованки А.В. Івженко.

  Василь Кропивницький з Івано-Франківської області посів друге місце в категорії до 59 кг з результатом 142,5 кг. Тренери: І.Д. Гевко, В.П. Грицко.

  Іван Чупринко з Вінниці піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу пошани у ваговій категорії до 74 кг з результатом 215 кг. Тренер В.А. Мохник. А шостемісце у цій же ваговій категорії посів вихованець Івана Чипринко Володимир Добриднюк.

 

Юрій Ілючек за матеріалами Національна Федерація Пауерліфтингу України IPF

Read 368 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha