Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

П'ятниця, 22 липня 2022 17:10

У Кропивницькому підняли олімпійський прапор. Фото

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

Урочистий захід відбувся на стадіоні факультету фізичного виховання ЦДПУ ім.В.Винниченка з нагоди старту Європейського юнацького олімпійського фестивалю.

З 24 липня по 30 серпня у словацькому місті Банска-Бистриця  відбудеться  XVІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль (ЄЮОФ).У Словаччині юнацька збірна України буде представлена 46-ма спортсменами у 6-ти із 10-ти видів спорту, що представлених у програмі ЄЮОФ – бадмінтоні, велоспорті, дзюдо, легкій атлетиці, спортивній гімнастиці та плаванні.

Ці змагання є прекрасною можливістю для юних атлетів вперше спробувати свої сили на міжнародній арені, набратися досвіду, поспілкуватися з однолітками із різних країн та набратися незабутніх вражень. В Україні на підтримку наших юних олімпійців і з нагоди старту ЄЮОФ проводиться низка олімпійських заходів.

Сьогодні, в Кропивницькому, на стадіоні факультету фізичного виховання ЦДПУ ім.В.Винниченка, відбулося урочисте підняття олімпійського прапору. У заході взяли участь спортивні керівники Кіровоградщини та Кропивницького, представники обласного відділення НОК України, ректор ЦДПУ Євген Соболь та декан факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного педуніверситету Анатолій Турчак, директори спортивних закладів міста та області, провідні тренери Кіровоградщини.

На початку свята всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять захисників України, які віддали свої життя в боротьбі з рашистськими агресорами

Всіх присутніх привітали та побажали успіху юним українським олімпійцям виконувач обов’язки начальника управління молоді та спорту КОВА Андрій Щетина та ректор ЦДПУ ім.В.Винниченка Євген Соболь. Радник президента НОК України Володимир Ковальов розповів про сутність та значення Європейського юнацького олімпійського фестивалю.

Право підняти Олімпійський прапор було надано найтитулованішому спортсмену Кіровоградщини, срібному призеру Олімпіади в Сіднеї – 2000, триразовому чемпіону світу в велогонках на треку, члену НОК України, першому заступнику голови Кіровоградського обласного відділення НОК України, почесному громадянину Кропивницького Олександру Симоненко.

Своєю яскравою композицією всіх порадувала студентка 2-го курсу ФФВ ЦДПУ, вихованка ОКДЮСШ «Ніка» Дар’я Кучеренко. Відразу по закінченні виступу Андрій Щетина вручив Дар’ї Кучеренко, яка є ученицею тренерів Ольги Шевченко та Анастасії Мельник, посвідчення майстра спорту України з художньої гімнастики.

Завершився урочистий олімпійський захід спільним фото на пам’ять.

Юрій Ілючек, SportРепортер

 

 

 

Read 918 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha