Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Вівторок, 14 вересня 2021 10:48

Прогноз та анонс на матч Динамо

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Прогноз та анонс на матч Динамо © ФК Динамо Киев

У вівторок, 14 вересня, відбудеться поєдинок першого туру групового етапу Ліги чемпіонів, у рамках якого київське "Динамо" прийме лісабонську "Бенфіку".

Матч відбудеться на київському НСК "Олімпійський". Стартовий свисток зустрічі прозвучить о 22:00 за київським часом.

"Динамо"

Із повернення Мірчі Луческу на тренерську лаву гра «Динамо» налагодилася. Минулого туру української Прем'єр-ліги кияни без жодних проблем обіграли харківський «Металіст 1925» (2:0). "Динамо" продовжує очолювати турнірну таблицю УПЛ, після семи зіграних турів маючи в активі 19 очок за різниці забитих і пропущених м'ячів 22-2.

Варто відзначити і поєдинок позаминулого туру УПЛ, у якому "Динамо" знищило "Колос" з рахунком 7:0. Ось тільки «Бенфіка» — далеко не «Колос», португальська команда навряд чи влаштує прохідне подвір'я у своєму штрафному майданчику.

«Загалом «Бенфіка» має гарний період, вони лідирують у чемпіонаті Португалії. Вони мають класний тренер, який понад 20 років працює на високому рівні. Я проти нього, здається, не грав, але я добре знаю його стиль. Ми спілкувалися із Жорже Жезушем на зустрічах в УЄФА. На нас чекає складний матч проти складного суперника» , — вважає головний тренер «Динамо» Мірча Луческу.

Питання в тому, чи зможе «Динамо» швидко перешикуватися з чемпіонату України на Лігу чемпіонів, де зовсім інший футбол та інші швидкості. «Бенфіка», звісно, не європейський топ-клуб, але команда сильна та досвідчена. До речі, сумарна орієнтовна вартість гравців першої команди "Бенфіки" становить €286,5 мільйонів, а "Динамо" - €133 мільйона.

«Бенфіка»

«Бенфіка», як і «Динамо», чудово розпочала виступи у чемпіонаті Португалії у поточному сезоні. Після п'яти зіграних турів Лісабонська команда посідає перше місце в турнірній таблиці, маючи в активі 15 очок за різниці забитих і пропущених м'ячів 13-2. У вічного суперника «Бенфіки», «Порту», друге місце та 11 набраних очок.

З літа 2020 року "Бенфіку" очолює 67-річний португальський фахівець Жорже Жезуш, який протягом кар'єри попрацював у багатьох португальських клубах, включаючи "Бенфіку" (2009-2015). Разом із «Бенфікою» Жезуш став триразовим чемпіоном Португалії (2009/2010, 2013/2014, 2014/2015) та двічі доходив до фіналу Ліги Європи (2012/2013, 2013/2014).

Але вся увага українських шанувальників футболу, звичайно, буде прикута до 25-річного форварда «Бенфіки» та збірної України Романа Яремчука. Минулого липня футболіст перейшов до «Бенфіки» з бельгійського «Гента» за €17 мільйонів. І Яремчук дуже непогано стартував у своїй новій команді, в активі українця 2 забиті м'ячі та 4 результативні передачі у 6 зіграних матчах. Найцікавіше те, що контракт Яремчука з 2012 до 2017 року належав саме київському «Динамо», але до основного складу Роман так і не пробився. У 2016 році Яремчук захищав кольори "Олександрії" на правах оренди, а в серпні 2017 року "Динамо" продало бомбардира в "Гент" за €2 мільйони. Неважко підрахувати, що «Гент» «наварив» на перепродажі гравця цілих 15 мільйонів євро!

Протистояння

Букмекери вважають лідером майбутнього поєдинку «Бенфіку», на перемогу якої дають коефіцієнт приблизно 2,3. Перемога "Динамо" оцінюється коефіцієнтом 3,4, приблизно стільки ж дають і на нічию.

Але є відчуття, що на "Олімпійському" "Динамо" не програє. Мірча Луческу зможе належним чином налаштувати своїх підопічних на старт у Лізі чемпіонів, і очки київська команда має взяти.

Орієнтовні склади:

"Динамо": Бойко - Караваєв, Забарний, Сирота, Миколенко, Циганков, Сидорчук, Буяльський, Шапаренко, де Пена, Шкурін.

"Бенфіка": Влаходімос - Отаменді, Морато, Вертонген, Піцці, Вайгль, Маріу, Гримальдо, Евертон, Яремчук, Нуньєс.

Михайло Шаповалов , Sport.ua

Read 177 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha