Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

П'ятниця, 10 вересня 2021 21:33

Олександрія переграє Інгулець і виходити на інше місце

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Олександрія переграє Інгулець і виходити на інше місце © УПЛ

У матчі 7-го туру Української Прем'єр-Ліги відбулося дербі футбольної Кіровоградщини - ФК "Олександрія" приймав на власному полі петрівський "Інгулець". Саме те, що олександрійці, нарешті, після шести виїзних поєдинків, гравши на рідному КСК "Ніка", де поклали новий газон,9 вже було подією для Олександрії.

На матч, навіть, завітав колишній наставник олександрійської команди Володимир Шаран, який спостерігав за розвитком подій на полі поруч із почесним президентом клубу Сергієм Кузьменком. Ну і зазначимо, що в разі перемоги, господарі поля мали змогу піднятися, хоч би на один день, на другу сходинку турнірної таблиці. Та й "Інгулець", після двох перемог поспіль і нічиєї з київським "Динамо", не збирався зменшувати оберти. І Сергій Лавриненко виставив склад наближень до оптимального. А від Юрій Гура відверто здивував, залишивши на лаві запасних більшість своїх лідерів: Ковальця, Дубру, Кожушка, Спінеллі та Устименко, а ще досвідченого Рибалку та новачка Кирюханцева, якого орендували у "Шахтаря". Натомість шанс проявити собі отримали Дришлюк, Гринь, Одарюк, Бухал, Мельник, які до цього не мали великої ігрової практики.

Не випадково, що краще розпочали поєдинок більш зіграні гості. Вже в дебюті відбулася вертикальна довга передача від Опанасенка на Артема Сітала. Колишній форвард "Олександрії", мабуть, і сам не очікував, що опиниться віч-на-віч із Олегом Біликом. Отже, удар прийшовся значно вище за поперечину. Згодом Шарай та Полегенько організували небезпечний момент, але удар Павла встигли заблокувати захисники.

У середині першого тайму господарям вдалося не лише вирівняти гру, а й перехопити ініціативу. Найкраще стали працювати фланги, де проблеми соперникам створювали досвідчені Мірошніченко та Третьяков. Саме після передачі Третьякова головою поруч зі стійкою пробив Одарюк. А потім воротар петрівчан Гальчук не без складнощів парирував удар Мірошниченка. Був шанс і у Сергія Гриня, який починав як вінгер, а потім став діяти на вістрі. Та його "пострілу" трохи не вистачило влучності. Завершувалась перша половина атаками хлопців Юрія Гурі. Та ні олександрійцям, ні підопічним Сергія Лавриненка відзначитися не вдалося -0:0.

А ось на початку іншого тайму, коли на поле замість Демченка вже вийшов Кирило Ковалець, господарі поля забили надважливий м'яч у ворота Гальчука. Зрячу довгу передачу на хід партнеру віддавши Івану Калюжному. І тут Салем не влучивши по м'ячу, а Ковалев не успівав його підстрахувати. Такі неузгоджені дії центрбеків конкурентів дозволили Сергію Гриню вискочити віч-на-віч з воротарем і холоднокровно переграти Гальчука – 1:0.

Надалі пішла вже більш відкрита гра, в якій суперники відповідали атакою на атаку. Гості йшли вперед і відчиняли вільні зони і цим намагалися скористатися олександрійці. Мірошниченко заробив штрафний метрів за 18-ти по центру, але Бухал пробивши значно вище за ворота. А після швидкої контратаки господарів захисники заблокували спочатку удар Ковальця, а згодом і Гриня. У петрівчан активно увійшли в гру Козак і Коваленко, які організували небезпечний випад., що завершився обвідним ударом у дальню дев'ятку Коваленка – трохи вище. За хвилину Коробенко атакував Ковальця у штрафному майданчику. Та арбітр Анатолій Абдула вирішив, що все було в межах правил та пенальті не визначив.

У петрівчан свій інший шанс не використавши Сітало, який знову пробивши вище з-поміж штрафної. Згодом Сергій Лавриненко замінив Сітала, замість якого вийшов Плохотнюк, а Шарая змінив Гопей. І тут же Плохотнюк виривався віч-на-віч із Біликом і зіткнувся з голкіпером. Арбітр у суперечливому епізоді вирішив, що нарушував правила нападник і знову не вказавши на "позначку".

А на 80-й хвилині вже інший голкіпер Гальчук відбив потужний удар метрів із 17-ти активного Ковальця. Та й "Інгулець" не збирався програвати і щоразу "завантажував" м'яч до штрафної, де точилася запекла боротьба. Але нанести удару хлопцям Сергія Лавріненка не вдавалося. Були шанси закрити гру в олександрійців, але захист та голкіпер "Інгульця" більше помилок не допускали.

Хоча Спінеллі трохи не дотягнувся до м'яча після передачі Цурікова. Останні секунди компенсованої години пройшли в атаках петрівчан і Плохотнюк пробивавши головою після кутового. Але Білик свою команду врятував. Отже, фінальний свисток зафіксував мінімальну надважку на перемогу зі рахунком 1:0 олександрійців над земляками з петрівського "Інгульця". Тож, як мінімум на день, ФК "Олександрія" буде займати другу сходинку чемпіонату Української Прем'єр--Ліги.

Юрій Ілючек, Спортрепортер

Read 1065 times Last modified on Неділя, 12 вересня 2021 13:29

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha