Print this page
Середа, 08 вересня 2021 10:21

Світоліна залишає US Open

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Світоліна залишає US Open Фото: USTA.

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) завершила виступи на Відкритому чемпіонаті США з тенісу.
У матчі 1/4 фіналу українка програла 19-річній Лейлі Фернандес із Канади (№73 WTA).

Старт матчу шокував українських уболівальників, подарувавши безліч флешбеків з минулого.

Еліна вийшла грати проти суперниці у стилі спаринг-партнера, якого потрібно принизити на корті для того, щоб Фернандес набралася впевненості. Еліна постійно зручно грала під форхенд шульзі, яка вигравала практично всі розіграші. Поки у Єліні проходила потужна перша подача, виходило брати геймі, як тільки цей елемент давши слабину – Лейла забрала своє. Крім того, що українка не створювала видимих ​​проблем опонентці, вона ще й сама помилялася у простих ситуаціях. Загалом усе було гірше не придумаєш. Прокинулася Еліна у восьмому геймі, виграла кілька розіграшів в атакуючій манері і навіть трохи поборолася за партію. Та було вже пізно.



Але перед іншою партією з'явилося хоч щось, за що можна було зачепитися. Еліна нарешті почала промацувати бекхенд канадки та виявилося, що якщо вантажити туди дуже багато і часто, результат обов'язково прийде. Така атакуюча гра призвела до того, що Світоліна дуже швидко оформила два брейки та повела 5:1. Але знову почалися проблеми на своїй подачі, з великими труднощами вдалося відбитися від чисельних брейкпойнтів Лейлі і з іншого разу все ж таки зрівняти рахунок за сетами.



А ось у фінальній партії все змішалося. Еліна чомусь знову відійшла від переможної тактики і почала отримувати бомби від суперниці. І тільки коли Світоліна починала поступатися у рахунок, їй вдавалося підвищувати свій рівень гри і повертатися в цей матч. Українка кілька разів була на волосину від поразки, але спочатку не дала подати канадці на матч за рахунок 3:5, після чого і сама була близька до скрытого матчболу. Та все ж таки зустрічі судилося завершитися на тай-брейку. У фінальному геймі Лейла повела 4:1, але Еліні вдалося зрівнятися на п'яти. У цей момент у Фернандеса пройшов відмінний обвідний форхенд по лінії, після чого Світоліна не змогла прийняти подачу в корт. На цьому все й закінчилось.

Якщо глянути на фінальні цифри, то Еліна навіть виграла на три очки більше, але навряд чи це когось потішити. Моментами Світоліна грала так, як ми від неї і чекали, але було надто багато пасивності у грі, на такому рівні це закінчується дуже погано. Сказка Фернандес продовжується, дуже шкода, що ми при цьому опинилися на узбіччі.

Також давайте згадаємо про очікування перед турніром та порівняємо з результатом. Навряд чи хтось очікував, що буде хоча б щось подібне. Великий апетит прийшов уже під час турніру, але мрії є у ​​всіх, а перемагають одиниці.

Відзначимо, що Лейла виграла всі чотири свої тай-брейки на турнірі.

Це був восьмий чвертьфінал Єліні на турнірах Великого шолома та шосте враження.

У наступному раунді Фернандес зіграє проти Барбори Крейчикової з Чехії (№9 WTA) або Аріни Соболенко з Білорусі (№2 WTA).

Sport.ua

Read 195 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha