Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Субота, 17 липня 2021 20:15

Ферстаппен виграв першу спринтерську гонку Ф1

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

Гонщик Red Bull Racing Макс Ферстаппен виграв першу в історії спринтерську гонку в історії Ф1, яка відбувалася в рамках Гран Прі Великої Британії.

Можливо щодо терміну « перша в історії спринтерська гонка Ф1 » можна дебатувати, але це точно новий формат для сучасної Ф1.

На старті Макс Ферстаппен утретє в сезоні обійшов Льюїса Хемільтона і пішов у відрив, хоча британець під вигуки уболівальників зробив дві спроби випередити нідерландця.

Боттас, незважаючи на те, що був одним із гонщиків у топ-10 на Soft, зміг лише закріпитися на третьому місці. А вісь Алонсо теж на Soft прорвався аж на 5-е місце і це при старті з 11-го. Проте пізніше його посунув звідти Ландо Норріс.

До 4-го колу стало зрозуміло, що Ферстаппен відіграє у швидкісних поворотах, і швидкості Хемільтона на прямих браках для того, щоб «зробити різницю».

На 7-му колі Серхіо Перес не втримавши своєї машини при виїзді на пряму після 13-го повороту Becketts і вилетів у зону безпеки, звідки виїхав уже майже останнім.

На 10-му колі з шостого місця Алонсо посунув Даніель Ріккардо і це фактично була єдина боротьба на трасі. Здається, ставка на Soft не спрацювала для іспанця.

На останніх колах болід Alpine наздогнав Феттель, але за решту кіл так і не зміг нічого зробити.

Також суперники Кімі Райкконена, який на старті прорвався з 17-го місця на 13-те завдяки Soft, не змогли посунути фіна з його нової «стартової» позиції.

Тим часом Ферстаппен спокійно доїхав до фінішу, адже у Хемільтона виникли проблеми з гумою Medium та британець відстав на 3 секунди.

Таким чином, Ферстаппен вперше виграв поул-позицію завдяки спринтерській гонці. Хемільтон буде стартувати у завтрашній повній (традиційній) гонці теж із першого ряду.

Боттас фінішував третім із відставанням у 6 секунд і стартуватиме у гонці поруч із Леклером, який досить далеко відірвався від гонщиків McLaren, за якими розташувалися Алонсо, Феттель, Рассел та Вікон.

Завтра гонка Гран Прі Британії відбудеться вже у звичному форматі, проте команди не мають права змінювати налаштування болідів, які традиційно вирушатимуть у «закритий парк».

До речі, за спринтерську гонку лише топ-3 здобула очки у форматі 3-2-1.

Автор: Роман Галімон

Read 146 times Last modified on Субота, 17 липня 2021 20:18

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha