Print this page
Субота, 20 лютого 2021 19:22

Наомі Осака впевнено виграла Australian Open

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Відбувся жіночий фінал Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу, в якому зустрічалися третя ракетка світу японка Наомі Осака та американка Дженніфер Бреді (№24 WTA).
Зустріч тривала трохи більше години та завершилася перемогою японки у двох сетах.

Australian Open. Фінал
Наомі Осака (Японія) – Дженніфер Бреді (США) – 6:4, 6:3
Як і очікувалося, у фіналі вийшов односторонній рух. У Бреді виходило створювати конкуренцію лише у ті моменти, коли Осака не грала на максимальних обертах. Це найбільше виявилося в першому сеті, коли японка повела з брейком 3:1 і трохи розслабилася. Американка відразу ж відігралася і кілька гейма на корті було не зовсім зрозуміло, в який бік розгорнеться гра. У восьмому геймі Дженніфер у неймовірному розіграші заробила прихований сетбол, але це був її останній великий успіх у цьому поєдинку.
Осака швидко увімкнулась, довела до перемоги перший сет і зробила величезний доробок у другому (4:0). Після цього дала можливість суперниці ще трохи показати себе на корті, навіть програвши одну свою подачу, але якихось сумнівів щодо кінцевого результату вже не було.
Справедливий результат, адже переможці верхньої сітки повністю провалилися. У фіналі хотілося побачити зовсім іншу пару, але на всі є причини.
Зазначимо, що це був четвертий фінал турнірів Grand Slam для Осаки та четверта перемога. Раніше Наомі двічі вигравала US Open (2018, 2020) та один раз Australian Open (2019). Бреді вперше зіграла у матчі за титул.
Цікаво, що перервалася серія із п'яти поспіль перемог дебютанток фіналів ТБШ над тенісистками, які вже грали у фіналах Шоломів. Так свої перемоги здобули Олена Остапенко (РГ-2017 проти Сімони Халеп), сама Наомі Осака (US Open-2018 проти Серени Вільямс), Б'янка Андрєску (US Open-2019 проти Серени Вільямс), Софія Кенін (Australian Open-2020 проти Гарбіньє ) та Іга Свентек (РГ-2020 проти Софії Кенін). Востаннє дебютантка програла у фіналі US Open-2016, коли Кароліна Плішкова поступилася Анжеліком Кербером.
З нового тижня Осака підніметься на другий рядок світового рейтингу, Бреді - на 13-й.

Sport.ua

Read 182 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha