Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 



Ой у лузі червона калина / The Kiffness x Андрій Хлівнюк

Андрій Хлівнюк, фронтмен популярної української групи Boombox (Бумбокс) відмовився від турне США, заради того, щоб зі зброєю захищати свою державу від рашистської агресії

Олімпійські ігри 2022 у Пекіні
Кадр дня Спортрепортер
Найкращий кадр вчорашнього матчу

Останні новини

Неділя, 14 лютого 2021 15:34

Світоліна вийшла до 1/8 фіналу Australian Open

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжила переможну серію в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.
У третьому колі 26-річна українка обіграла Юлію Путінцеву із Казахстану (№28 WTA).

Australian Open. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) – Юлія Путінцева (Казахстан) – 6:4, 6:0
Починався матч гірше не вигадаєш. Світоліна повністю провалила стартовий гейм, припустившись п'яти невимушених помилок поспіль. Путінцева після такого подарунка захистила свою подачу та повела у рахунку. І лише після цього гра вирівнялася. У третьому геймі Еліні довелося солідно попітніти, але з четвертого брейкпоінту вона все ж таки взяла перший гейм у матчі.
Спочатку Світоліна намагалася максимально підтискати свою опонентку, захоплюючи простір для наступної атаки, але Путінцева дуже добре протидіяла такій тактиці. Вона глибоко різала під задню лінію, а також закидала півсвічки, що збивало атакуючий потенціал українки, а їй дозволяло встигати практично за м'ячами. Укорочені від представниці Казахстану працювали зі змінним успіхом, але іноді виходило гарно.
Довгий час Еліна не могла активно вигравати м'ячі, але потім змінила тактику, і це допомогло. Українка вплуталася у перестрілку ударами на задній лінії та проводила атаки лише після вивірених комбінацій. Юлія після цього лише кілька геймів спромоглася тримати високий рівень, намагалася атакувати сама, часто помилялася і, звичайно ж, це її дратувало.
За рахунку 5:4 Світоліна заробила потрійний сетбол на прийомі, Путінцева голосно вилаялася, але все ж таки відігралася, допомогли невеликі аути. Але тут же була подвійна і помилка з бекхенду.
Другий сет пройшов набагато приємніше для українських уболівальників, хоча всі гейми, окрім першого та фінального, були виграні у боротьбі. Було видно, що Світоліна сьогодні на голову вища, а Путінцева втратила впевненість через велику кількість своїх помилок. Юлія знову і знову давала волю емоціям, але навряд чи це когось здивувало.
Поки що Світоліна не програла жодного сета на турнірі, це додає впевненості в тому, що вона може рухатися й далі сіткою, яка, до речі, досить непогана.
Зазначимо, що Світоліна вшосте поспіль обіграла Путінцеву.
У наступному раунді Еліна зіграє проти американки Джесікі Пегули (№61 WTA).

Sport.ua

Read 152 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha